Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona onlive.com  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Podoba Ci si? strona onlive.com?

• Tak
      3
    • Nie
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przedstawiam wam stronę, która nie dawno powstała:

To jest ukryta treść, proszę

Wystarczy że zrobisz konto na tej stronie i możesz grać w gry HD. Uwaga żeby grać w HD potrzebny jest internet przynajmniej 6mb ;/

Niestety są tylko 30 minutowe triale lecz można je włączać cały czas lecz nie można wczytywać save'ów. Jeśli kogoś stać zawsze może sobie wykupić grę np: na miesiąc.

Na trialu można sprawdzić sobie grę zanim się ją kupi lub ściągnie się pełną wersję jeśli ma się komputer spełniający wymagania gry.

Na onlive.com można grać w każdą grę, która się tam znajduje nie zależnie od twojego komputera jest to tylko zależne od prędkości internetu im większa tym lepsza (co najmniej 6mb).

Myślę że z resztą sobie poradzicie.

Pomogłem? Daj Lubie to ;)

fa48912cf879a4d348eb2271b84fcdca.gif

Opublikowano

skoro to triale to bez sensu

Możesz sobie wykupić grę na zawsze. Na przykład masz kompa na którym chodzi Ci co najwyżej mario ale masz neta 6mb wykupisz sobie mafie 2 na tej stronie i chodzi w HD.

Jedynie 30 minutowe triale są darmowe ale zawsze się komuś przyda na przykład jak by chciał sprawdzić grę czy watro sobie ją kupić.

Down

To z mariem to był sarkazm. Chodziło mi po prostu o to, że jak masz za słaby komputer na jakąś grę a chcesz sobie bardzo w nią pograć to ta strona Ci to umożliwia jeśli masz neta 6mb ( co najmniej).

Opublikowano

@Up

Na kompie, na którym działa tylko mario nie będzie działało HD, co ty kurwa dajesz...

RAsfepN.png
Opublikowano

Żeby zagrać w HD musisz mieć telewizor czy monitor z obsługą HD, więc co pieprzysz? Po za tym, do OnLive z tego co pamiętam potrzebne jest specjalne "urządzenie", które odczytuje dane z chmury. A i to czasami nie działa na razie tylko na terenie USA?

@Edit

A jednak miałem rację, sprawdziłem sobie na Wiki, bo dawno zapomniałem o OnLive i tak jak mówiłem, na razie tylko USA i potrzebne jest urządzenie.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Żeby zagrać w HD musisz mieć telewizor czy monitor z obsługą HD, więc co pieprzysz? Po za tym, do OnLive z tego co pamiętam potrzebne jest specjalne "urządzenie", które odczytuje dane z chmury. A i to czasami nie działa na razie tylko na terenie USA?

Działa to u nas w Polsce, a po za tym to jest jeden z takich tematów w których najpierw sprawdzasz a później piszesz posta...

Tak musisz ściągnąć jedynie program, który będziesz mógł pobrać jak się zarejestrujesz.

Down

Dużo osób ma neta około 10mb a wystarczy mieć neta 6mb żeby grać na najwyższych detalach. Z lagami jest różnie jak masz dobrego neta to nie powinieneś mieć lagów.

Mi nieraz pokazuje się w prawym górnym rogu wiadomość że jest problem z siecią i wtedy są przez chwile lagi.

Opublikowano

No tak, zapomniałem, że urządzenie potrzebne jest tylko do telewizora.

A i przeczytałem w Googlach, że to działa w Polsce również, ale chyba od niedawna(dlatego nie wiedziałem, nie interesuje się tym od czasu kiedy to wymyślili). Ale co to za frajda, jeżeli serwery znajdują się w USA, więc lagi są gwarantowane.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Nie będę ściemniał lipa ta stronka <_<

Jak to ja lubię Kube Wojewódzkiego jestem na nie i koniec He He He

Opublikowano

@Edit

A jednak miałem rację, sprawdziłem sobie na Wiki, bo dawno zapomniałem o OnLive i tak jak mówiłem, na razie tylko USA i potrzebne jest urządzenie.

