Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Itemy I Level Na Start

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki problemik chciałem zrobic sobie aby na start dostac itemki ale jest mały problem mam pliki arymana i wgrany english i lokalizacja do pliku powinna byc /usr/home/game/channel/share_data/locale/english/quest/object/notarget/login i tak jest tylko niema tam pliczku give_basic_weapon.start ,wiec zrobiłem sobie sam ten pliczek i dodałem przez FZ ale teraz niewiem co nalezy zrobic dalej czy trzeba w vpc wpisac jakies komendy zeby wgrało to mi na server czy tylko wystarczy reboot a moze wogóle zle sie do tego zabrałem?

wszelkie sugestie nagodzone +

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

nie wiem jak jest u arymana ale mysisz w VPC wpisac cd /sciezka do quest lub login/ i ./qc give_basic_weapon.start . i powinno grać .

Opublikowano

pemo to co napisałes to działa tylko jak wgrywa sie qesty a ja nie wgrywam qesta...ale dzieki za zainteresowanie

uppsik do tego wkleiłem /usr/home/game/channel/share_data/locale/english/quest/object/notarget/login jest w opisie

Opublikowano

1. zmień prawa na 0777

2. wpisz w VPC cd /usr/home/game/channel/share_data/locale/english/quest/object/notarget/login a następnie ./qc give_basic_weapon.start

Jeśli nie za działa wgrać questa main_quest_lv1.quest, wgraj zawartość np z tego poradnika i zmień na to co chcesz by sie dostawało:

To jest ukryta treść, proszę

Następnie nadaj prawa 0777, wpisz w VPC cd /usr/home/game/channel/share_data/locale/english/quest i nie wpisujesz SH MAKE tylko ./qc main_quest_lv1.quest

Dlaczego nie SH MAKE? Gdyż ty tego questa nie masz wgranego.

Teraz po wejściu do gry należy odebrać questy i powinniśmy dostać to co zostało ustawione.

Liczę na +++

di-HLXD.jpg

Opublikowano

niestety to tez nie działa ...co do 2 punktu wgrania qestu to akurat to umiem zrobic ale ja chce zrobic to bez qestu poprostu ktos zaczyna rozgrywke to odrazu pokazuje sie komunikat np witamy w....na start dostałes costam costam

oczywiscie wielki plus dla ciebie

ale nadal szukam odpowiedzi na moj problem moze jakis własciciel dedyka to zobaczy i bedzie w stanie mi pomuc

Opublikowano
Dlaczego nie SH MAKE? Gdyż ty tego questa nie masz wgranego.

Tak trudno dodać do hongkong/english list?? Jest o wiele prościej bo możesz wgrać wszystkie questy za jednym razem.

Opublikowano

ale ja nie chce wgrac questa tylko give_basic_weapon.start a to nie jest quest tylko plik odpowiadajacy za zeczy które dostajemy na start