Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Latający Misio;* Mount

SDeath

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na początku dodam że znalazłem to dzisiaj na e*pvp a że niektórzy nie wchodzą na tamto forum więc wam tu udostępnię.

Link do Oryginału:

http://www.elitepvpers.de/forum/metin2-pserver-guides-strategies/1057931-release-drachenb-r-mount.html

Wchodzimy do navi i w consoli dodajemy nowy wpis - mobproto serverowe ;]

INSERT INTO `mob_proto` VALUES ('20143', 'latajacy_misio', 0x4472616368656E62E472, '5', '1', '0', '0', '', '', '0', '', 'STUN,SLOW,CURSE,TERROR', '0', 'lykos', '2', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '120', '3', '1', '2', '3', '33333', '4', '100', '100', '0', '2000', '150', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0');  

Następnie wchodzimy do mobproto client ;] i dodajemy:

<Mob vnum="20143" name="'????'" gb2312name="Latajacy Misio" type="1" rank="5" battle_type="0" level="1" event_type="2" mob_color="0" />  

Noi dodajemy wpis do npclist

20143[TAB]latajacy_misio

Krótka prezentacja w postaci filmu:

DOWNLOAD:

http://www.speedyshare.com/files/27309472/dragonbearmount.rar

SCAN:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=6f69dfe3a85398a3471337c8528eb38d33ac41e7c6561bc42c13758412994048-1299704750

Opublikowano

Ehh...

Do tego typu mountów trzeba zrobić oddzielna animacje bo teraz nie wygląda to zbyt ciekawie.

Ciekawe kiedy na epvp pojawi się pierwszy mount z nową animacją.

02758850976702993171.png
Opublikowano

Przyjemnie wygląda, chociaż szkoda, że nie ma animacji. Właśnie ciekawe, czy ci z epvp jeszcze coś wymyślą... ;P

Specjalista
Opublikowano

To jest takie scierwo ,że aż wstyd takie coś dodać do klienta . Nawet animacji nie ma tylko podmieniona tekstura za innego mounta. Dokładnie to jest jak npc ...nieruchomy szajs.

Widziałem to wczoraj na e*pvp i od razu wyszedłem z tego tematu po obejrzeniu filmiku.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

Ehh..

Animację można samemu dorobić właśnie pracuję nad animacją do tego wierzchowca.

Jak zrobię pokaże wam filmik ;]

Opublikowano

Jak Ty chcesz do tego dodać animacje skoro model nie ma kości? (chyba że umiesz utworzyć/skopiować kości i przypisać je do modelu) Jeśli ci się to uda to szczerze ci pogratuluję.

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Nie zajmuj się gównami tylko opracuj grawitację w metku w tedy będzie można latać lub skilla z red dragona wyjmij i dodaj do misia wtedy będzie jak by latał.

Plus

aaaa

I minus

Plus i minus to jedyne

Plus i minus to jedyne co widzę

Plus i minus to jedyne co słyszę

Plus i minus to jedyne czym żyjeWolę być -- Więc daj mi minus

Życie, życie nasze składa się z krótkich momentów

Cudownych chwil czy przykrych incydentów

Niczego nie przegapię, wszystkie je łapię

Korzystam z talentu, przelewam go na papier

Więc łapię chwile ulotne jak ulotka

Ulotne chwile łapię jak fotka

Dbam, by chwile ulotne jak notka

Nie uleciały jak ulotna plotka

W niepamięć... Każdy gest i każde zdanie

Obrazy przed oczami zawieszone jak na ścianie

Piort 'Magik' Łuszcz

Opublikowano

I jeszcze ja dodam coś od siebie:

Nowych animacji nie można stworzyć, no chyba, że poprosicie Ymir o dosyć starą wersję exportera Granny, której obecnie nigdzie nie znajdziecie, niestety.

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...