Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką Broń Wybrać Na Perma?

Omek

Nadchodzący event  

86 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka waszym zdaniem bro? jest najlepsza ?

• UMP
      15
    • G36LE
      43
    • L96A1
      28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Zrobiłem specjalnie dla was oddzielny temat w którym możecie pytać się innych userów jaką broń w CA najlepiej wybrać na perma .

Pamiętajcie. Zawsze dodawaj jaki rodzaj broni cię interesuje .

Mam nadzieję iż wchodząc do działu głównego nie zobaczę 37 tematów o pytaniu " jaką broń mam wybrać "

ps. Enzil jest zły.Jeżeli będzie coś inaczej niż powiedziałem posypią się warny .

Aktualnie pozwoliłem sobie dodać ankietę z bronią jaka będzie w nadchodzącym Evencie możliwa do zakupu na perma za GP .

Wybierzcie która najlepsza

Dziękuję .

9368_gold.png

Opublikowano

Ten temat (jak i setki osobnych o podobnej temetyce) nie mają żadnego sensu...

Co za idiota pyta "która lepsza" - i porównuje SMG, AR i SR ... o.O

Tego się porównać nie da...

Powiem tak:

Małe i średnie mapy = UMP (nawet celna)

Średnie i duże mapy = G36E LE (tylko ogary umieją nią grać)

Duże (nie za wielkie) = L96A1 (nie przestrzeli Kill Creek więc bardzo dużych nie uciągnie)

Albo inaczej:

Ogarniasz szybkość? L96A1 - nawet na mapy tylu Sector 25 czy DeathRoom (ja gram nawet na junk flea i deathroomie jak jest all premited sniperką...)

Ogarniasz recoil? G36E LE - jak ogarniesz rozrzut to jest to idealna broń (sam mam XM-8 i wiem ile skilla trzeba...)

Lubisz szybkostrzelność? UMP - nawet ładny DMG i celność jak na SMG (sam kupuje)

Jeszcze inaczej?

Zagraj każdą... Się przekonasz !

Opublikowano

Ma sens ponieważ jeżeli znajdę temat z pytaniem "jaką broń wybrać" wyrwie autor warna .

Tylko w tym temacie ludzie mają pytać się co lepiej kupić na perma oraz co polecacie .

9368_gold.png

Opublikowano

Ja polecam l96a1, zawsze chcialem miec snipe na perma (nawet m24) snipy sa najdrozszymi broniami, g36 to dla mnie nudna bron (uwazam ze umiem z niej strzelac) ale jak jest kontra i koles przed toba driftuje to przy ciaglym ogniu nie ma bata zeby trafic

ja sobie kupie p90tr na 90 dni i chyba juz ciagle ja bede kupowal albo na perma, mam juz dostateczny lvl zeby kupic m416 a snipa zawsze sie przyda

ale oczywiscie wszystko zalezy jak juz powiedzialem: jaki ma teraz asortyment, na jakich mapkach gra, czy umie grac wszystkimi broniami i oczywiscie ktora najlepiej wam sie gra

ps. temat popieram ;)

@Edit zmienilem zdanie, popieram UMP gdyz to jest dla mnie naj bron wogle jest pro, l96a1 tak samo celne jak g36 z tlumikiem, a ump mialem i jest pro, g36 ciezko ogranac

Opublikowano

A mam pytanie warto kupywać perma za nx ??NIe lepiej ubrać się na mieś i jakaś broń np:Mei patriot mask i bandamka i broń np p90tr co wy na to?.

Opublikowano

@UP

Lepiej perma za nx. Co ci po mei i bajerach jak po miesiacu ( przez miesiac sie do speeda i wszystkiego przywyczaisz ) bedziesz lamic. Lepiej kupic bron na perma bez zadnych bonus speed i grac tam samo tylko z lepsza bronia ;] to jest moje zdanie

a co do topicu to polecam gietke ( g36LE ) bo jak dla mnie jest uniwersalna na kazda mapke ;]

Opublikowano

G36E LE jest najlepsza z tych broni, ponieważ łatwo sie nią trafia headshoty nawet gdy nasz przeciwnik jest daleko.

Najlepiej to sie ściaga snajperów, bo 1 shot i głowy nie ma;) a po za tym ma ona wybudowany celownik którym b. dobrze sie mierzy, mimo dużego odrzutu.

Ale decyzja zależy wyłącznie od was co na siebie włożycie tongue.gif Pozdrawiam.

Opublikowano

jedyna osoba ktora o takim czyms moze decydowac to taka osoba ktora nie ma stycznosci z CA i raz zagra kazda z tych broni a potem decyduje co lepsze :) osobiscie polecam UMP bo na bliskie starcia jest idealna bronia . Szybko strzela , duzy DMG i chyba jeden z najwazniejszych czynnikow - bardzo szybko przeladowuje o czym kazdy zapomina :)

Opublikowano

UMP- Broń dobra na małe mapki (typu death room)

G36E -moja ulubiona broń (sam posiadam G36E valkirie na perm) :)

L96A1- Broń dobra na mapki typu sector 25,kill creeck :)

jeśli pomogłem daj + :D

Opublikowano

Bylo juz chyba duzo takich tematow... Masz na samej gorze tego dzialu spis najlepszych broni wdg uzytkownikow mpc...

Link do tematu:

http://www.mpcforum.pl/topic/308809-ranking-najczesciej-wybieranych-broni/

Prosze o zamkniece tematu bo spam bedzie ;)

Edit@:

Ja mu tylko wystawilem poradnik... Ktora snipa jest najlepsza wedlug duzej ilosci osob na tym forum wiec nie krytykuj mnie prosze bo mam racje.... Bylo duzo tematow...

