Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Krosty - Swędzące Nagle !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cze

siedze, siedze i nagle jakby chuj we mnie trafil, zaczeło cos swedziedzieć, podrapałem się, spoko. a tu nagle prawie cale cialo w krostach, prawie jak ospa.

krosty są białe, takie podobne do tych co się wyciska na twarzy. Ospe miałem pół roku temu... znajdzie się jakis lekarz ?:/

na pewno nie z nie mycia.

75383266698403718245.gif

uczestnikakcjimors.png

Opublikowano

Może być wiele przyczyn powstawania tych krost!

Ja miałem podobne walczyłem z nimi i to ostro półtora roku! U dermatologa gdzie on stwierdził że to nadzwyczajny trądzik(gdzie to było gówno prawdą, więc nawet nie kupowałam żadnych maści które mi przepisywał) Tylko szłam do innego dermatologa a że strasznie mnie dręczyło to paskudztwo postanowiłam walczyć do końca (tyle że ja je mam na plecach i od czasu do czasu na twarzy) Więc zaczęłam robić peelingi 2 razy w tygodniu starałam się zdrowiej odżywiać, ale niestety efekty nie były spełnieniem moich oczekiwań był to krótkotrwały efekt... a że chodzę od czasu (raczej chodziłam na basen) stwierdziłam że "dzięki" niemu mam te cholerstwo! Oczywiście nie myliłam się moja diagnoza była trafiona poszłam do dermatologa i poprosiłam o test na gronkowca....zaczęłam przyjmować antybiotyki doustne....do dziś mam święty spokój pozostało parę blizn którymi się nie martwię ponieważ w najbliższym czasie wstąpię na mikrodermobrazję do kosmetyczki;)

Natomiast Wągry to efekt tłustej skóry nie warto myć antybakteryjnymi mydłami ponieważ wysuszają skórę i poprzez to wydziela więcej sebum gdzie powstają nowe zaskórniki dlatego radzę robić przynajmniej raz na tydzień peeling ramion, pleców, twarzy A po wysuszeniu skóry nawilżyć balsamem odżywczym.

. .

Opublikowano

To pewnie obcy zagnieździł się w twojej skórze, idź do dermatologa, może trzeba będzie laserem usuwać tongue.gif

Pewnie zwykła maść ci przepisze, może to gęsia skórka? xDDtongue.giftongue.gif

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

@CoJaNigdy

Jak kopiujesz coś z innego forum to zaznaczaj ten fakt :)

Problem w tym że nikt przez ekran w tej sprawie nie będzie w stanie Ci pomóc :)

Tutaj potrzeba badań niestety. Dlatego idź prosto do rodzinnego po skierowanie do dermatologa.

PS. Niech ktoś zamknie temat bo ta dyskusja nie wyjdzie poza poziom spamu.

f.png