Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak Zrobić Własnego Skina/Kamuflaż

Gucio0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcesz mieć orginalny napis, kolor lub obraze na broni? To nic trudnego.

Potrzebny programy :

Photoshop CS4

Plug-in http://developer.nvidia.com/object/photoshop_dds_plugins.html

Konwerter iwi dds i dss iwi

HxD

Crc Fixer

Trochę zamozaparcia.

Wirar tez sie przyda

Paczka programów (nie mój link) :http://www.mediafire.com/?zu6j50f5xzaezyo

1. Otwieramy katalog main/iw_07.iwd/images i wybieramy plik do edycji (polecam brać pliki w cząstką col).

2. Konwertujemy iwi dds

3. Otwieramy Photoshopa

4. Edytujemy nim obraz (straszne trudno ogarnąć, co jest co).

5. Zapisujemy w dds na okienku po zapisie warto się zatrzymać, wtedy zmieniamy format przy save na DXT5.

6. Konwertujemy dds iwi

7. w hxD otwieramy nasze edytowane iwi i iwi orginalne.

8. Z orginalnego iwi kopiujemy 2 linijki i zamieniamy je wklejamy je w miejsce 2 pierwszych w naszym pliku.

9. kopiujemy 00(ostatnie w drugiej linijce) i wklejmy w następnej- czyli trzeciej, na samym początku.

10. usuwamy ostatnie 4 podwójne znaki z końca wiersza.

11. Robimy 2 nowe foldery np. new, old.

12. Odpalamy Crc Fixer

13. Do new wklejamy nasz plik

14. Do old stary plik.

15. W oienku CrC w new wklejamy scieżkę do folderu new. W oknie ogrinal scieżke do orginal.

16. Klikamy Execute

17. Wklejmay do iw_07.iwd i gotowe!

Oooo tak, dzięki za te minusy! Przez jednego idiotę, który sobie wymyślił, że skopiowałem ten poradnik... Jesteś taki pewny. Link...

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Żywcem ściągnięte z mpgh... ale może ktoś będzie chciał się w to bawić. Z resztą też miałem zrobić taki tut xD. Jak ktoś chce to tak na początek mogę dać pliki Deserta i Claymore w kolorze...(żaden to kolor) pixelów (dużo pixelów w różnych kolorach). Fajny efekt...

Opublikowano

Żywcem ściągnięte z mpgh... ale może ktoś będzie chciał się w to bawić. Z resztą też miałem zrobić taki tut xD. Jak ktoś chce to tak na początek mogę dać pliki Deserta i Claymore w kolorze...(żaden to kolor) pixelów (dużo pixelów w różnych kolorach). Fajny efekt...

Skoro tak, daj mi linka. Jest to w 100% moje.

I dzięki za minusika...

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Proszę bardzo... http://www.mpgh.net/forum/281-call-duty-mw2-texture-modding/151541-tutorial-how-make-custom-custom-weapon-skins.html

Tylko że to oryginał. a ty przerobiłeś to na tekst...

Jakim ty jesteś kurwa idiotą. A jak ma wyglądać poradnik? miałem znalezc inny sposób na to?

Przeczytaj ten poradnik. Wszytko jest tam inne. Innym programem tego nie zrobisz.

Kolejność musi być taka sama, programy też....

Jeżeli dalej mi nie wierzysz to proszę, wpisz sobie na youtubie byle jaki poradnik "how to make camo for mw2" czy cos takiego i obejrzyj 1 poradnik....

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

gucio a ja mam pytanie czy ten skin na broni bedzie kardzy widział czy tylko ja? jesli tak to jakos wajnie chciał bym miec tak ze biało czerwona flaga i taki fajny orzełek czy cos takiego podobne mozna w black ops zrobic

Opublikowano

gucio a ja mam pytanie czy ten skin na broni bedzie kardzy widział czy tylko ja? jesli tak to jakos wajnie chciał bym miec tak ze biało czerwona flaga i taki fajny orzełek czy cos takiego podobne mozna w black ops zrobic

Tylko ty, chyba że zrobisz serwer, wtedy każdy będzie go miał.

W black opsie jeszcze nie próbowałem

Zobacze co da sie zrobic.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

jesli masz moda i stawiasz serwa tez ci plików nie scioga!!!! pomysl zanim cos napiszesz !!!! gucio ale ja chce do mw 2 tylko ze w black ops jest taki skin na broni jak ja bym chciał :)

Opublikowano

Taak , jasne, kiedyś się doczekasz.

Jako, że narazie jestem chory myślałem tylko teoretycznie.

Nawet jeśli nie da się go bezpośrednio przekopiować to wystarczy go wkleić podaczas edycji do photoshop'a.

Myślę, że jest to możliwe, kiedy będę miał siłę i spał przynajmniej 8 godzin dziennie spróbuje ci go przekazać.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Skin gotowy

Orzełka moge ci dodac osobno na twoja bron

Skin jest mojego wykonania, poniewaz nie znalazlem jeszcze skinow black opsa.

Ogólnie biało czerwony wygląda spoko, tylko nie na wszystkich broniach się tak dobrze prezentuje. Na ACR'rze super m4a1 super, ump i mp5 ująda. A to co mnie najbardziej martwi, to to, że na Intervention wygląda srednio.

http://rapidshare.com/files/454593256/Mpc_forum.zip -

Jeśli chcesz biało czerwony - weapon_camo_desertmpc.iwi (przy wgrywaniu usun mpc z nazwy

A tutaj mój drugi pomysł, czarno-niebieski - weapon_camo_desert.iwi

Pamiętaj aby zrobić backup kamuflaży

Po wejsciu do gry wybierz kamuflarz "pustynny" lub w wersji angielskiej desert.

Jesli chcesz miec na broni tego orzełka i np. swój nick, napisz tylko. Edytuje taką bron jaka chcesz.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...