Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak być " Pro " w MW 2.

MrDynamite12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Na świecie jest pełno osób początkujących lecz chcących dojść do czegoś. Dla takich osób piszę właśnie ten poradnik.

Chcę tu zaprezentować najlepsze ustawienia gry, klas czy dróg i sposobów na różne mapy. Będę go pomału rozwijał aż dojdę do końca. Mam nadzieję że komuś się przyda, a ja nie zaprzestanę mojej pracy aż do momentu gdy wyląduje ona w przypiętych.

Więc zaczynajmy.

1.Kiedy jesteśmy najlepsi:

Jak wielu z was wie (osoby przynajmniej po podstawówce) nasz mózg w niektórych sytuacjach i czasie pracuje albo lepiej albo gorzej co przekłada się na naszą efektywność w grze.

A więc, zaczniemy od przygotowania naszego umysłu i ciała na największą wydajność w kilku prostych krokach:

- Nigdy nie graj więcej niż 2 godziny bez przerwy - Mózg traci energię jak biegacz po długim biegu i zaczyna się męczyć przez co mamy osłabioną reakcję i gorzej myślimy.

Rada - Graj zawsze 1 godzinę z przerwą np. na ćwiczenia rozciągające trwającą przynajmniej 15-20 minut. Pozwoli to twojej głowie odpocząć i przygotować się do kolejnej godziny serii typu "I will PWN you NOOBS".

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

- Przed grą dobrze jest pobudzić swoje ciało. Dobrą metodą jest zimny prysznic lub chociaż obmycie twarzy zimną wodą. Efekt gwarantowany. Dla zwiększenia twojej wydajności, możesz spróbować takiej oto mieszanki pobudzającej:

(nie stosować na dzieciach)

1. 4-5 kostek czekolady.

2. Mocna Kawa lub Napój Energetyczny

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Pewnie niektórzy z was kończą przygodę z grą koło godziny np. 23:00 a jutrzejszego dnia macie ważny mecz z innym klanem.

I tu jest wasz błąd. Zazwyczaj następnego dnia jesteście nie wyspani bo np. Kot obudził was koło godziny 6:00 i nie możecie usnąć a jesteście zmęczeni. Mózg nie zdążył odpocząć więc niestety.

Bonus w tej chwili wygląda tak:

Wkurzenie +1

Czas reakcji -2

Dokładne myślenie -5

Rada: Chodź wcześniej spać i zamykaj kota poza twoim pokojem. :P

_________________________________________________________________________________________________

P.S.

Jeżeli chcesz osiągnąć jak najlepszy wynik najlepszą godziną na mecz jest gdzieś między 12-13. Inni też będą szybsi ale jeżeli miałeś wcześniej nad nimi przewagę teraz wzrośnie ona o 0,5%.

_________________________________________________________________________________________________

2.Przygotowanie ustawień grafiki gry.

W tej części nie ma nic do rozpisywania się lecz jest to bardzo ważna rzecz.

Niektórzy z was pewnie mają komputery które spokojnie ciągną COD MW 2 na full detalach.

Błąd.

Pewnie wiecie że gra na detalach wyższych niż średnie, tworzy cienie. I tu jest ten haczyk.

Wielu kamperów siedzi w cieniu, których osoby z niższymi detalami nie mają, więc bardzo dobrze ich widać.

Dla wielu osób z lepszymi kompami polecam Niskie detale.

Po pierwsze zaoszczędzimy trochę FPSów

A po drugie mamy np. Mniejszą trawę na Wasteland lub nie mamy cieni, na cienistych mapach.

3.Bronie i Dodatki

Rzecz najważniejsza.

I.Snajperzy

1.Camper

Dla kamperów, początkujących polecam:

Intervention+Scanner, G18 akimbo, Claymore, Ogłuszający.

Dla kamperów, lepszych polecam:

Intervention+FMJ, Model akimbo, Claymore, Ogłuszający.

Dla kamperów, bardzo dobrych polecam:

Barret+Tłumik, G18 FMJ, Claymore, Oślepiający.

2.Biegacz

Dla biegaczy, początkujących polecam:

M21+Scanner, G18 akimbo, Semtex, Ogłuszający.

Dla biegaczy, lepszych polecam:

WA2000+ACOG, Model akimbo, Semtex, Oślepiający.

