Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tnie Ci Się Minecraft? To Wejdź Tu !

nemesiss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ! otóż pełno osób ma problem ponieważ tnie im się minecraft . Może ten poradnik wam coś pomoże, bo ja mam 2 kompa [2gb ram , amd athlon 1.14 GHz i geforce 5200 i gra chodzi przy 100 fpsach , a na far przy 23 .

A więc dobra .. Na początek zamknijcie programy typu GG , Skype , Antywirus - Wyłączajcie go zawsze przed graniem w minecraft'a . Gdy już wszystkie programy wyłączycie kliknijcie alt+ctrl+delete żeby otworzyć menedżer zadań . Włączcie Minecraft'a po czym zminimalizujcie go . Przechodzimy do okna z menedzerem zadan i wchodzimy do zakładki processy . Odszukujemy tam process " explorer.exe " . Zamykacie go po czym znikną wam ikony , pasek itp .Teraz maksymalizujecie minecraft'a i przechodzicie do zakładki Options.. Poźniej wybieracie video settings i ustawiacie tak :

Graphics : Fast

Limit FrameRate : off

View bobing : off

Render distance : tiny [ spokojnie nie musicie cały czas na tym grać zaraz wam wytłumacze ]

3D anaglyph :OFF

Smoth Lighting : off

Ok generujecie świat , nie ruszajcie się przez 20-30 sec , pochodzcie troche zeby sie wygenerowało [ moze scinac ] . Gdy już wam się przestanie w tych okolicach ścinać a to zajmie mało czasu , róbcie co chcecie i będziecie mogli przełączyć nawet na Far i zobaczyć jak sie gra . Mnie to naprawde pomogło .

Jeżeli chcecie przywrócić ikony kliknijcie alt+ctrl+delete i klikacie Plik-->nowe zadanie (uruchom) i wpisujecie tam " explorer.exe "

Daj minusa proszę.. POLSKI Świat Minecrafta

ghastz.png10288353844d82242e5ba54.gif

Opublikowano

Nic nie musisz resetować , po prostu nabiłeś sobie posta nie czytając tego.

Opublikowano

potem trzeba wpisać w uruchom explorer.exe bo nie ma ikon ani nic!

@edt sorki nie widziałem

ale jak dla mnie to ten sposÓb nie jest taki dobry wole gamebooster:)

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Opublikowano

Mnie pomógł przy generowaniu mapki bo się nie scinalo a pozniej normalnie gralem . Coz widze ze sie nie podoba to niech mod to usunie .

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mi sie nadal zwiesza jakos co 5 sec mam takie 2 sec zwiechy ,a szczegolnie jak w gore zaczynam patrzec to jest taki turbo lag.

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...