Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję pomocy z zamrożeniem adresu(właściwie to wartości), a mianowicie, wszystkie dane znajdują się na serwerze, czy da się zmienić wizualnie ilość golda, a po stronie serwera żeby wszystko przebiegało jak należy, np mam 400 złota, kupuje coś za 30 złota na serwerze mam 370, a mi pokazuje w dalszym ciągu 400.

Zamrozenie adresu nic nie daje mówię od razu, stan złota cały czas się aktualizuje.

Z góry dzięki za pomoc.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Hm, hm, myślę że dałoby się tak zrobić, swego czasu robiłem tak w cabalu(dla szpanu) client gry pokazywał że niby nie ubywa mi kasy, a w rzeczywistości normalnie kupowałem przedmioty.

Nie chce wyjść na idiotę czy coś w tym stylu, ale o ile dobrze pamiętam to w cabalu gdy próbowałem znaleźć adres który dodaje/odejmuje kasę po stronie clienta (wizualnie ofkors) to w asm to jakoś tak wyglądało:

add[tu jakiś adres],eax.

eax zamieniałem na jakąś liczbę i za każdym kupnem dodawało mi tą wartość do aktualnie posiadanej kasy.

Pokombinuje w wolnym czasie i postaram się dokładnie opisać jak to powinno wyglądać(o ile mnie ktoś nie uprzedzi ^^).

EDIT:

Przekombinowałem, w CE zamrozić na 400 nie możesz?

Dopóki masz wymaganą kasę powinno to działać, a wartość po stronie clienta nie powinna ulegać zmianie.

Opublikowano

kiedyś działało na pewno, tak samo jak i w wielu grach. zgadnij kto najwięcej krzyku narobił o bugu, ci co sprzedawali kase za realne pieniądze bo to tylko ich strata było

jakiś czas juz nie gram ale mało się słyszy teraz o podobnym bugu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

No właśnie, nie da się zamrozić, a zrobić to chce dla szpanu i koledze wcisnąć 'hacka' ;D.

Mimo że zamrażam po stronie serwera i klienta nadal jest wartość serwerowa ;/.

userbarwb.png

Opublikowano

bump;P

userbarwb.png

Opublikowano

jak możesz zamrażać adres po stronie serwera kiedy masz dostęp tylko do klienta !

nie ma co odświeżać przecież odpowiedz masz już daną , nie można tak zrobić jak chcesz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ale żeby zamrozić po stronie klienta tylko chcę .

userbarwb.png

Opublikowano

nie w każdej grze są takie bugi, jeśli nie ma możliwości to w żadem sposób nie zrobisz choćbyś nie wiem jak kombinował i jakiego wymyślnego oprogramowania użył

a jak ci nie wychodzi widać coś musisz źle robić i zamrażasz/zmieniasz niewłaściwe wartości

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• Dodaj nową pozycję...