Dla biegaczy, bardzo dobrych polecam:

Barret+FMJ, według uznania, Nóż do rzucania, Oślepiający.

2.Rush

Nie potrafię podać ustawień w zależności od zaawansowania. Podam te które są według mnie najlepsze.

1. Flagi

M4A1+Holo albo FMJ, Deagle+Taktyk, C4, Ogłuszający.

2. TDM

MP5+Szybkostrzał, Model Akimbo, Frag, Ogłuszający

3.Pilnowanie

W tym przypadku rzecz jest prosta. Karabin maszynowy np. RPD, perki dające największego cela i siłę ataku.

Cała filozofia.

Nie napiszę nic więcej o tym ponieważ nie korzystam z tego typu metody gry.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4.Perki

Perk pierwszy:

-Szybkie łapki:

Bardzo przydatny perk.

Dzięki niemu przeładowujemy szybciej i do tego w wersji PRO daje nam szybsze celowanie!

Szczególnie przydatne dla biegających snajperów. Kiedy wpadniesz na jakiegoś przeciwnika, szybko lekko przyceluj i strzel od razu po wcisnienciu namierzania. Zazwyczaj kończy się killem.

-2 dodatki:

Według mnie nie przydatny perk, choć są wyjątki.

Jeżeli uważasz że bez dwóch dodatków do broni nie potrafisz grać, ten perk jest dla ciebie

-Sęp:

Przydatny dla zaawansowanych graczy. Jeżeli kończy ci się amunicja w trakcie meczu i przez to nie udają ci się dalsze kille, spokojnie zakładj na siebie.

Podpowiedź: Jeżeli chcesz mieć 2 Claymory a zabiłeś w miejscu swojegu Campu, przeciwnika. Postaw jeden weź paczkę i postaw drugi.

Perk Drugi:

-Zwiększacz obrażeń:

Mój ulubiony perk. Daje dodatkowe obrażenia. Szczególnie przydatne przy trybie nie HARCORE.

-Zimno krwisty:

Przydatny perk dla Camperów. Stajesz się jak nazwa mówi zimno krwisty, więc wszystko co wykorzystuje namieżanie cieplne lub automatyczne(minigun, helikoptery) nie widzi cię. Polecam tylko na HARCORE

Perk Trzeci:

-Dokładnie celowanie:

Zwiększa celność strzałów z biodra, lecz najważniejsze jest to że w wersji PRO możemy dłużej wstrzymać oddech.

Polecam na mapy takie jak Wasteland

-Ninja:

Przydatny na mapach z małą liczbą osób. Nie wykrywają cie czujniki pulsu a w wersji PRO nie słychać twoich kroków.

Polecam dla RUSHerów

-Wykrywacz:

Perk który pokazuje nam gdzie znajduje się uzbrojenie wroga jak Claymore, C4. A w wersji PRO słychać lepiej kroki przeciwników

Polecam dla Obrońców

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5.Moje ulubione ustawienia.

Myślę że to może być już koniec dalszych wpisów do tego tematu więc kończę go najlepszymi według mnie ustawieniami klas.

1.Sniper Biegacz:

Broń podstawowa: Barret 50 .cal, FMJ

Broń dodatkowa: Desert Eagle, Akimbo

Dodatek: Semtex

Granat taktyczny: Ogłuszający

Perk 1:Kieszonkowiec

Perk 2:Moc obalająca

Perk 3:Nie mam ulubionego

2.Sniper Camper:

Broń podstawowa:Intervention, Celownik cieplny

Broń dodatkowa: G18, akimbo

Dodatek:Claymore

Granat taktyczny: Dymny

Perk 1:Padlinożerca

Perk 3:Wykrywacz lub Dokładne Celowanie

3.Rush - Flagi

Broń podstawowa: M4A1, Holograficzny

Broń dodatkowa: Desert Eagle, Taktyczny

Dodatek: Nóż do rzucania

Granat taktyczny: Oślepiający

Perk 2:Zimnokrwisty

Perk 3:Pewne celowanie

4.Rush - TDM

Broń podstawowa:UMP 45, Holograficzny lub Szybkostrzał

Broń dodatkowa: Model 1887, akimbo

Dodatek: Semtex

Granat Taktyczny: Ogłuszający

Perk 3:Pewne celowanie

02758850976702993171.png
Opublikowano

HAHAHA.

Druga odpowiedź mnie rozśmieszyła xD.

