Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym o ile to możliwe, swój program zabezpieczyć "nawet przez zwykłe logowanie, lub przez jakąś licencję w postaci kodu(serial code)". Tak, aby ktoś kto nie powinien mieć do niej dostępu, nie miał go :P. Próbowaliście kiedyś coś takiego zrobić, lub czy chociaż wiecie czy da się to zrobić. Wiem że dla VisualBasic'a działa .net reactor. niestety.. pod autoit'em on nie działa.

Jest ktoś w stanie pomóc i napisać czy jest takie coś możliwe, i ewentualnie mnie na to nakierować :)?

Pozdrawiam

Opublikowano

Kwestia zabezpieczenia skryptu zwykłym logowaniem czy serialem jest rozległym tematem, co ci z logowania czy seriala, jeśli osoba trzecia zdekompiluje kod i usunie "zbędne" mu części kodu?

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

to robisz własne kodowanie dla skryptu i zabezpieczenia, zresztą można użyć niestandardowego pakera do exeka który ma zabezpieczenie hasłem

na forum autoit masz kilka sposobów i gotowych UDF , nawet zrobienie triala czy rejestracje prze mail

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

JestemHackiem - skończ spinać poślady. Nie jesteś fajny. Wystarczyło podać link.

A reszcie dziękuję :) Głównym moim zapytaniem było czy da się, a stopień trudności to swoją drogą.

Dzięki wielkie, poszukam na forum autoit'a

Opublikowano

Powiem ci że też o tym myślałemi i skombinowałem takie coś.znacznie zwieksza bezpieczenstwo + obfuscator i[no nie jest latwo obejsc] a jest dobre w swojej prostocie

To jest ukryta treść, proszę

TEST

jakiś chętny

daje tutaj exeka.Ktoś to obejdzie?

skanik

hasełko wrzuccie tutaj

Opublikowano

czego bezpieczeństwo ?? zeby uruchomić trzeba spełnić tylko warunek nic nowego nie wynalazłeś i nie wymyśliłeś

akurat to jest łatwe do obejścia

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

On chce to dać koledze nobowi który nawet nie wie co to autoit wtedy ten super kod zabezpieczający ma sens bo inaczej kolega nie odpali programu.

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

@KingSP1

Nie rób se jaj -.-

Ja to rozszyfrowałem notatnikiem.

Hasło - 371099217

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

• Dodaj nową pozycję...