Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Jak Pozbyć Się Błędu 1045 - Access Denied For User 'Root'@'Twoje.Ip'

sherer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was!

Po wielu godzinach przerabiania mysql, w końcu wpadłem na to, jak pozbyć się błędu:

1045 - Access Denied For User 'Root'@'Twoje.Ip'

Mianowicie...

Ten błąd występuje m.in kiedy tworzymy swoje pliki na podstawie TEGO tuta.

Najczęściej wystarczy postąpić według TEGO, ale w w/w przypadku - to nie zadziała!

Możecie wtedy tworzyć 1000 kont, jednak po reboocie - nie bd mogli wejść do navicat...

Można to naprawić na 2 sposoby...

1.Sposób

Przy wpisywaniu (w tucie panaZuo) komend:

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' [ENTER]
IDENTIFIED BY 'haslomysql' WITH GRANT OPTION; [ENTER]

Przed:

quit

Wpisz jeszcze:

flush privileges;

Dzięki temu nadamy prawa użytkownikowi root, co zachowa jego umiejętność odnośnie łączenia sie z mysql.

2.Sposób

Już po całej instalacji (mysql, pliki serwerowe, liby, itp.), wpisz:

mysql -u root

I teraz:

CREATE USER 'jakis_login_inny_niz_ten_przy_tworzeniu_serwera'@'%' IDENTIFIED BY 'haslomysql';
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'login_ktory_podales_wyzej'@'%'  IDENTIFIED BY 'haslomysql' WITH GRANT OPTION;

Następnie podobnie jak w sposobie 1:

flush privileges;

I:

quit

Obojętnie który sposób wybierzesz - właśnie naprawiłeś tematowy błąd ;)

Opublikowano

Dobre, łapaj +

to zawsze mi wyskakiwało po bin / sh

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

UP@

Zależy od tego jak wgra się MySQL .Czasami pojawi się błąd i mysql -u root jest na hasło.Ja mam taki błąd ,ale dzięki temu że jest na hasło mam pewność że trudniej się włamać.

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Wlasnie to jest 1 krok do rozwalenia serwera dostep z byle jakiego ip pozdro zawsze jak juz dajesz dostep na zewnatrz to przypisuj uzytkownika pod adres :) takie jest moje zdanie a zeby sie pogrzebac w bazie instalujesz phpMyAdmin :)

Opublikowano

Siemka, mam problem, a mianowicie zrobiłem wszystko tak jak tam jest... I zrobiłem także to z poradnika Bambuska (zablokowanie GM Mode). I problem w tym: daje nowego użytkownika... Reboot serwera, i po reboot'ie, łącze się z navicatem na tych passach i mam właśnie ten błąd, a robię tak jak to napisałeś sherer... Dodam też, że zamiast mojego ip z końcówką .100 daje "localhost", bo na moim ip z .100 mam błąd ... :) Liczę na szybką odp.

andrewek.png
Opublikowano

juz ci mowie jak co uzytkownik localhost jest dostepny tylko i wylacznie z serwera a robisz to napewno na hamahi dodaj z swoim glownym ip hamahi powinno chodzic GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'twoj uzytkownik'@'ip hamahi' IDENTIFIED BY 'haslo' WITH GRANT OPTION;

klikasz enter

flush privileges;

i powinno chodzic

twoje glowne ip z hamahi powinno chodzic powiewaz laczysz sie z tego adresu do adresu .100 i serwer rozpoznaje twoje ip jako głowne

Opublikowano

Zrobiłem to tak jak napisałeś karolu, ale niestety nadal mi nie działa... Przy łączeniu do mysql w konsoli serwera wyskakuje mi "Mar 13 15:22:41 Mcncc kernel: arp: 7a:79:a2:1d:bc:c6 is using my IP adress 'ip z norm końcówką'!

andrewek.png
Opublikowano

Siemka, mam problem, a mianowicie zrobiłem wszystko tak jak tam jest... I zrobiłem także to z poradnika Bambuska (zablokowanie GM Mode). I problem w tym: daje nowego użytkownika... Reboot serwera, i po reboot'ie, łącze się z navicatem na tych passach i mam właśnie ten błąd, a robię tak jak to napisałeś sherer... Dodam też, że zamiast mojego ip z końcówką .100 daje "localhost", bo na moim ip z .100 mam błąd ... :) Liczę na szybką odp.

Spróbuj zmienić kartę sieciową i się połączyć...

Z localhost może być problem, ponieważ jest zarezerwowany dla mt2.

Opublikowano

Wyłącz serwer

koniecznie ifconfig xD

rm -f /usr/

i uruchamiamy serwer

Jeżeli bedą błędy z powodu braku jakiś plików to polecam

rm -f /var/db/mysql

Zawsze działa i nie co.

Opublikowano

Te sposoby nie działają .Temat do kosza.

Działają...

Znając życie popełniłeś jakiś błąd, lub nawet nie próbowałeś...

Masz 8 postów, taka śmiała wypowiedź -.-...

Koleżko poucz się jeszcze 2 lata i pogadamy na jakimś poziomie...

Opublikowano

Sprawdzałem skąd wiesz? może mam multikonto ? ? he ? No to siedź Cicho

Sprawdziłem dokładnie To nie Działa Zrozum

Jakoś po farciło Ci się bo klikałeś byle gdzie,i może nawet nie na potkałeś tego błędu tylko od razu z elite temat skopiowałeś

Pozdro Znawco Amatorki i Błędów razem wziętych

Opublikowano

Sprawdzałem skąd wiesz? może mam multikonto ? ? he ? No to siedź Cicho

Sprawdziłem dokładnie To nie Działa Zrozum

Jakoś po farciło Ci się bo klikałeś byle gdzie,i może nawet nie na potkałeś tego błędu tylko od razu z elite temat skopiowałeś

Pozdro Znawco Amatorki i Błędów razem wziętych

Dziecinko do szkoły...

Masz NABITE te 17 postów, więc pysk szczeniaczku :P

Mi i kilku ludziom działa, a że ty coś pieprzysz to nie moja wina -.-.

@OffTop

Ale gówniarze się rozwydrzyli :////

Przeczytał kilku tutów i myśli, że wie wszystko <facepalm>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...