Lecz mimo tego że możecie uważać że to bujda zapytajcie się gdzieś w jakimś przynajmniej gimnazjum np. psychologa. Powie wam podobnie jak ja.

No ale dobra. Kontynuujemy pracę. :)

Przygotowanie ukończone.

Bronie i dodatki rozpoczęte.

Ukończone Snajperzy.

Ukończony RUSH.

Ukończone Ustawienia grafiki.

02758850976702993171.png
Opublikowano

To jest tylko dla ustawień żeby jak najprzyjemniej nam się grało.

Nie opisuję taktyk czy np. jak najechać kursorem na przeciwnika żeby mu urwać głowę.

Pozdro.

Później jeszcze wprowadzę poprawki i dodam pare wątków.

02758850976702993171.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawy pomysł na rozgrywkę chociaż ja robię w całkiem inny sposób i dla mnie jest najlepszy chociaż ty też masz całkiem ciekawy, lecz zapewne nie wszyscy, napewno nie większość dała by radę się do tego dostosować.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Napracowales sie. Ale zmien kilka zdan... Bo to co napisales mija sie 100% z prawda. Mozg - ok. Ale bronie? Zostaw je, ale zmien opis. Bo jest to opis jak zostac nobem... M21, g18, gl, tuba, hb. Jak mam tego uzywac i miec kilka killi wiecej to wole byc w twoim przekonaniu nobem, ale i tak bede gral lepiej od ciebie. Ludzie grajacy takimi broniami powinni byc banowani.1. Snajper - dla bardzo dobrych snajperow Baretta? lol? Od baretty to sie zaczyna i idzie to inventora potem. A nie na odwrot. Pzdr

Opublikowano

Dziwny temat. Do stopnia "pro" trzeba dochodzic samemu. W tych czasach w mw2 ten kto nie grac interventionem i nie robi nice last killcamow to, że tak powiem "noob" .

Opublikowano

@Up No dokladnie, ale sa tak naprawde 4 poziomy.

1.Pro

2.Gracz

3.Newibie (to taki noob, ale gdy zwroci mu sie uwage przestaje tego robic)

4.Noob

Lepiej grac lamersko (cienkie staty i wg), ale z brionia invent (lub chociaz baretta) a nie z m21 + akimbo g18 i miec kilka killi wiecej...

Takze najchetniej takich ludzi bym banowal (co oczywiscie robie piszac do hosta :D).

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pojebane prawda jest taka że żeby być pro to rzeba mieć jebanego czita -.-

Bo przecież każdy pro na COD-zie lub BF ma Hacka (przynajmniej ja takich spotykam)

...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tut dobry sam w sobie :)

Pewnie niektórzy z was kończą przygodę z grą koło godziny np. 23:00

Tu się nie zgodzę :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mój najlepszy sniper to nie camper ani biegacz, uzbrojenie mojego snipera:

główna: intervention+FMJ

zapasowa: SPAZ-12+uchwyt lub deagle+taktyk

wyposażenie:claymore

dodatkowy:ogłuszający

Atuty:

Kieszonkowiec[PRO] (do QuickScope)

Moc Obalająca[PRO] (żeby zabić od razu)

Pewne Celowanie[PRO] (jak chce walnąć banie albo przeciwnik jest daleko to się przyda)

seria ofiar:

Pakiet-4 Kille

Predator-5 Killi

Zrzut Awaryjny- 7 lub 8 Killi

I to jest Pr0

PS: ,,Pewnie niektórzy z was kończą przygodę z grą koło godziny np. 23:00'' - Później :P przeważnie następnego dnia o 2.00, a kota nie mam :)

audio_new.gif
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie no nie przydatne :( Powoli, powoli a będziesz jednym z najlepszych :) Możesz dużo grać i będziesz pro :D Plus za pracę bo trochę się namęczyłeś :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra robota, masz racje nalezy robic przerwy np co 1,5 godz na 30 min wtedy sami zobaczycie ze wasze samopoczucie sie poprawi oczy nie beda zmeczone. Co do samej gry w coda to z tym kampieniem bardzo dobrze opisales, kiedys stosowalem cienie to nic nie bylo widac a teraz co 2 snipera w krzakach zabijam.

4dcb0ec8b9692.gif

Pomogłem daj + będę wdzięczny :)

Pozdrawiam Kongo123123

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...