Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Galeria] Zkumeku

Zkumeku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Jestem początkujący w grafice ale nieco w wyobraźni mi się kręci... Liczę się z krytyką połączoną ze wskazówkami nakierowującymi mnie na dobry tor. W czym pracuję? Gimp 2.6. Mam PS-a ale jakoś nie ciągnie mnie tak bardzo bo po prostu nie znam go za dobrze, lecz staram się powiązać sobie funkcje odpowiadające tym w Gimpie i efekty.

Parę moich prac:

Sygnatury:

1. mysygn.png

2. bucsygn.png

3. koxansygn.png

4. ghettosygn.png

5. zkumekusygnaturka.png

6.logopa.png

7. sygn.png

8. majzasygn.png

9. zkussygn.png

10. rubikonsygn.png

11. (Kiepskie materiały ale robiłem co mogłem).

al0n3sygn.png

12. zkumzkum.png

13. gilusygn.png

1a. myavek.png

2a. bucavek.png

3a. ghettoavek.png

4a. (Kiepskie materiały ale robiłem co mogłem).

al0n3avek.png

5a. zkumzkumavek.png

6a. giluavek.png

7a. jonyavek.png

Nie są to wszystkie materiały jakie wrzucam... nie widzę sensu. Starsze materiały oznaczone są kolorami cyferek (czerwony starsza, zwykły nowsza).

Temat będzie ulepszany wraz z rozwijaniem się materiałów do dodania.

Zabraniam kopiowania moich prac z wiadomych względów (moja męczarnia).

9obpmnjr.png

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To co masz w sygnie (teraz te pierwsze w galerii), naprawdę ładne, nie mam do czego się przyczepić. (jeśli ktoś sie przyjrzy znajdzie maryśke i lwa :D)

Reszta... szczerze? kosz -> opróżnij.

Mógłbyś się przerzucić na photoshopa? będzie wygodniej Ci się pracowało, taka moja rada, nie warto uczyć sie w gimpie, jak masz zacząc bawić sie w grafice to zacznij od razu od najlepszego programu, żebys potem nie musial na nowo. Ja po długim korzystaniu z gimpa, przerzuciłem się na PS"a i o wiele lepiej mi idzie, a prace wykonuję szybciej, naukę na nowo sie jakos przezylo, wazne, ze teraz lepsze sygny wychodzą.

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Prace strasznie zepute... nic nie pasueje.

1 praca w sygnaturach - fajna , juz to pisałem w temacie "oceń sygnature osoby wyżej"

reszta prac nie wyszła wgl; napisy nie pasują ,rendery nie wtopione, nie dodawaj w każdej pracy C4D bo to wygląda brzydko :)

Tak jak Up napisał : pracuj w ps , jak się uczyć to w najlepszym programie a nie podróbie.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Hmm..nie wiem czy wiesz ale , jezeli robisz warstwy a na tych warstwach dajesz jakies brushe, c4d lub inne efekty to przydalo by sie gumkna usunąc je z pola gdzie znajduje sie render..?

Bo ja wiem ,ze tam rernder jest ale on jest tak slabo widoczny, w niektórych pracach tak zamazany ,że oczy bolą.

Opublikowano

Człowieku myśl nad pracą, nie nawalaj textur na pracę nieprzemyślanie, to tylko wszystko psuje. Twoje prace kaleczą oczy, zamiast przyciągać wzrok odbiorcy. A za 2Paca to cię powinnam powiesić, za to mu zrobiłeś! Przykrywasz wszystko wraz z renderem, to nie wychodzi ładnie! I nie sugeruj się oceną ludzi z forum metina pl, bo 90% gówno wie o grafice.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

te kółeczka to obrazek nie brushe :)

Te kółeczka, to nie obrazek, ani pędzle, to TEKSTURA.

Początki to makabra. Jakiś totalny chaos i orgia kolorów. Orgia w złym tego słowa znaczeniu.

