Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cywilzacja Mięsa I Śmierci - Zombie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, oglądając forum wpadłem na pomysł aby napisać temat o jakże wspaniałych monstrach - zombi. Od dziecka intrygowałem się tymi potworami, czy jak kto woli je nazwać. Obejrzałem praktycznie każdy film, który miał jakikolwiek związek z żywymi trupami i smutno mi jest gdy nie mogę oglądać śmiesznych survivalowych przygód grupki osób zmagających się z trupami, więc musiałem się wyżalić na forum. Może to i strasznie głupie i egoistyczne, ale moim największym marzeniem jest to, aby świat był przepełniony tymi mięsożercami. Wiecie... Ta ciągła walka o życie, zabijanie trupów, ahh... :) Strzał w głowę i jeden trup z głowy. Strasznie podoba mi się taka wizja postapokaliptycznego świata. Co chwilę umiera człowiek od ugryzienia, który przemienia się w swojego oprawcę. To taka wspaniała rebelia przeciwko śmierci. Wiecie kradniesz samochód, okradasz sklep bierzesz to co potrzebne : konserwy, napoje, jedzenie wszelakie, alkohol. Kradniesz broń z posterunku policji (przeważnie), bunkrujesz się w jakimś domu na odludziu i próbujesz żyć z codziennymi potyczkami z trupami. I właśnie to jest niesamowite w takim świecie! Możesz robić co chcesz, kradniesz co chcesz, mieszkasz gdzie chcesz. Gdy się nudzę sam sobie układam taki plan mojego życia w opustoszałym świecie. Podziemne tunele, wszelakie pułapki, masakra piłą tarczową na zombi. Co o tym wszystkim myślicie? Czy chcielibyście mieszkać w takim świecie? Beż bliskich, ale z nieograniczonymi możliwościami, lecz sami... lub nie... Pozdrawiam zagorzałych fanów ZOMBIE!

Opublikowano

Zastanawia mnie, jak można zabić martwego człowieka.

A ty jak podrośniesz (ew. wrócisz myślami na ziemię) to ci się odechce zombie.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Skoro nic o tym nie wiesz, to nie dyskutuj :) Chodzi mi o poruszenie głowami i rzucenie coś z wyobraźni. A co do twojego pytania, jak można zabić martwego. Trup gryzie człowieka i infekcja wdziera się w mózg co powoduję natychmiastową śmierć. Następnie gdy jesteś martwy, lecz twój mózg działa i nakazuje Ci żyć, ale twoje ciało jest martwe. A trupa się zabija, uszkadzając w dużym stopniu mózg jako jedyny działający narząd.

Opublikowano

pytanie 1.Masz chary umysł ?

pytanie 2.Mama pomimo twoich dziwnych fantazji pozwala ci oglądać takie filmy ??

pytanie 3.MUSISZ ZAKŁADAĆ TAKIE GŁUPIE TEMATY ???

tCGj4L.png

Opublikowano

@Osama

Masz całkowitą rację :P

@Topic

"Obejrzałem praktycznie każdy film, który miał jakikolwiek związek z żywymi trupami" To że będziesz żył z zombiakami jest tak samo prawdopodobne jak to że ja będę Batmanem.

Ale jeśli chcesz mówić "na poważnie" to proszę:

Jeśli chodzi o walkę z zombie, to jak myślisz że znajdziesz jedzenie/broń to bardzo się mylisz.. nie tylko ty na taki pomysł wpadniesz, a właśnie główne "bunkry" będą w budynkach z bronią i z żywnością. Oprócz tego każdy będzie chronił siebie i własna rodzinę, a nie jakiś innych ludzi (jak ty) ewentualnie mogą cię dać na przynętę :P . Poza tym myślisz że zombie cię nie dorwą? Będą atakowały cię cały czas, nie będzie przerwy na sen lub odpoczynek, a wszystkie masowe ucieczki i bronienie się pięknie wyglądają tylko na filmach.

Tak więc raczej nie chciałbyś żyć w takim świecie.

