Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyśpieszenie Netu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj w internecie wyczytałem że gdy w umowie o internet będziemy mieli 5 mb a z tego będzie funkcjonować tylko 3 mb nie będziemy musieli płacić za internet.

U mnie sprawa wygląda tak.Mam 4 mb a moja prędkość internetu jeszcze tydzień temu wynosiła 100 kb/s ale jakoś dziwnie od tego tygodnia wzrosła do 400 kb/s.

Co ogólnie sądzicie o oszukiwaniu w sprawach "szybkości internetu" ?

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

operator gwarantuje ci szybkość połączenia do swojej bramki, więc na pewno takie masz. za nią na pewno szybsze łącze ale jak ściągasz czy przeglądasz strony to już nie jego problem tylko serwera z którego ściągasz. on też ma swoje ograniczenia i możliwości , nikt nie może zagwarantować maksymalnego połączenia za każdym razem i do każdego miejsca na świecie

to że masz w umowie nie świadczy że tyle będziesz miał końcowo, większośc umów pisana jest w jednostce kbps czyli kilo bitach na sekunde a prędkośc programy czy przeglądarka mierzy w kilo bajtach na s czy wartość podzielona na 8

przy 4Mb powinno być ok 500 Kb/s , licząc straty i możliwości takiego łącza 300-400 to dużo jak na to łacze. jakikolwiek test byś nie robił nie pokaże ci nigdy prawdziwej przepustowości łącza bo wszystko zależy od tego kiedy robisz i jak obciążona jest sieć w danym momencie

sam czasem sam problemy ze ściągnięciem czegoś z serwera położonego w moim mieście ale w innej sieci, i jak jest 100 Kb/s to jest dobrze, ale nie mam w ogóle problemów z innym serwerem w Stanach czy nawet Rumuni skąd przez cały dzień 1Mb/s

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ja na przykład na umowie mam wpisane do 1mb, a tak naprawdę jest 512 kb/s. Haczyk jak nie wiem co.

1317454587-U195480.png

Opublikowano (edytowane)

Ale Wy jesteście popierdoleni.. dzwonicie do nich, oni sprawdzają i naprawiają... Zawsze jak mam problem z neostradą, kiedyś też mi neta znieśli z 2mb do 1mb, zadzwoniłem, 5 minut i prędkość wróciła. Jak masz problem z netem to dzwonisz, proste.

@Down a co inaczej? Telefonu nie mają i nie masz jak się z usługodawcą skontaktować?

Edytowane przez Baby Buns

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

Ale ty jesteś popierdolony, może opanuj swoje emocje, bo widzę że w każdym twoim poście nie obejdzie się bez wyzwisk. Nie każdy ma neostrade/netie, tylko radiówke - gdzie jest zupełnie inaczej <_<

1317454587-U195480.png