Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam problem z jedną rzeczą, powiedzmy że potrzebuje przyśpieszyć działanie skryptu na pewnej stronie internetowej, aby wczytywała się jak najszybciej, na środku tej strony jest duży element flash - animacja, to pewnie z jej powodu strona tak długo się wczytuje. Animacja ta nie jest w żaden sposób potrzebna do działania potrzebnego mi skryptu, czy jest jakiś sposób by się jej pozbyć? i np. wyodrębnić tylko elementy które są mi potrzebne ? np. konkretny input?

Opublikowano

_FFPrefSet("javascript.enabled", false) tylko daj flash moze zadziala :)

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

a to już zalezy jak piszesz skrypt. jeśli działa w tle nie bierze jej w ogóle pod uwagę, czyta tylko czysty kod i na tej podstawie działa, jeśli wczytujesz w okno przeglądarki to tam należy zablokować sobie wykonywanie skryptów albo wyłączyć flash. opóźnienia występują tylko i wyłacznie przez przeglądarke a nie wykonywanie programu. strona zostaje wczytana powiedzmy w 2-3s ale by wykonać działanie skrypt czeka na przeglądarkę aż wczyta wszystkie elementy kodu czasem do kilku albo kilkunastu sekund

do ff masz addony wyłączające flash, albo w adblock zablokować sobie te elementy dla danej strony czy domeny których nie chcemy wczytywać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W ustawieniach jest możliwość wyłączenia Flasha, wczytywania obrazków itp. Nie trzeba żadnych addonów.

Dodatkowo, bez zmieniania ustawień, co w IE jest trochę problematyczne, możesz napisać własny odpowiednik funkcji __IEFF_LoadWait(), która to funkcja czekałaby tylko na readyState/busyFlags odpowiedzialne za załadowanie DOMu strony do etapu interaktywnego, wtedy zatrzymać dalsze wykonywanie wczytywania.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb268229(v=vs.85).aspx

FF czy IE ?

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

w addonie zablokujesz dla konkretnej strony/domeny/obrazka/flasha w ustawieniach dla wszystkich stron, chcąc użyć trzeba co chwile przełączać opcje

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

ADblock to w sumie skrypt java skryptu, przerabia stronę wycinając zbędne elementy potem pokazując tylko wizualnie wygląd strony po przeróbce w interfejsie, normalnie w kodzie nic nie zmienia przecież , bez czy z załączonym adblock kod strony jest ten sam wygląd tylko inny

samemu trzeba dodać i wykluczyć elementy ze strony, sam tak robię i nie mam problemu. reklamy wiadomo kasuje sam, za duże obrazki czy niepotrzebne też wywalam , ze strony ok 4 MB zostaje mi tylko ok 300 KB do wczytania czasem o wiele mniej

jak ktoś lubi bez podglądu można wszystkie grafiki zablokować jednak niektóre strony nie widać po prostu bez grafiki, np. w Wolnych Farmerów mozna zobaczyć jak wygląda strona bez grafik, zielone pole kilka napisów i nic

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• Dodaj nową pozycję...