Wiem ze pyta KTORA JEST LEPSZA ale bylo multum tematow ktora jest najlepsza wiec nie mow mi zebym sie nie udzielal...

FrogiPL.png

zgonikPL.png

FrogiPL.png

Opublikowano

Polecam ci DSR-1 Subsonic. Snajpa dla zaawansowanych graczy, perfekcyjna na małe odległości i szybka z minimalnym odrzutem.

M107CQ SE tak nie zaszalejesz, gdyż ona jest stworzona do campienia, a przeładowywuje 2x wolniej niż Subsonic..

Opublikowano

To są 2 całkowicie różniące się od siebie snajperki i przeznaczone dla różnych graczy.

DSR-1 Subsonic - jest to broń idealna dla pro graczy, którzy ogarniają "snajpera". Jedna z najlepszych snajperek w grze. Dobra zarówno do campienia jak i "quick scope" OMA.

M107CQ SE - broń dla osób które dużo campią, nie nadaje się praktycznie do gry One Man Army (Only Sniper - Junk). Na dystans nie wymaga takiego skilla jak DSR-1 Subsonic dzięki idealnemu Double Scope.

Jeżeli jesteś "noobkiem" jeżeli chodzi o snajpera to kup sobie TPG-1 Pro.

Broń bardzo łatwa do opanowania - wg. mnie "za łatwa" i dla dzieci które idą na łatwiznę ale dobra dla graczy którzy dopiero się uczą grać.

Wybór należy do Ciebie ...

Proponuję kupić każdą na 1D i wypróbować.

//EDIT

Enzu ... jak przenosisz jakieś prosty (usuwasz zbędne tematy) to byś chociaż napisał xD

Tka to wyszło że zrobiłem Double Post.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

@Strucel

To pomyliłeś tematy ...

Zapraszam tutaj: http://www.mpcforum.pl/topic/308809-ranking-najczesciej-wybieranych-broni/

Co do tematu.

G36E - najbardziej uniwersalna.

L96A1 - jedyny plus j tej broni est taki że zabija na hita.

UMP - świetne na małe mapy.

Wybór: G36E

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Grałem już oby dwoma i nie mogę się zastanowić ale jednak DSR-1 bardziej mnie zadowoli gdyż powiedziałeś że jest dla PRO. ;3

Kiedyś latałem z Arctic Wolf ale miałem bana. ;[

Opublikowano

To są 2 całkowicie różniące się od siebie snajperki i przeznaczone dla różnych graczy.

DSR-1 Subsonic - jest to broń idealna dla pro graczy, którzy ogarniają "snajpera". Jedna z najlepszych snajperek w grze. Dobra zarówno do campienia jak i "quick scope" OMA.

M107CQ SE - broń dla osób które dużo campią, nie nadaje się praktycznie do gry One Man Army (Only Sniper - Junk). Na dystans nie wymaga takiego skilla jak DSR-1 Subsonic dzięki idealnemu Double Scope.

Jeżeli jesteś "noobkiem" jeżeli chodzi o snajpera to kup sobie TPG-1 Pro.

Broń bardzo łatwa do opanowania - wg. mnie "za łatwa" i dla dzieci które idą na łatwiznę ale dobra dla graczy którzy dopiero się uczą grać.

Wybór należy do Ciebie ...

Proponuję kupić każdą na 1D i wypróbować.

No i z tym bym się nie zgodził. Jestem "noob" jeśli chodzi o gry FPP. Nie potrafię w takie gry grać i się przyznam. Ale z tą bronią (DSR-1 Subsonic ) było mi łatwo. [ Głównie gram na Kill Creek] DSR-1 jest dla mnie łatwiejsza niż TPG-1/PRO.

Polecam Ci DSR-1 Subsonic ponieważ jest "łatwa" i nie wiem czemu twierdzicie że jest dla zaawansowanych.

Opublikowano

moim zdaniem definitywnie DSR bo ta 2 to jest do dupy (jak nia gralem to na kill creeku gdy idealnie mialem celownik na headzie to to gowno wogle nie trafialo, ledwo co w cialo jak nobek na widoku stal)

dsr mialem ale tylko na 1 dzien, na kill creek'a idealna, latwo sie trafia head'y i wogle jest pro

Opublikowano

Przestańcie offtopować...

Do czego jaka broń się nadaje wie każdy, nie spotkałem low ranka, który biegałby np. z mp7 po kill creek'u, albo z Sniperką 8vs8 na junk flee. [oczywiście mówię o czystym eli]

Co do tematu

Wybór banalny: G36 ze względu na to, że jest najbardziej, a w zasadzie jedyną uniwersalną bronią z ankiety.

hjln299024443d.gifPiszę poprawnie po polsku.
Opublikowano

Ten event jest aktualny czy dopiero wejdzie?

Chodzi o ten ze za GP mozna kupic na perma te bronie.

@edit:

Odpisze ktoś?

Opublikowano

SMG-z tych zabawek biorę UMP lub UMP45 jedyne czym można się pocieszyć...

AR- M417 CQB , M6A2-SRT , REC7 , REC 7 RANGERS <----------------------- POLECAM :)

SR- Oczywiście DSR-1 S.S. i M107CQ... , M200 Ghille

I tyle

Opublikowano

G36E jest najlepsza jak już wcześniej ktoś mówił jest uniwersalna, na małe i na duże mapki ;p Kupiłem ją na perma ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...