Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siłownia, Jakie Ćwiczenia.?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, ostatnio mnie naszła ochota na nowo zacząć ćwiczyć na siłowni.

Nie ćwiczyłem przez jakieś dobre parę miesięcy.

Mam ławeczkę i chciałbym abyście dali kilka dobrych ćwiczeń na plecy, bica i ogólnie abym miał powera : D

Bezsensowne odp będą raportowane...

Nie pisać rzeczy typu "zwiększ masę" lub coś z Hardkorowego koksa.

w83od2.jpg

Opublikowano

Chodze na siłownie od długiego czasu . Nie ćwicze by wyglądać jak pudzian tylko na siłe :P Rozumiem ,że nie interesuje Cię wygląd jak pudzian ?:P

Najważniejsze przy treningu to wypoczynek i dieta . Pamiętaj ,że bez tego nigdy nie dojdziesz do perfekcji :P

Podam Ci stronke (świetną) bo za długo by opisywać wszystkie ćwiczenia , rozpiski itp.

na stronce znajdziesz filmiki jak prawidłowo wykonywać ćwiczenia , rozpiski na każdy dzień , diety i wiele inncyh.

Naprawde dobra stronka :)

To jest ukryta treść, proszę

Takie co ja polecam :

-na "power " w łapie: tego uczył mnie mój trner gdy chodzilem na box :)

Bierzesz w obydwie ręce obciązenie (nie 10 kg bo nie daszrady :P) i uderzasz w powietrze ... naprawde dobre ćwiczenie , lecz cholernie męczy :)

-na siłe rąk : podciąganie (prymitywne ale bardzo skuteczne)

-pompki

za dużo do pisanie :)

Taka jeszce rada : pamiętaj by nie zapominać o wszystkich mięśniach takie jak : brzuch , triceps, nogi :P

Na brzuch polecam : "szóstka weidera" na stronce też jest zamieszczone :)

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Nie chcę być Tap Pudzian.

Chcę mieć tylko siłę na jakieś nieprzewidziane sytuacje ;]

:) jeśli chodzi Ci o nieprzewidziane sytuacje np. w pubie , dyskoteka itp. to pamiętaj: siła nie zawsze Ci pomoże :) lepie zapisac się na jakąś sztuke walki :P

Albo walić na "padake " (najbardziej skuteczna) :P hehe

@ale ,żęby walnąć mocno to polecam to co napisałem wyżej : cięzarki w ręce i ćwiczysz :) tak ćwiczy każdy bokser i nie ma co się dziwić ,że zabija strzałem :P

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Polecam ci ćwiczyć brzuszki,pompki i przysiady przez pierwszy miesiąc po 30 dziennie a gdy będziesz się czuł na siłach 50-60

Jeśli chodzi o styl walki tak jak @UP napisał to nie najważniejsza siła lecz taktyka. Potrenuj boks Garda a następnie prawy sierpowy(chyba że wolisz z lewej) kopniak w brzuch i koleś padnie jak padnie to już dalej rób co z nim chcesz.

Jeśli pomogłem daj +

~Śmierć to nasze przeznaczenie~

Liczy się to co aktualnie masz.... czyli niewiele.

mc1997.png

Signature by GalactiX.

Opublikowano

:) jeśli chodzi Ci o nieprzewidziane sytuacje np. w pubie , dyskoteka itp. to pamiętaj: siła nie zawsze Ci pomoże :) lepie zapisac się na jakąś sztuke walki :P

Albo walić na "padake " (najbardziej skuteczna) :P hehe

@ale ,żęby walnąć mocno to polecam to co napisałem wyżej : cięzarki w ręce i ćwiczysz :) tak ćwiczy każdy bokser i nie ma co się dziwić ,że zabija strzałem :P

No tak tutaj kolega ma rację ale ten pro kiki ma 12 lat (CHYBA) to bez przesady że do pubu ;) Jemu bardziej chodziło o "popchnięcie" itp ;)

Na początku zrób kondycję bo co ci z tego że będziesz "pakerem" jak twój przeciwnik będzie bardziej że tak powiem uzdolniony fizyczny i leżysz ;)

Na początku *jeżeli mieszkasz na małej Wsi* co wieczór bieg 1x przez całą wieś (załóżmy) bez żadnego "przystanku" ;)

Pzdr.

reflink

Opublikowano

No tak tutaj kolega ma rację ale ten pro kiki ma 12 lat (CHYBA) to bez przesady że do pubu ;) Jemu bardziej chodziło o "popchnięcie" itp ;)

Na początku zrób kondycję bo co ci z tego że będziesz "pakerem" jak twój przeciwnik będzie bardziej że tak powiem uzdolniony fizyczny i leżysz ;)

Na początku *jeżeli mieszkasz na małej Wsi* co wieczór bieg 1x przez całą wieś (załóżmy) bez żadnego "przystanku" ;)

Pzdr.

Dlaczego uważasz, że mam 12 lat.? ;((

Mam 15 dla twojej wiedzy. ;]

Nie mieszkam niestety na wsi. :(:D

w83od2.jpg

Opublikowano

15 lat i chcesz mieć krzepę ? ^^

Noo to porządna dieta to raz ,

bo ćwiczenia na sucho raczej wiesz ;]

ryż , płatki , ryby , ogólnie węgle , w miarę białka.

Jeśli nie chcesz żeby "masa" przemieniła ci się w tkankę tłuszczową to polecam truchtać po 5-7 km

z ciężarkami 1-1,5kg machając przed sobą (boksować)

sam tak robię i powiem Ci że pompa jest na bary bica , trica , ogólnie cały korpus i ramiona pracują .

Później nie mogę ruszać rękoma ale kilka mieś i efekty murowane .

Oczywiście ćwiczenia , rób POMPKI ! zaplanuj sobie ile serii po ile powtórzeń i staraj się jak najszybciej je robić ,

tak żeby mocno pompować . Też daje na siłę i na szybkość ciosu .

Drążek też by się przydał .

No to chyba tyle .