Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Smok Jako Mount

Wilczurzyca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to proszę....jeśli ktoś ma kłopoty z jego poprawnym działaniem.

Uprzedzam...nie jest mały i nie biega.

Download:

http://www.fileserve.com/file/ZB6WhZj

http://www.megaupload.com/?d=IT9AF018

Skan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=9bd806838dd436d4da566d38415ca5a975b94f3de5633c76eb803c980eada66a-1299697465

Wpisy do npc:

<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/00.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\00.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/00.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\00.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/00_1.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\00_1.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/00_1.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\00_1.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/03.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\03.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/03.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\03.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/20.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\20.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/20.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\20.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/24.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\24.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/24.msa" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\24.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/26.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\26.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/26.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\26.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/27.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\27.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/27.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\27.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/28.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\28.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/28.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\28.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/31.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\31.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/31.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\31.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/dragomount.msm" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\dragomount.msm]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/motlist.txt" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\motlist.txt]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/shape.msm" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\shape.msm]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/water_breathe01.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\water_breathe01.dds]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/water_breathe01.mse" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\water_breathe01.mse]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/water_breathe02.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\water_breathe02.dds]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/water_breathe02.mse" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\water_breathe02.mse]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/water_breathe03.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\water_breathe03.dds]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/water_breathe03.mse" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\water_breathe03.mse]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/water_breathe04.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\water_breathe04.dds]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/water_breathe04.mse" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\water_breathe04.mse]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/water_breathe05.mse" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\water_breathe05.mse]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/dragomount.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\dragomount.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/dragotext.tga" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\dragotext.tga]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/elmo.tga" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\elmo.tga]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/facciadrago.jpg" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\facciadrago.jpg]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/dragomount/culodrago.jpg" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\dragomount\culodrago.jpg]]></File>

Wpisy do npclist (root)

0 dragomount dragomount
20126 dragomount

(Tam gdzie spacja ma być TAB!)

Wpis do bazy danych mysql:

INSERT INTO `mob_proto` VALUES ('20126', 'dragomount','Smok bitewny', '5', '1', '0', '75', '', '', '0', '', 'STUN,SLOW,CURSE,TERROR', '0', 'horse2', '2', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '120', '3', '1', '0', '0', '1110', '75', '130', '130', '0', '2000', '150', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0');

by SylverWolf. Smok jest wyodrębniony z innego clienta. trixored - nie jest z twojej paczki, twój mi z jakiegoś powodu nie działał ^^

Screen:

hihahaxd.jpg

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Ooo lól

Ale fajowe :DDD

Wielkie dzięki. Zaraz to zamontujęi git

+ i pjona

Kurde to nie jest spam....

Ja niemoge no za co?

Opublikowano

Przecież ja to dodałem!!!!

Tylko, że nie każdy potrafi to dodać na server. Ja daję gotowca, poza tym Infinity już jest oficjalnie rozkodowane blink.gif (czytaj na zagranicznych forach)

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Hmm na ss widać jakby postać była zbugowana na tym mountcie ponieważ jak widzisz nick jest nad grzbietem a ty na szyji postacią siedzisz;]

Opublikowano

Hmm na ss widać jakby postać była zbugowana na tym mountcie ponieważ jak widzisz nick jest nad grzbietem a ty na szyji postacią siedzisz;]

Metin2 jest tak skonstruowany, że nick wyświetla się po środku osi konia - nie postaci. Dlatego też ten nick tak wygląda na smoku, ponieważ ułożenie postaci nie równa się z osią smoka.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

to tak do npclist dodałem wygląda to tak

0 dragonmount dragonmount

20126 dragonmount

wszędzie użyty jest TAB i w npc jest dodany folder z smokiem lecz nadal nie widzę w npc na 100% jets caly folderu sprawdzałem i jest jak wchodze do gry

wpisuje /mount_test 20126 i nie widzę go help me!

TheSzczepan4.png
Specjalista
Opublikowano

Nie widzisz smoka bo brak wpisu w mob_proto klientowym.

Weź wpis np innego mounta i podmień tylko id i będzie dzialało

<Mob vnum="20126" name="'dragon'" gb2312name="Smok" type="1" rank="5" battle_type="0" level="1" event_type="2" mob_color="0" />

Ja taki wpis mam i widze

1365526782-U231645.png

Opublikowano

Ok dodałem w mob-proto wpis lecz nadal go nie widzę tak jak było tak nadal jest

<Mob vnum="20126" name="?????" gb2312name="Smok Bitewny" type="1" rank="5" battle_type="0" level="1" event_type="2" mob_color="0" />

TheSzczepan4.png
Opublikowano

A pakując npc dodałeś wpisy do packera? Żeby widzieć tego smoka, nie trzeba nawet zapytań to mob_proto dodawać.

EJJ nie DRAGONMOUNT, tylko DRAGOMOUNT ----- tam nie ma być ''N'', dlatego ci nie działa.

tlofbnowe2.jpg

Specjalista
Opublikowano

Napisałem wyżej dlaczego nie działa. Dodaj wpis do mob_proto klienowego.

<Mob vnum="20126" name="'dragon'" gb2312name="Smok" type="1" rank="5" battle_type="0" level="1" event_type="2" mob_color="0" />

@down no nie wiem dlaczego. Miałem taki sam problem jak ty dodałem tylko wpis i jakoś widze...

1365526782-U231645.png

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zapewne gdyby nie działało to by nikt tego tu nie wstawiał. To, że tutek może być źle napisany to nie znaczy że to nie działa, po prostu nie chce się wam używać mózgów. Smoczka mam z tego tematu i wszystko mi działa.

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wdlg. mnie jest za duzy - LIPA

ALe + i tak dam ;]

sygf.png

W sieci wystepuje pod 2 nickami: ZuO13 i BaSiC.

Pod nickiem ZuO13 mozecie znalezc mnie w grach takich jak : Crysis2(Multiplayer xbox360) lub LeagueOfLegends(Serw. Eu/Ne).

Pod nickiem BaSiC zas mozecie mnie zauwazyc w grach: Counter-Strike 1.6(steam basic225) lub Metin2.

Opublikowano

@UP.

To powiedz co robie źle. Wpis jest w NAvicat, w mob_proto klientowym również.

Npc.eix i epk ładnie się zapakowało i wklejone do packa to samo z root i nadal nie widać. Zrobiłem to 3 razy od nowa i nie działa.

rooney10.jpg

Hi MPC.

Opublikowano

Zobacz do pliku syserr. Jeśli i tam nic nie ma to znaczy, że coś w npclist.txt zlamiłeś.

Ewentualnie plik .msm może być popsuty, w co wątpię.

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

coś nie działa u mnie

syserr:

0919 17:57:28097 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[20126] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/npc/dragomoun/dragomoun.msm] ERROR

0919 17:57:28097 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 20126

adam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...