Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Pistol Only

Cinkowicz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dłuższego czasu gram w większości tryb pistol only. Lecz niestety trudno znaleść/załozyć room do ktorego ludzie będa przychodzić. Być może jest to spowodowane obawa o utrate ratia ;D Postaram się nieco objaśnić jak tak radykalnie nie tracić k/d w tym trybie xD

A więc zacznijmy od początku :

Wybór ekwipunku

Jeżeli posiadamy range msg 4 post-292996-0-64504400-1299448963_thumb.gif proponuje wybrać swój pierwszy pistolet ,który zaraz pomogę wybrać ;) Następnie kupujemy 2-slotowy plecak do którego wkładamy m92fs profesional oraz m92fs. Jeżeli mamy niższą range musimy się zadowolić 1-slotowym plecakiem i tylko 2 pistolami ...

Teraz wybór właściwego pistoletu:

Na tryb one man army ,który zazwyczaj jest grany na małych mapkach (junk flea, sector 25) najlepiej wybrać pistolety ,które są szybko strzelne;

P99

post-292996-0-48819900-1299449381_thumb.jpg

Nie posiadasz klanu, lub twój klan nie ma wystarczającego lvl? Wybierz rózne modułu pistoletu o nazwie g23

post-292996-0-41075500-1299449541_thumb.jpg

Deaglom oraz anakondom na one man army mówimy stanowcze NIE .

Dlaczego?

Po 1 Szybkostrzelność.

Po 2 Szybkość przeładowania (anakonda)

Po 3 Wielkość magazynku : co nam po sile strzału gdy ktoś z "mała" p99 wbija nam 1 heada lub 3 strzały na tłów gdy my strzelamy 1 raz który nikogo nie zabije oraz jest możliwość że nie trafimy ;P

Tryb eliminacja (snow valley, kill creek) ogólnie duże mapki.

Tu deagle , anacondy mogą być aczkolwiek polecał bym je tylko na średnie mapki.

Zaproponuje jedną broń ,która jest według mnie wogóle niedoceniona,a chodzi mianowicie o m1911 meu

post-292996-0-02307400-1299450312_thumb.jpg

Dobrze gdy mamy broń zakupioną można zająć się krótką lekcja jak grać w tym trybie.

Ogólna taktyka Gry :

Mała rada : Zmniejsz czułość myszy. Z własnego doświadczenia wiem iż w tym trybie 15 to max. Ale proszę się tym nie sugerować gdyż jest to tylko moja mała dygresja... ;)

Dobrze, jesteśmy na mapce co robimy na początek? Właczamy 2 pistol i spowrotem 1. Czemu? Po tej operacji wystarczy nacisnąć "q" by ją włączyć. Gdy sytuacja jest gorąca może nam to lekko pomoc ;D

Nie sprintuj po mapce w trybie one man army!! Rób to tylko gdy jesteś absolutnie pewny, że nikt cie nie postrzeli, lub gdy uciekasz.

Ok widzimy wroga, który biegnie przed nami lecz nas nie widzi. Co robimy? Są dwa wyjścia : albo walimy do niego odrazu co może się obrócić przeciwko nam bądż pobiec za nim i czystym strzałem go zdjąć zachowując pełne hp. Niestety ktoś inny może zabić go pierwszym, ale nie ma ryzyka nie ma zabawy ;P

Walka 1 vs 1 :

Najlepszym sposobem jest podskakiwanie na boki strzelając do przeciwnika. Nigdy nie klękamy gdy walka jest w zwarciu. Celuj zawsze w głowę!! Lepiej poświecić 2 strzły które nie trafią bądź i tak trafią gdzie indziej, by jednak wygrać to starcie.

Skończyła się amunicja? Nie czekaj aż przeładujesz broń, bo po coś nosisz 2 bądż 3 w ekwipunku. Zmień ją odrazu!!!

Walka 1 vs Multum Przeciwnikow ;D :

Staraj się zestrzeliwać przeciwników po kolei nie rozdzielając kulki po równo. Jeżeli masz taką okazje schowaj się, ale nie odwracaj sie tyłem do przeciwnkia.

Ciekawostki :

Celownik w p99 jest mniejszy gdy się stoi niż gdy się klęczy (jak w granacie).

Na początku gry, bodajże maj-czerwiec '09 jako secondary weapon można było używać shotgunów.

Dziękuje za uwagę i mam nadzieje,że kogoś przekonałem do tego trybu :)

To mój pierwszy tut więc proszę o wyrozumiałość ;)

Opublikowano

Na setny tutek to nie wygląda..

Nie umiesz grać Desertem Eagle czy Anacondą , zabijają Cie nimi i ich nie lubisz..

Oczywiście najlepsze na duże mapy są one a ZWŁASZCZA jak skaczesz , bo wtedy przeciez trafisz double heada.. <_<

Mi tutek nie pomógł , bo informacje przestarzałe.. 90% graczy tak gra..

Opublikowano

Jak dla mnie tut bez sensu bo informację są mało przydatne i mógłbyś to poprawić graficznie no ale za dobre chęci łap tego + - a

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Marock ; Ja osobiści gram desert eaglem. Ale ten poradnik jest dla graczy którzy jeszcze nie spotkali się z tym trybem. Więc jeżeli ktoś nie ma własnej taktyki grania to sądzę ,że coś z tego może mu pomóc...

Opublikowano

Weee dzięki, nigdy nie wiedziałem jak się strzela ;*

Zmniejsz czułość myszy. Z własnego doświadczenia wiem iż w tym trybie 15 to max. Ale proszę się tym nie sugerować gdyż jest to tylko moja mała dygresja...

wiesz że czułość ustawiona na jednej myszce nie równa się drugiej ?

sprawdź sobie.

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...