Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NFS: MW - Jak czysto driftować

NlSMO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !

Ten poradnik jest napisany w 100% przeze mnie. Po dłuższej przerwie, postanowiłem coś wyklikać =) Znacie już jeden sposób na drift, dzięki cheatom. Teraz poznacie sposób na "czysty drift"

1. Kupno odpowiedniego samochodu do driftu. W tym przypadku, mamy do wyboru trzy dobre samochody do driftu: mitsubishi evolution lancer VIII, Mazda rx-7, Toyota Supra. Ja z przyzwyczajenia driftuję Suprą i jest mi z tym dobrze ^^

2. Ulepszenie samochodu. Ważne żeby miał spoiler lub karoserie, bo bez tych dwóch rzeczy, nie możliwa jest do ustawienia areodynamika. Co do osiągów oczywiście jak najlepsza skrzynia biegów, opony i hamulce. Dobrze jest, gdy samochód ma maksymalne ulepszenia - szybsza prędkość + lepsze prowadzenie = świetny drift.

Ja driftuje takim samochodem:

00299794866843478473_thumb.jpg

3. Tzw. "Garażowe ustawienia", powinny wyglądać tak:

58220569497244436081_thumb.jpg

Układ kierowniczy, prześwit i nitro, każdy ustawia wg swoich upodobań. Ja driftuje na takich. Jednak pozostałe jak hamulce czy areodynamika, muszą być takie, jak na zdjęciu !

4. Teren do driftu. Więc tak: Najlepiej zaczynać w dokach - duża przestrzeń, Gliny rzadko tam jeżdżą, a jak już, to łatwo je zgubić. Autostrady - Dużo miejsca, jednak samochody i policja, mogą nieco przeszkodzić. Środek Całej mapy - Tam driftuj jak jesteś już zaawansowany i przyzwyczajony do swojego samochodu. Całkiem dobre miejsce do driftu. Północne okolice rosewood(Klub Golfowy) - Miejsce całkiem przestronne, można się rozpędzić. Wadą są tir'y, ale da się je uniknąć. Jeśli chcesz zapuścić się na tą "Konkretną" zieleń, to musisz naprawde wyczuć samochód, inaczej cała kontrola i trakcja pójdą się walić.

Mały podgląd na mapę: 53134239190956770650_thumb.jpg

5. Sposób jazdy. Pamiętaj, że każdy driftuje inaczej i nie nauczysz się driftu ot tak - trening czyni mistrza :) Najlepiej zrobić tak - Jedziesz ok 160-200 KM/h. Skręcasz i zapuszczasz ręczny, kontrolując poślizg. Możesz sobie pomóc spowalniaczem ew. n2o. Pamiętaj także o redukcji skrzyni biegów i zwyłym hamulcu. Trochę treningu i reszta przyjdzie Ci łatwo.

Mały SS z driftingu :D

78109984420860311992_thumb.jpg

To by było na tyle. Szykuje kolejne poradniki i downloady. Warto poczekać. Pozdrawiam, NISMO !

• 3 miesiące temu...
Uczeń
Opublikowano

Bardzo przydatne, za to, że sam to napisałeś wielki szacun i + :)

ZBIERAM + ;)

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...