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Po 1 od żalenia się i opowiadania o sobie służy blog

Po 2 masz wybujałą wyobraźnię

Po 3 za dużo naoglądałęś się filmów takich jak "Jestem Legendą" tylko, że w twojej wypowiedzi brakuje psa przyjaciela.

a teraz reasumując, ogarnij się i żyj jak na człowieka przystalo

75383266698403718245.gif

uczestnikakcjimors.png

Opublikowano

Najlepsze jest to, że na starcie nie masz żadnych broni i musisz bić patelnią, która i tak Ci gówno da, a zombie jest miliony i nie masz z nimi szans. Najpierw pomyśl co piszesz.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Gość dordo22
Opublikowano

mnie też to zawsze kręciło, już od dobrych paru lat, też chyba widziałem wszystkie możliwe filmy o takiej tematyce, ale czy ja wiem czy chciał bym żyć w takim świecie? tak sie tylko wydaje, prawdopodobnie szybko zmienił byś zdanie

Opublikowano

Jak to mówią - sęp sępowi sępem, a zombie zombie zombie.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Jak to mówią - sęp sępowi sępem, a zombie zombie zombie.

Można to zainterpretować nie tylko jako nauka odmiany przez przypadki ;)

A po Left for Dead 2 polecam 1, też duża rozpierducha, a widać nogi.

Ten post ma taki sens jak ten temat

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Dobra jako zagorzały fan zombiaków polecam gre Left 4 dead

A co do filmów jakie możecie mi polecic?

Widziałem seriał o zombie, zombieland, cała seria żywych trupów, martwicę mózgu, evil dead

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

Ludzie co pisza ze masz chory umysl to sami maja -.- Myślą oni tak " PROSTACKO " ...

Chlopie, to moze byc dziwne, ale sam tak mialem i to nie raz ! Ogolnie fanem zombie tez jestem :) Wszystkie filmy co maja tematyke nawet poruszona o zombie to staram sie ogladac :) Polecam Zombie land, REC 1 i 2 ( to nie az tak zombie jak cos zombie podobne :) ) i oczywiscie klasyk wyspa, wysyp, swit itp itd zywych tropow :)

Pozdro dla tych co nie mysla prosto !

Opublikowano
Ludzie co pisza ze masz chory umysl to sami maja -.- Myślą oni tak " PROSTACKO " ...

Chlopie, to moze byc dziwne, ale sam tak mialem i to nie raz ! Ogolnie fanem zombie tez jestem :) Wszystkie filmy co maja tematyke nawet poruszona o zombie to staram sie ogladac :) Polecam Zombie land, REC 1 i 2 ( to nie az tak zombie jak cos zombie podobne :) ) i oczywiscie klasyk wyspa, wysyp, swit itp itd zywych tropow :)

Pozdro dla tych co nie mysla prosto !

Jeden co mnie zrozumiał :) Obejrzałem wszystkie te, które mi podałeś, już kiedyś. Czekam z niecierpliwością na drugi sezon Walking of the Dead.

Opublikowano

Dużo osób wyśmiewa autora tematu a ludzie z taką bujną wyobraźnią zazwyczaj wykorzystują więcej swoich szarych komórek tworząc różnego rodzaju wizualizacje w umyśle... co za tym idzie mają o wiele większe prawdopodobieństwo na osiągniecie dużego sukcesu w życiu.

Demoniclll gratuluję odwagi, podejrzewam że jesteś jeszcze w miarę młoda osobą więc wszystko przed Tobą... powodzenia ;)

Opublikowano

Hehehe.. Ciekawe, ale polecam przestać oglądać tyle filmów i wychodzić częściej z przyjaciółmi ;)

Wiesz... Żadne zombie Cię nie zaatakuje, ktoś to wymyślił pewnie do jakiegoś filmu i się przyjęło. Tyle. Nie znam dokładnej historii powstania tej bajki, ale wiesz.. Życia realnego trochę ;]

refy RMCF

Opublikowano

I tak Cię zombie jebnie i szybko będzie "Game Over", więc długo nie pożyjesz.

Ale w sumie było by nawet fajnie :D

Co do tego, że jednostką centralną zombiaka jest głowa, to się nie zgadzam. Na filmach też łażą bez łbów. Jak dla mnie zombie to "Ożywione Bezmózgie Ciało" - w skrócie OBC

Opublikowano

Tez tak myślałem GDY MIAŁEM 8 LAT !! :P ale obejrzalem Discovery -Swiat w HOLYWOOD i moje marzenia poszly na marne xDD

zetrax.jpg

Nie jestem najlepszy na świecie, ale lepszych ode mnie nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...