Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[HAX]Problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak.

Zamierzam wnieść coś na to forum i zrobić hacka. Zacząłem ostro jak dla mnie - Unl. Ammo i No Spread (jakby nie było to jest już konkretna mieszanka ^^ biegać z RPG z unl ^^).

Ale przejdźmy do rzeczy. Robię to w Microsoft Visual C++ na podstawie TatniumD3D (Ten Empty Folder-D3D) i wszystko ładnie pięknie.

Po rebuildzie mam

TatniumD3D.dll - 0 error(s), 0 warning(s)

Czyli jest dobrze jakby nie było.

Hack się ładnie uruchamia jest w procesach wszystko zmierza ku dobrej drodze... Do czasu.

Wchodzę na WR wciskam INSERT nie działa menu... Wbijam do gry myśląc że będzie normlanie działało. 0 reakcji.

Wbijam, znajduję odpowiednie miejsce i zmieniam sobie na HOME myśląc, że to coś da... Wygląda to tak:

if (GetAsyncKeyState(VK_HOME)&1)

CH_Menu = !CH_Menu;

Też nie hula. Ok to teraz idziemy dalej. Ctrl+Alt+Delete włączam hacka jest. Klikam OK - jest. uruchamiam WR Launcher, jest. Ok, ok. Uruchamia się WarRock.exe a proces Ogri.exe znika. W ogóle jakbym wywalił go z procesów.

Jest w całkiem innym miejscu razem z .dll nazwa .dll taka sama jak nazwa .dll czyli Ogri i nie mam pojęcia o co może chodzić.

Szczególnie prosiłbym o pomoc kogoś kto się na tym zna. N1ghtmare czy rockanderr ?

Naprawdę byłbym wdzięczy za pomoc, jestem już tak blisko i coś czuję, że to coś jest tak małym głupim błędem którego nie zauważyłem...

o.O
Opublikowano

Użyłem nowych adresów... Chyba... To znaczy nie zauważyłem Update po podanych adresach :)

Czy znam dobrze c++? A czy jest to pytanie retoryczne? :)

Nie znam go w ogóle, chciałem zacząć od tutejszych tutoriali i zacząć się uczyć na hackach :)

O - na podstawie tego zrobiłem:

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=16309

Szczerze mówiąc to już się gubię. Piszecie żeby nie robić w D3D bo spatchowane tylko w C++ - a co to za różnica jak używa się języka C++ na szablonie z D3D?

Iii, mi chodzi o to że hack całkiem znika po uruchomieniu warrocka :/

Tak bardziej o pomoc proszę i nie odsyłajcie mnie go googli, nie poniżajcie, nie wysyłajcie do nauki całego C++ tylko choć raz pomóżcie osobie, która z własnej woli się tym zainteresowała, a nie pisze "Dajcie hacki plz" ^^

o.O
Opublikowano

wiesz co ci radzę ? pogadaj z n1ghtmare lub rockanderr-em oni się świetnie znają na pisaniu dobrych cheatów do wr na pewno ci poradzą bo ja nie pisałem chetów już ze 3 miechy więc nie jestem na czasie a tu dużo się zmieniło ;)

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

Od wczoraj... No jakoś tak - od wczoraj cierpliwie czekam na reakcję od N1ghtmare na PW ew. na gg :)

Heh, nie jest to takie proste jak tych dobrych czasów PunkBustera i VisualBasica ^^'

A przydałaby mi się pomoc, bo jak na razie nawrzucałem tam z 6 opcji, heh, więc co gdzie ma być wiem już na pamięć. Gorzej z zapamiętaniem całych linii skryptu.

No ale mam pytanie, bo widziałem już odpowiedzi że to D3D jest spatchowane i menu nie będzie działało...

Ale problem polega na tym, że mi cały hack się wyłącza. Jak bym wcisnął END.

Próbowałem też uruchomić najpierw WR ale wywala komunikat że nie może zainicjować .dll czy coś takiego i mam ładny komunikat Hack Detected :D

@Down

No coś o tym wiem ^^

Pozostaje mi czekać aż któryś z panów tutaj zajrzy :)

Próbowałem kilku pomysłów z gugli i nic... W dodatku dziabły mnie o.O

o.O
Opublikowano

wiem że to nie takie proste sam się o tym przekonałem ostatnio jak próbowałem się za jakiegoś fajnego haxa wziąć :/ mówie ci najpierw pogadaj z chłopakami co są w temacie w tej chwili bo nic nie zrobi sie. a jeśli chodzi o złe zainicjowanie .dll-ki to pewnie przez injector :/ wiesz ja bym ci chętnie pomógł ale sam muszę trochę posiedzieć bo trochę przegapiłem, pozmieniało się dużo....

a sam mam ostatnio mało czasu bo wiesz mam testy gimnazjalne i jeszcze zagrożenie z matmy jebanej więc za huja nie mam czasu na to :/ nawet nie bardzo mam czas pograć....

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

@Up

No tyle to ja zdążyłem wyczytać, ale może mnie naprowadzisz bardziej - poduczyć się C++, mam się od razu całego języka uczyć?

Może powiesz mi mniej więcej w jakim kierunku iść? Podpowiedź jakaś? Cokolwiek :)

@Down

Dzięki wielkie! Biorę się do lektury ;)

Ej i proszę nie Colsedować go jeszcze - nie będę tworzył nowych tematów później, bo po co :)

o.O
Opublikowano

No i nie mówiłem, że się przyda.

Słuchajcie, bo ja przechodzę chwilową tępotę...

Mam np. Adres ESP: 0x004D9983

Niby ok do czasu gdy znajduję miejsce na Offset :/

Nie mogę ich znaleźć i w 98% ten hack który zrobiłem dzięki temu poradnikowi nie działa z tej głupiej przyczyny...

Powie mi ktoś jak znaleźć same Offsety? Bo z tego co pamiętam i widzę w szablonie powinien on wyglądać np. 0xD76

A wszystkie offsety jakie znajduję są o wiele dłuższe.

o.O
Opublikowano

Mysle ze starych adresów uzyles :)

- zaraz ide

- gdzie ?

- jeszcze nie wiem.. :DD

- odpowiedzi zaznaczajcie ptaszkiem

- a długopisem można ?

OWNED xD

Opublikowano

Och ciekawe - użyłem adresu podanego przez N1ghtmare dzisiaj :)

Prosiłem o sposoby szukania offsetu, a nie o stwierdzenie, że są za stare adresy - rozumiem, że to spam?

o.O
Opublikowano

Eee, czyli jak mam to szefu rozumieć?

Tutaj:

BYTE wart1 = 0x76;

Mam być:

BYTE wart1 = On;

:P Bo chyba nie wiem do końca o co chodzi :)

@Edit Aaa! Dostałem oświecenia i weny twórczej :P Pewnie i tak źle rozumuję, ale spróbować nie zaszkodzi.

Mogę w CE odnaleźć Offseta? Wrzucając kod 004D9983 i zaznaczając hex z Value Type - Byte wyjdzie mi 2 cyfrowy kod w tym przydaku 04 - rozumiem, że offset wyjdzie mi 0x04 dla ESP? :P

Eee, dobra źle rozumuję, bo nie działa ^^

o.O
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...