Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Zrobic Profesjonalnalne Fragmovie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ponieważ widziałem kilka eeeee, nieładnie wykonanych fragmovie postanowiłem zrobić tutorial jak ładnie obrobić fragmovie w programie Sony Vegas 8+. (z miejsca pozdrawiam zenia98

Musisz wybrać, Gamerecorder, czy Fraps? W testach wygrał Fraps.

2. Jeśli wybierzesz Gamerecorder to przykro mi, napiszę to dopiero po jakiejkolwiek prosbie, ponieważ jakość nagrań jest tragiczna.

KROK 1

*Odpal Black Opsa

*Wpisz w Konsoli "cg_fov 75"

*Wpisz w Konsoli r_ClipSize 720 lub 1080

*W Kinie wybierz film z ładnymi akcjami!

*Wyłącz HUD F4 + F1

*Nagraj akcje, z kilku sekundowym zwolnieniem po killu, może być i bez tego, vegas również posiada taką opcje.

__________________________________________________________________________________________

KROK 2

*Odpal Sony Vegas 10(w moim przypadku) i przeciągnij filmy

Color Correction - Korekta Kolorów

1. Saturation Adjust

2. Soft Contrast

3. Brightness and Contrast

Link

Jak dodać punkty za zabicie?!

*Dodaj nową ścieżkę video, kliknij "Insert text media" , napisz +100 wielkością 28 i czcionką "bank gothic LB". W opcjach ścieżki ustaw pozycjonowanie, na mniej więcej, takie miejsce jak w codzie.

Zwolnienie po Zabiciu.

*Zduplikuj wideo i po każdym kill'u dodaj zwolnienie. Robisz to tak : na 1 ścieżce dochodzisz do miejsca, które chcesz zwolnić, usuwasz je. Na zduplikowanej ścieżce zostawiasz tylko je. Rozciągasz je na zduplikowanej scieżce (najeżdzasz myszką na koniec pliku, trzymasz Control i Rozciagasz), po czym wstawiasz na miejsce w 1 scieżce.

Wiem, że to brzmi po chinsku, jeśli ktoś nie zrozumie, dodam screeny lub film.

"Najazd Kamerą na trupa"

Można to lubić lub nie. Chodzi tylko o ty, że po strzale, oprócz zwolnienia, pokazany jest w dynamicznej kamerze śmierć twojego przeciwnika lub lot pocisku.

*Reverse, jest to opcja, którą możecie użyć do odtwarzania od tyłu.

* Muzyka, musi się ładnie komponować z grą i akcjami.

* Intro, zależy od gustu, poszukajcie na Youtube.

_______________________________________________________________________________________

Renderacja

*Zależy od wersji Sony Vegas, wystarczy wpisać hasło "jak zrenderować film w HD, Sony Vegas X" X to wasza wersja Vegasa.

W filmie, który wam daje, każdy moment jest inny, aby dać wam różne alternatywy.Muzyka, nie jest dopasowana, itd. tylko z 1 powodu, robię własne fragmovie i nie mam na to czasu ;)

http://rapidshare.com/files/450705995/mpcfo.mp4

Pamiętajcie, że przy tworzeniu Machinim trzeba być po prostu kreatywnym!

50a8d03627325.png

| Edytor |

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...