Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Autoit-Kompilacja Wszystkiego W 1 Pliku Exe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie jestem trakcie robienia pewnego skryptu do gry. w gui umieściłem obraz *bmp itp. (to jest przyklad)Mój problem tkwi w tym że chce ten obraz skompilować skrypt wraz z tym obrazkem.Nie chce żeby czytał mi go z określonej ścieżki go tylko żeby był wbudowany do wraz z skryptem do exe.

Jest takie coś możliwe? Jak tak to proszę o pomoc. dzięki

Opublikowano

reshackera możesz sobie wsadzić wiesz gdzie , nie do tego służy

http://www.autoitscript.com/forum/topic/51103-resources-udf/ tu temat.

jest jeszcze jeden program co generuje jeden plik z zawartością i można użyć potem w programie, ale niechce mi się szukać. był chyba w programach na forum AutoIt

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

rzeczywiście.próbowałem prócz reshackera inne tego typu programy do edycji zasobów ale żaden tego nie zrobił.Skorzystam z TEGO Resources UDF.Dzięki

Opublikowano

Jebać kościół

F1 i FileInstall

Tak , tylko gdzie będzie destination folder? To ma być w exeku i nie ma mowy o żadnym tworzeniu jakichkolwiek folderów.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Tak , tylko gdzie będzie destination folder? To ma być w exeku i nie ma mowy o żadnym tworzeniu jakichkolwiek folderów.

Gdzie to masz kurwa napisane!?

za duża sygnatura

Opublikowano
Mój problem tkwi w tym że chce ten obraz skompilować skrypt wraz z tym obrazkem.Nie chce żeby czytał mi go z określonej ścieżki go tylko żeby był wbudowany do wraz z skryptem do exe.
Opublikowano

@JestemHackiem

FileInstall ( "source", "dest" [, flag] )

dest - The destination path of the file with trailing backslash if only the directory is used. This can be a variable.

A teraz przykładowy skrypt, a dokładniej jego komentarz:

; Include a  bitmap found in "C:\test.bmp" with the compiled program and put it in "D:\mydir\test.bmp" when it is run

Może i pakuje do exeka, ale podczas działania tworzy folder (tudzież w D:\mydir...), a autor nie uwzględniał takiego zachowania skryptu.

Edit A sam już nie wiem, bo w helpie pisze tak a działa całkiem inaczej (nie wgłębiałem się w kompilację i inne zabawy).

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Niech wsadzi tam gdzie nikt nie zagląda i pętle katalogów :P

np.

FileInstall("C:\boot.ini",@tempDir&"\a\a\a\a\a\a\a\a\a\a\a\a\a\a\a\a\a\a\a\a\c\h\u\j\elo.ini",1)

xD

za duża sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...