Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagrywanie Rozmów Ze Skype/Ts

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. mam pytanie jak nagrać rozmowy ze skype tak aby był również mój głos? Wiem że w audacity można to co z komputera leci albo własny ale nie wiem jak nagrać oba. Z góry dzięki za pomoc.

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

Jest dodatek do skype'a o nazwie Skylook

http://www.internetstandard.pl/news/81721/Dodatek.do.Skype.a.nagrywa.MP3.html

Nim nagrasz rozmowę :) Niestety jest to wersja testowa , ale w necie na pewno znajdziesz info o pełnej :P

Jeśli to nie pomoże znalazłem takie coś :

Witam, też miałem ten problem. Udało się uzyskać pożądany efekt przy pomocy programu VAC [Virtual Audio Cable]. Poniżej napiszę poradnik, co należy po kolei robić:

Należy pobrać trialowy program VAC lub go zakupić i zainstalować go. [VAC Trial]

Należy pobrać jakiś program do nagrywania dżwięku z dowolnego źrodła, np. Audacity i też go zainstalować.

Otworzyć VAC Control Panel z Menu Start i ustawić wszystkie parametry tak jak na obrazku poniżej:

89906305qb5.png

Najważniejsze informacje zostały otoczone czerwoną obwódką. Reszta ustawień powinna być domyślna.

Skorzytać z programu Audio Repeater [drugi program zainstalowany z VAC], ktory może przekazać strumień dźwiękowy z jednego źródła do drugiego. Przyjąłem, że dzwięk nagrywany będzie z "Cable 2", "Cable 1" będzie służył nam do słuchania przeprowadzanej rozmowy.

Wchodzimy do ustawień skype i ustawiamy wyjście dźwięku na "Cable 1", wyłączamy automatykę Skype i pozostawiamy kartę muzyczną, do której podłączony jest mikrofon.

13564658nz4.png

Włączamy trzykrotnie [otwieramy 3 okna] program Audio Repeater i ustawiamy wejścia i wyjścia tak jak jest na poniższych obrazkach. NVIDIA® nForce™ Audio to moja karta muzyczna z podłączonymi słuchawkami do wyjścia i mikrofonem do wejścia.

66446075hz9.png

32382141lz8.png

Klikamy wszędzie przyciski "Start".

Włączamy program Audacity i wchodzimy do ustawień.

Wpisujemy takie ustawienia jak poniżej, tylko trzeba pamiętać, że tutaj NVIDIA® nForce™ Audio to moja karta dźwiękowa, należy tam zmienic na swoją.

74348529jb2.png

Klikamy przycisk "OK".

Gdy rozmawiamy z kimś klikamy przycisk "Rec" [ten czerwony, okrągły przycisk pod menu].

46934285qq4.png

Tut nie jest mój znalazłem go na jakimś forum napisany został przez DarkWolf

1363095337-U286162.png

Opublikowano

O jeszcze Audacity :)

Tylko zabawy było sporo bo nie można było zbierać dźwięku z naszego mikrofonu i tego z stereoMIX. Nie wiem jak ktoś jest ciekawski to wygoogluje sobie rozwiązanie.

f.png

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...