Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router Multimedii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje pomocy w zdobyciu loginu/hasła multimedii do routera. Standardowe nie działają, a dowiedziałem się, że oni zmieniają hasła żeby nie mieć dostępu do modyfikacji. Dzwoniłem dziś do nich to mi powiedzieli, że nie mogą podawać danych do routerów i że jakieś modyfikacje groża karą grzywny w wysokości kilku tysięcy złotych. Więc takie pytanie, czy są jakieś sposoby na złamanie haseł? Potrzebuje do prziekierowania portów.

Acha dodam, że nie będę resetował ponieważ jestem zielony w ustawianiu tego oraz wyczytałem z umowy, że resetowanie routera jest karane w wysokościu kilku set-tysięcy złotych.

@Edit

Model to Speedtouch belgii 546

Opublikowano

nie wyciągnie hasła do routera bez dostępu do niego , hasło do sieci to odrębna rzecz, lepiej nie ruszać nic i bawić sie z resetami , stan ustawień routera jest sprawdzany w firmie na podstawie ustawionych przez nich adresów mac dla routera

co ma ci dać przekierowanie portów jak nie będzie ustawione na serwerze multimedii

jaki masz IP na routerze publiczny czy niepubliczny ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@UP

Chyba mam publiczny ( nie wiem jak sprawdzić ale sugeruje się tym, "Adres IP z klasy publicznej zapewnia pełną widoczność Twojego komputera w sieci - oznacza to, że możesz udostępniać swoje zasoby innym użytkownikom sieci oraz w pełni korzystać z wszystkich usług internetowych wymagających nawiązywania obustronnych połączeń, jak np. Netmeeting czy Voice over IP.")

Opublikowano

ale po co i do czego chcesz przekierowania na routerze ?

masz jeden komp podpięty to nic nie musisz przekierowywać i odblokowywać w nim , upnp już dba o to

tym sprawdzisz ip kompa : http://www.download.net.pl/1724/MyIP/

a tu widzisz ip na sieci jakie masz LFCrion.jpg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png