Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zasada Banowania. Ktoś Wie?

symoni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiadomo za używanie hacków można dostać bana. Jeśli chodzi o banowanie co bierze pod uwagę team?

Załóżmy że mam postać główną i przy jej pomocy tworze drugą postać np przeznaczona na drop lub łowienie, jak wiadomo między postaciami prze rzucamy drop lub yangi więc jakby nie było te postaćie są ze sobą powiązane, czy w razie gdyby ktoś zrobił filmik na którym widać bota to czy zbanowane zostaną wszystkie powiązane ze sobą konta?

EDIT. Jak możecie podzielcie się jak Wy zabezpieczacie się przed dostaniem bana :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Przy kazdym przerzucaniu golda i/lub itemkow tworz nowe konto i nowa postac przy pomocy proxy, a jak juz handlujesz to nie dawaj tego tak po prostu, a zaplac za to np. 1000 yang i dzieki uzyciu takiego pasera zmniejszasz do minimalnych szanse na zdobycie bana.

Opublikowano

Jak bedziesz codziennie przerzucal z jednej postaci na drugą to dojdą po wykazach handlowych bo to sie zapisuje wszystko i ban. Przecież oni nie są glupi i wiadomo ze codziennie z tą samą postacią nie bedziesz handlowal. A jak lowisz malze to podchodz swoją druga postacią i podnoś je. A yangi przez tobolek.

ZBIERAM - !!!! :)

Opublikowano

Dzięki za rady:) Może mi ktoś powiedzieć jak przez proxy?

Proxy nie daje ci 100% bezpieczeństwa związanego z ip możliwe jest dojście do twojego prawdziwego ip. Ale po co mają zawracać głowę tobą jak z 1000 osób "czeka" na bana ;)

P.S.

Było już parę razy na forum nawet był poradnik jak się zabezpieczyć.

Ważne, żeby nie była niska postać bo miałem na 1 lvl 4kk i ban :( najwidoczniej straciłem swoją moc ninji czy tam assasina :DxD

Nie możesz też zakładać na tym samym mailu ,różne nazwy nie podobne do siebie itp........

EDIT:

Aha wujek google ci powie o proxy więcej na ten temat...

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Rozumiem też że są to sytuacje kiedy ktoś nas wyczai, ale czy można dostać ban np w tedy gdy pilnujemy naszego bota? Mamy włączonego bota i pinujemy czyli reagujemy gdy ktoś nas zaczepia.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie ma zadnego skutecznego sposobu :PP Przez IP cie sprawdza i papa glowne konto. Nawet zmiana proxy nic nie da bo przeciez i tak musisz na tym proxy zalogowac 2 konta aby dokonac przerzutu

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Rozumiem też że są to sytuacje kiedy ktoś nas wyczai, ale czy można dostać ban np w tedy gdy pilnujemy naszego bota? Mamy włączonego bota i pinujemy czyli reagujemy gdy ktoś nas zaczepia.

jak jestes przy kompie to niby jak Ci dowodni ze botowales jak masz mozg i troche logiki w nim to jak ustawisz np w em2 speed hacka ze ty idziesz w ejdnym miejscu a potwory gina 30m dalej to dziwne z tego sie nei wytlumaczysz ;p

ale jak jestes bez speeda i sobet am bocisz i pilnujesz to jak gm wbije to pausa i z nim se gadasz normalnie na moje oko jest to nie do uwododnienia ;p

a raczej suzkaj miejsc gdzie maloludzi przychodzi jakies ch4 u mnie na ch4 tlyko najlepsze spawny ludzie biora reszta jest wolna wiec botuje sobe np. na arahanach i raz na dzien tma przyjdzie ktos ;p

wiekszosc naabów ktorzy mowia "raport do gm" "mam filmik" "mam screena" "napisze na forum" itp to sa dzieci ktore nawet nei wiedza jak sie skontaktowac z gm ani jak wejsc na forum ;p

http://www.mpcforum.pl/topic/227221-minitut-wszystkoza-co-mozna-dostac-bana/

moze z tego sie czegos dowiesz ;p jest jeszcze duzo wiecej postow tutaj wystarczy psozukac :D

Opublikowano

Bany leca tylko i wylacznie za logi z hsa, udokumentowane cheatowanie w grze i tradelog. Za nic innego bana nie dostaniesz... Jak zostawisz sobie FB na noc i nie bedziesz go pilnowal to jest szansa 50% ze ktos podejdzie, zacznie do cb pisac i zrobi ssa / nagra filmik i wysle do supportu. Taka sama sytuacja jest z MH. Stoisz sobie przy potworze a on sam deda - cos tu jest nie tak... to samo dotyczy sh - idziesz sobie kolo goscia a nagle on patrzy i pojawiasz sie 1/2 mapy dalej to od razu widac ze cos tu jest nie tak...

Opublikowano

Bany leca tylko i wylacznie za logi z hsa

Czyli jeżeli mam obejścia to nie wykryją tak? Jeśłi możecie to napiszcie jak poznać kiedy są logi? W tedy będę wiedział na co zwracać uwagę:)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Bana dostaja postacie najbardziej powiazane z postacia na ktorej uzywales czit ;] jak bedziesz wiecej handlowal z dana postacia wiecej lodow.

iz9w29.png

Opublikowano

kur..

masz obejscie używasz fish bota, zablokowałeś w pełni HS to masz 99,9% , że bana ni będzie, a jak nie zablokujesz HS to będzie komunikat Detected_Hack_ czy coś itd.

cristiano_ronaldo___signature_by_manuexp

Opublikowano

A ja mam takie pytanie : Otóż gdybym moje małże wystawił za 10k w tobołku gdzieś w skrytym miejsu i na 2 komputerze np. u kolegi będe je z tamtąd kupował to mogę dostać bana ? Przecież ktoś inny mógł tam dojść...

Opublikowano

Powiem wam że jak dobrze zrobicie te logi tak aby się nie tworzyły to nie ma się o co bać. Przynajmniej jest taka moja teoria.

NIE OBCHODZI MNIE - ALBO +

WEJDŹ TYLKO NA PAJACYK.PL I KLIKNIJ W BRZUSZEK.

Opublikowano

Proxy nie daje ci 100% bezpieczeństwa związanego z ip możliwe jest dojście do twojego prawdziwego ip. Ale po co mają zawracać głowę tobą jak z 1000 osób "czeka" na bana ;)

P.S.

Było już parę razy na forum nawet był poradnik jak się zabezpieczyć.

Ważne, żeby nie była niska postać bo miałem na 1 lvl 4kk i ban :( najwidoczniej straciłem swoją moc ninji czy tam assasina :DxD