Teraz już lepiej. Ogarnąłeś ten bałagan. ; )

1321896841-U198706.png

Opublikowano

to materiały które wykorzystałem:

http://img109.imageshack.us/g/10sbuggydesertfront.jpg/

A tu przy okazji nowe prace... nie do końca wiedziałem jak dać napis w tej 1.

zkumekuzim.png

koniu.png

9obpmnjr.png

Opublikowano

Nowa praca. Przepraszam że nowy post ale coś mi się zacięło że nie mogę cytować ani edytować postów.

ilovemusici.png

9obpmnjr.png

Opublikowano

@Up

No to tak.

Totalny chaos, bardzo to mi się nie podoba, mogłeś uspokoić jakoś tą prace, bo daje po oczach, czyli tzw. "oczojeb".

Napis kompletnie beznadziejny, czarny by bardziej pasował.

Render nie wtopiony, mogłeś coś z nim zrobić.

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

W niektórych zdaniach zgadzam się z maggotem.

Tak od siebie dodam ,że to serce wgl. nie pasuję .

@nie masz za co przepraszać , minęło 24 H i możesz napisać nowego posta w formie odświeżenia :)

Przynajmniej dodajesz nową prace , a nie tak jak niektórzy .... piszą tylko "ref" w galerii i nic nie dodadzą :/ czysty spam .

pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Nowa pracka:zkumekusygnatur.png

Nie wiem dlaczego, ale ten render jest jakiś za ciemny... Widzę tutaj także tekstury i jakieś logo.

Po co je wstawiałeś?

zkumek.png

Szczerze? Ta praca wg. Mnie jest Twoją najlepszą. Trzyma takie ciepłe klimaty+ jeszcze ten wóz. Z tego co widzę to pojawiła się nawet głębia, ale to już raczej zasługa stocka...

to materiały które wykorzystałem:

http://img109.imageshack.us/g/10sbuggydesertfront.jpg/

A tu przy okazji nowe prace...

nie do końca wiedziałem jak dać napis w tej 1.

zkumekuzim.pngkoniu.png

Pierwsza praca: Nie jest najgorzej, ale wiem, że prawie nic nie zrobiłeś oprócz tekstury po prawej, bo już jeden z użytkowników forum używał tej/ tego sygnatury/ stocka. Jak dla Mnie- przekontrastowana.

Druga praca: Widzę, że zacząłeś zabawę ze smudgem... Nie najgorzej Ci to wyszło, ale też nie najlepiej. Nie wiem po co dodawałeś jeszcze tą teksturę po lewej stronie (takie czerwone koła+ (chyba) napis PLASH nad nimi) .

Nowa praca. Przepraszam że nowy post ale coś mi się zacięło że nie mogę cytować ani edytować postów.

ilovemusici.png

Wystarczyłoby odświeżenie strony ;). Praca ma klimat klubowy, yhm, więc po kija dokładałeś te serce po lewej?! Gdyby nie ono, tekstura po prawej (zielona) i napis to praca byłaby dobra. No, ale niestety nie jest.

@BTW.

W niektórych zdaniach zgadzam się z maggotem.Tak od siebie dodam ,że to serce wgl. nie pasuję .@nie masz za co przepraszać , minęło 24 H i możesz napisać nowego posta w formie odświeżenia :) Przynajmniej dodajesz nową prace , a nie tak jak niektórzy .... piszą tylko "ref" w galerii i nic nie dodadzą :/ czysty spam .pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

Niektórzy, np. Ja- dodali kilka prac, które nie zostały ocenione przez nikogo i nie wiedzą, czy dalej robić jakiekolwiek prace, aby je upubliczniać w galerii ^^.

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Wszystko dobrze tylko wkurza Mnie, że to oko wygląda jak jakieś sztuczne. Ta "poświata" (?) na nim jest bleee.

Do napisu nie mam zastrzeżeń oprócz jednego- za daleko dałeś ten (?) cień.

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Powoli, małymi kroczkami dojdziesz do ... ekhm... jakiegoś poziomu :) Popracuj trochę więcej w PS'sie i zobacz na czym polega różnica w porównaniu do Gimpa. Potem tutki, i własna inwencja:)

anonym.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...