Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] [Ankieta] Gry Mmorpg W Celach Komercyjnych.

Gry MMORPG a komercja.  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na których grach admini zarabiaja najwi?cej?

• Mu Online
    • Silkroad
    • Maple Story
      0
    • Metin2
    • Tibia
    • 2Moons / Dekaron
      0
    • WoW
    • Lineage2
      0
    • Kal Online
      0
    • Aion Online
      0
    • Shaya
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na ktorych grach MMORPG admini zarabiaja najwiecej i jakie sa to kwoty miesiecznie. Proszę brac udział w ankiecie i udzialać odpowiedzi w postach:)

Dziękuje i pozdrawiam.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

metin bo gra najwięcej ludu.

+ reklamy z ofert

Przenosze

arko@

chujowy? a jeszcze nie dawno w niego grałeś .. omg

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Wow a nie jakiś chujowy metin

@ I co z tego że grałem dużo osób w to grało i dużo osób uważa metina za chujową grę a czy 6 miesi to niedawno to nie wiem

s2c77Oa.png

Opublikowano

mam znajomych którzy nie schodzą poniżej 6-8 tysięcy dolarów miesięcznie z obsługi tylko dwóch serwerów gry , z WoW i Aion w sumie mają dochody w granicach 10 tys na miesiąc

zresztą jak zarabiać to tylko na międzynarodowych serwerach

i nie admini zarabiają, bo w większości to tylko zwykli ludzie wybrani na admina, tylko ADMINISTRATORZY serwera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ale mówimy o oficjalnych serwerach gdzie GM'ów/Adminów wybiera producent gry, czy jakiś badziewnych prywatnych serwerach pokroju Metina? Jeżeli te pierwsze to oczywiście, że WoW. Blizzard na pewno nie oszczędza na pracownikach, a o GM'ach WoW'a mówi się bardzo dobre rzeczy.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

część adminów w tego typu grach pełni funkcje tylko reprezentacyjne i wybierani są z graczy, zarazbiać to zaczyna on dopiero o dłuższym okresie i na podstawie wkładu jaki wnosi w rozwój gry

zarabiają głownie ci co zajmują się tworzeniem gry czy bezpośrednio związani są z obsługą serwera , jesli którykolwiek z adminów podaje ci kwoty jakie zarabia nie wierz mu bo to na pewno nie admin, podając takie dane stracił by od razu prace albo narażony był by na płacenie odszkodowań za naruszenie umowy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Był niedawno temat podobny i wow był na pierwszym miejscu.

Metina i połowy gier, co wypisałeś w ankiecie nie było.

g0Tef.jpg

Legenda
Opublikowano

A w jakich graniach wachaja sie zarobki na prywatnych serwerach Metina i Wow-a?

Na prywatnych to nikłe, ale na globalu ponad 20 mln. graczy kupuje prepaidy za 80zł co dwa miechy więc trzepią niezłą kasę.

A ten metin?

Ledwo co mln graczy i kupuje te jakieś smocze bobki za 10zł co trzy lata.

PS. Metin2 sux.

Pomocnik
Opublikowano

nie dałeś runes of magic oni tam trzepia więcej siana niz metin bo tam co 3 osoba ma full eq z is

Opublikowano

O kurde nie wiedziałem, że to my mamy decydować, że ktoś ma zarabiać najwięcej

Myślałem, że ten temat to jakaś informacja o tym kto najwięcej zarabia.

Ja myśle, że to jakaś mniej znana gra która się rozwija dopiero.

1375207970-U250359.png

Opublikowano

Jak ktoś ma głowę na karku to się dorobi.

Prawda jest taka, jak napisał kolega robem. Trzeba coś umieć i być w tym dobrym żeby zarobić na jako Administrator na globalnym serwerze. Najczęściej osoby które widujecie w grze to pionki pracujące za jakieś bonusy. Znajomy był przez jakiś tam okres GMem na Metin2US. Co dostał ? Expringa na rok :)

Ale zostańmy przy tematyce MMO. Jak pisałem wcześniej żeby zarobić trzeba coś umieć tak ? W przypadku prywatnych serwerów MT2 sprawa jest prosta. Wystarczy przez tydzień postudiować tematy na MPC, pobrać gotowe pliki, kupić dedyka i tyle. Rączki do kieszeni a pieniążki lecą. Można też opłacić jakiegoś kolesia oblatanego w temacie. Najczęściej są to osoby w wieku około 16 dlatego można zapłacić grosze, za wykonanie dobrej roboty. Zarobki może i nie są kolosalne ale jakby nie patrzeć z minimalnym wkładem pracy i czasu możemy sobie dorobić kilkaset złotych :)

f.png

Opublikowano

Jak ktoś ma głowę na karku to się dorobi.

Prawda jest taka, jak napisał kolega robem. Trzeba coś umieć i być w tym dobrym żeby zarobić na jako Administrator na globalnym serwerze. Najczęściej osoby które widujecie w grze to pionki pracujące za jakieś bonusy. Znajomy był przez jakiś tam okres GMem na Metin2US. Co dostał ? Expringa na rok :)

Ale zostańmy przy tematyce MMO. Jak pisałem wcześniej żeby zarobić trzeba coś umieć tak ? W przypadku prywatnych serwerów MT2 sprawa jest prosta. Wystarczy przez tydzień postudiować tematy na MPC, pobrać gotowe pliki, kupić dedyka i tyle. Rączki do kieszeni a pieniążki lecą. Można też opłacić jakiegoś kolesia oblatanego w temacie. Najczęściej są to osoby w wieku około 16 dlatego można zapłacić grosze, za wykonanie dobrej roboty. Zarobki może i nie są kolosalne ale jakby nie patrzeć z minimalnym wkładem pracy i czasu możemy sobie dorobić kilkaset złotych :)

Imho. wszystko ładnie, pięknie, jednak lepiej jest zainwestowac w komputer + internet z wysokim ul.(np upc).

Jak serwer się rozkręci, kupić dedyka.

Dobrą inwestycją jest "prywatny serwer" -ale jednak trzeba się znać na tym, co się robi.

Programiści też zanim zrobią program, musieli się dużo dowiedzieć, nie zawsze z internetu a z własnego doświadczenia.

Opublikowano

WoW - Najwięcej bo tam się chyba co miesiąc płaci czy jakoś tak, nie wiem nie grałem,

ale biorąc pod uwagę N()()bów z Metin2 to jednak oni wydają więcej.

PS : Zwierz wydał kilka zł na IS.

PS 2 : Grając przez 3 lata w m2 wydałem 10 zł. (zarabiając przy tym 280zł )

o8bh2s.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...