Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc Dla Warlocka Patch 3.3.5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Poczytałem kilka tematów na forach i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi w jakim buildzie grać na pvp ( deep affi, destro, sl/sl) lockiem :| ?

Drugie moje pytanie dotyczy ubioru, mianowicie jeśli idę w affi to w co się ubierać (haste, spell power, crit ) ? Póki co grałem areny różnie, czyli raz w destro raz w affi i ubierałem wszystko pod crit, resi i sp, ale zastanawiam się czy do affi potrzebuje haste ? Ostatnio na forum zobaczyłem, że zwiększa szybkość rzucania dotów i stąd moja prośba, aby ktoś doradził w co się ubierać ;)

Gram na patchu 3.3.5

Opublikowano

Affli jest dobre na PvP bo możesz sobie biegać i rzucać spelle, w haste sie gemuje affli, i to jest twój główny stat, zaraz przy spellpower, niestety nie pamiętam hard capa na 3.3.5a, musiałbyś poszukać, przebijając ten cap zwiększasz już w mniejszym stopniu czas castowania, mniej efektywnie.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

No tak, czyli głównymi statami są sp i haste, lecz na patchu 3.3.5 w setach takich jak furius, deadly, hateful, tylko dodatki mają haste, a heady, chesty itd. sp, crit, i resi... Czyli, mam kupić seta, a dodatki (np. neck, buty itp.) starać się żeby były haste no i oczywiście wszelkie dostępne gemy też haste ?

Opublikowano

Czerwone spellpower, reszta haste jak możesz, pamiętaj żeby nie przebić capa.

userbarwb.png

Opublikowano

Cap to jest limit...

Po przebiciu limitu za 20 haste zalozmy dostajesz nie 0.4% haste a 0.1%

Spellpower nie ma Capa.

userbarwb.png

Opublikowano

Aha tylko nie orientuje się gdzie kto piszę lub jak sprawdzić jaki mam limit ;]

Chyba, że na ogólnie na patchach jest inny ;]

A gdybyś jeszcze mógł mi powiedzieć jakie jest macro, żeby pet atakował focus target, tzn chodzi mi o to, że daje sobie (na arenie) healera na focus target i bije dpsa i w momencie gdy healer go chce healnac to ja mu wrzucam silenca, albo może znasz jakieś przydatne inne macra to możesz też wrzucić...

Druga jeszcze sprawa to czy addony takie jak afflicted lub gladius są przydatne ?

P.S

Poszukuje addonu który pokazuje podczas bg informację taką jak "HK: Private". Widziałem kilka takich na filmach lecz nigdy go nie znalazłem :/

Opublikowano

Ten 'addon' to nie addon, HK: Private dostajesz jak zabijesz kogos

userbarwb.png

Opublikowano

Gladius jest przydatny, addonu takiego raczej nie ma, przynajmniej ja się z nim nie spotkałem a macro:

To jest ukryta treść, proszę

userbarwb.png

Opublikowano

O, wielkie dzięki, a tak podsumowując to jeśli ubieram się w Destro to kupuje itemy: w sp, cryt i resi

w Affi to znowu cryt jest mi nie potrzebny i zamieniam go na haste ??

Opublikowano

Nie to że nie potrzebny, ale przed critem gemujesz haste i przedewszystkim hit, hit jest przed spellpower i hastem, hita potrzebujez jakies 14% z talentami.

Z destruction to nie pamietam, rajdowalem prawie pol roku na affli .

userbarwb.png

Opublikowano

Trochę się pogubiłem xD Jeśli możesz to napisz mi jaki kolor w co wkładać, bo nie wiem jak mam to ogarnąć, bo w itemach które kupuje jest sp, cryt i resi, teoretycznie nie ma hita ani haste...

Albo inaczej: Kupuje seta który ma staty sp,cryt i resi natomiast gdy kupuje dodatki mam do wyboru 2 rzeczy:

1. Mam sp,cryt i resi, intellect istamine

2. Mam sp i resi, Intellect stamine i spiryt

Czyli mam kupować te pierwsze i gemowac haste i hit ? Ewentualnie czerwone w sp ?

Opublikowano

bodajrze niebieskie sa gemy pod hit, wiec je w to wkladaj, czerwone spellpower, reszta haste/spellpower lamane lub zwykle spellpower

userbarwb.png

Opublikowano

Haste zmniejsza czas między tickami dotów, nie pamiętam czy wszystkich czy tylko niektórych. Co do hita to żółte gemy=hit rating, i w pvp nie ma 14% hit capa.

Opublikowano

Wielkie dzięki za pomoc..

Interesuje mnie jeszcze gdzie znajduje się opcja która pokazuje po zabiciu range przeciwnika np. "HK:Private" na TBC jak grałem miałem to od początku, a na Wotlku nie, a wiem, że jest ;)

Gdyby ktoś nie wiedział o co chodzi to na 0;35 jest taki napis:

Opublikowano

To nie addon mówię po raz kolejny, widocznie coś na serwie masz schrzanione albo w opcjach klienta wyłączone.

userbarwb.png

Opublikowano

To może na serwie jest coś nie tak, ale mniejsza...

Wkurzyłem się jeszcze bardziej, bo podobno macra takie jak "/petattack" zostały wycofane, bo Blizzard uznał, że to było zbyt duże ułatwienie czyli to macro co podałeś nie działa...

A wiesz może do czego służy skill u FellHuntera "Devour Magic" ? Widziałem na filmiku jak koleś używał go (przynajmniej tak to wyglądało) do wychodzenia ze stunów lub z klatki Death Knighta i jestem ciekaw czy naprawdę do tego to służy...

Opublikowano

A felhunter power that removes 1 harmful Magic effect from the felhunter's warlock master or one of his/her allies or removes 1 beneficial Magic effect from an enemy. If Devour Magic successfully removes a Magic effect it will heal the Felhunter.

Czyli tak, możesz jeżeli masz stuna to naciskasz na tą umiejętność u peta, z kolei pet nie może być wtedy sfearowany, stunowany etc. Zwykle ten skill jest ustawiony jako automatycznie używany, więc uzywając go samodzielnie bardziej 'wyczujesz' czas i miejsce użycia jego, bo sam pet automatycznie bedzie kradł dla przeciwników buffy.

Stun musi być magic, inaczej dispell nie zadziała.

userbarwb.png

Opublikowano

Aha

A istnieje jakieś macro pod to ? Bo narazie próbowałem targetować siebie i używać Devour Magic, lecz trochę to ciężkie :/

A oglądając ten filmik:

Koleś używa tego dość często i nie wiem czy to jest jakiś stance czy inne macro... Jeśli byś wiedział czego on używa był bym wdzięczny gdybyś napisał ;]