Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj ok. godz. 15 jak zawsze zalogowałem się na swoje konto w DarkOrbit, wybrałem serwer (PL3) i zobaczyłem taki oto "komunikat":

To jest ukryta treść, proszę

Oszczędzę Wam czasu, po zdekodowaniu wygląda to tak:

To jest ukryta treść, proszę

I teraz mam pytanie: Co oznacza ten błąd? Dostałem bana? Jeśli tak, to dlaczego na prawie wszystkich serwerach?

Bociłem jedynie na PL3 i GE4 (dodam, że na GE4 mogę się zalogować), więc WTF?

Na oficjalnym forum DarkOrbit nikt nie jest w stanie mi pomóc. Napisałem do supportu, ale jest weekend, więc odpowiedź dostanę najprawdopodobniej dopiero w poniedziałek...

Miał ktoś kiedyś podobną sytuację?

*

Opublikowano

Jeśli masz okno wyboru servera i wybierasz to twoje PL3 klikając start ukazuje Ci się raport o błędach tak....masz bana.

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

Źle opisałem swój problem. ;-)

Chodzi o to, że jak wybiorę już serwer, to pojawia mi się biała strona z kodem, który podałem wyżej.

*

Opublikowano

Proponuję się zalogować na konto używając innej przeglądarki.....

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

To spróbuj się zalogować za kilka godzin....później napisz co i jak.....

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

To spróbuj się zalogować za kilka godzin....później napisz co i jak.....

Co ty mu za kit wciskasz.

Z forum Dark Orbit

Witajcie kosmiczni Piloci

W dniu dzisiejszym zostały usunięte z gry wszelkie konta na których do dnia dzisiejszego odnotowano użycie niedozwolonego oprogramowania. Zostało to wykonane starszą metodą, po to aby od dnia dzisiejszego nowy system działał na "czystej" bazie użytkowników.

Wasza Ekipa DarkOrbit

Pragniemy także przypomnieć, że support elektroniczny w tym zagadnieniu pełni tylko rolę informacyjną, a wszelkie reklamacje związane z ewentualną blokadą należy wnosić za pomocą poczty tradycyjnej na adres siedziby firmy w Hamburgu. Podkreślamy jednak, że chodzi tu o złamanie naszych zasad OWH.

Twoje konto zostało usunięte ;) Tak samo jak moje ma pl1 i pl2 , teraz boce od tygodnia na biobocie na pl3 i nic oby tak dalej, jakiego bota ty używałeś?

Opublikowano

Używałem UDOBota 4.0.0, ale to było jakieś 2 miesiące temu...

W o góle, to dlaczego nie napisali żadnej wiadomości, że wykryli bota i usuwają mi konto? I dlaczego nie dostałem żadnego ostrzeżenia? Ja rozumiem, że konto należy do BP, ale takie coś to jest chamstwo...

*

Opublikowano

W o góle, to dlaczego nie napisali żadnej wiadomości, że wykryli bota i usuwają mi konto? I dlaczego nie dostałem żadnego ostrzeżenia? Ja rozumiem, że konto należy do BP, ale takie coś to jest chamstwo...

Oni nie kasują kont tak od razu...-.- Napisz do nich o co kaman

Opublikowano

Wiesz własnie na pl1 i pl2 też używałem udobota, na pl2 dostałem bana dzień przed nowymi zasadami a na pl1 dostałem bana zaraz po ich wprowadzeniu (znaczy się ostrzeżenie a później kasacja konta po tym ogłoszeniu co wyżej wstawiłem) Biobot wydaje mi się bezpieczny :)

Opublikowano

Wiesz własnie na pl1 i pl2 też używałem udobota, na pl2 dostałem bana dzień przed nowymi zasadami a na pl1 dostałem bana zaraz po ich wprowadzeniu (znaczy się ostrzeżenie a później kasacja konta po tym ogłoszeniu co wyżej wstawiłem) Biobot wydaje mi się bezpieczny :)

To że śmigasz za Biobocie już tydzień nie oznacza że biobot jest bezpieczny. Prawdopodobnie biolog zmienił trochę sposób przesyłania danych między biobotem a serwerami ale nie daje to 100% pewności że jest bezpieczny.

Ja też śmigam na Biobocie już tydzień, ominąłem juz to banowanie ostateczne ale i tak to nie daje mi pewności że nie dostanę ostrzeżenia. Jadę na dwóch kontach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...