Co Ci da sam monitor?:P karta graficzna w HD musi być :)

Co do stronki to bleee.... :P wole sobie demo pobrać i sprawdzić :)

1363095337-U286162.png

Opublikowano

@Valky

Wiesz co to cloud-computing? Jeżeli nie to sobie przeczytaj. Za wszystkie obliczenia odpowiada nie twój procesor, tylko procesor który wysyła dane tobie z chmury. Możesz mieć nawet najgorszy notebook, a i tak gry powinny Ci działać(jeżeli masz monitor z HD to nawet takie).

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

@Valky

Wiesz co to cloud-computing? Jeżeli nie to sobie przeczytaj. Za wszystkie obliczenia odpowiada nie twój procesor, tylko procesor który wysyła dane tobie z chmury. Możesz mieć nawet najgorszy notebook, a i tak gry powinny Ci działać(jeżeli masz monitor z HD to nawet takie).

Dobrze :D

Tylko ,żeby monitor wyświetlał jakiś obraz musi być podłączony pod karte ?

Teraz powiedzmy taki głupi pzykład :P

Jest ta "chmurka"wysyła dane Ty je odbierasz w idealnej jakości , przez karte graficzną idzie sygnał i zeby wyświetliło obraz na monitorze musi karta być sprawna:P i jeśli chcesz w hd karta również musi taka być (monitor także) nie ważne czy wysyła sygnał w hd:/ nawet jeśli twój procek chodzi tak jak byś oglądał filmik na necie.

Do komputera dochodzi sygnał w hd ale ,żeby wyświetliło obraz musi być ta karta ( oczywiście nie mówimy o zintegrowanej) :P

To tak jak z telewizją w HD masz telewizor stary a dekoder i wszystko w hd:/ no to nigdy w życiu nie bedziesz miał takiej jakości jak na LCD ... prawda?:P

A tak po za tym jeśli masz monitor w HD a karte nie to co to za sens?:P HD musi być podłączone przez kabel hdmi inaczej to bez sensu :)

Ale nie będe się klucił bo nie słyszałem o tym cloud-computing :) i tak wiem swoje :)

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Niestety ale się mylisz, jak już mówiłem, wszystkie operacje wykonuje za ciebie serwer z chmury, ty tylko odbierasz dane, tak jak np. filmy online.

OnLive - platforma do gier typu wideo na życzenie zapowiedziana na Game Developers Conference w marcu 2009. Cała gra odbywa się na zdalnym serwerze, a zrenderowana treść przesyłana jest do użytkownika za pomocą szybkiego łącza internetowego. Do gry wystarczy telewizor z prostą przystawką lub komputer o bardzo małej mocy obliczeniowej (jakikolwiek komputer z systemem XP, Vista lub Mac OS X). Wymagane jest łącze internetowe o szybkości 1,5 Mbps (dla rozdzielczości SD) lub 4-5 Mbps (dla rozdzielczości HD). Serwis został uruchomiony 17 czerwca 2010 w USA.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

prościej po prostu wam powiedzieć że niby wszystko dostaje się w rozdzielczości HD na telewizorze ale nie w jakości HD , po prostu parametry odbieranego obrazu dostosowywują się do rozdzielczości danego monitora , jakość pozostaje zawsze ta sama bez względu jakie posiadamy urządzenie czy karte graficzną bo gui programu które też z kolei jest wyświetlane tylko w oknie przeglądarki wyświetla tylko obraz a resztą zajmuje się serwer z grą

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Znam już tą strone od chyba 5 miesięcy...

ale żeby to odpalić to i tak trzeba mieć dobrego neta/kompa gdyż ja mam nawet neta 25mb i czasami jest mi trudno to odpalić..

1336210110-U81772.png