Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metal (Muzyka)

Smark

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, ostatnio się zajarałem metalem i prosiłbym was o podanie fajnych nutek z fajnymi gitarami coś jak Manowar - Die for metal, tylko bez darcia ryjów :D Tematyka mnie nie obchodzi

http://www.youtube.com/watch?v=JJdzm9h6rfI

Powoli, od początku - boga nie ma,

nikt go nigdy nie widział co, masowa schizofrenia?

Opublikowano

łap:

@_PscyhoPL_

Wielki "znaffco" metalu, SOAD nie gra hard rocka, tylko nu metal.

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Metal - bezlitosne napierdalanie w gitary i darcie ryja...

Jak możesz tego słuchać? Odpal NDK, Mesajaha czy EWR'a i zrelaksuj się przy tym, a mówię Ci, że lepiej się będzie żyło . Sam kiedyś puszczałem sobie slipknota, behemotha itp. i zauważyłem że zawsze po 15 minutach mnie głowa zaczynała boleć - myślałem sobie "jestem metalem, więc wytrzymam" i słuchałem tego syfu dłużej, dopóki kolega mi nie puścił Peji.

Ja nie słucham metalu, ale ostatnio tak mi się podobają gitary, że mogę słuchać bez przerwy

a po za tym to stereotyp.

Słucham wszystkiego po trochu prócz popu i techno, a na rapie się wychowałem... z metalem nigdy styczności nie miałem

Powoli, od początku - boga nie ma,

nikt go nigdy nie widział co, masowa schizofrenia?

Opublikowano

Jak możesz tego słuchać? Odpal NDK, Mesajaha czy EWR'a i zrelaksuj się przy tym, a mówię Ci, że lepiej się będzie żyło . Sam kiedyś puszczałem sobie slipknota, behemotha itp. i zauważyłem że zawsze po 15 minutach mnie głowa zaczynała boleć - myślałem sobie "jestem metalem, więc wytrzymam" i słuchałem tego syfu dłużej, dopóki kolega mi nie puścił Peji.

Ahahha Peja, to ten idiota? ; o

Ryj ma jak rozrzutnik do gnoju, do pieca z takimi zdymancami.

Metal - Bezlitosne napierdalanie w gitary i darcie ryja ; w gitare sie nie napierdala, no chociaz nie wiem moze jak byles maly to Cie napierdalali w łeb jedną.

Darcie ryja?

Hip - jeb tez jest nie zgorszy, klną i bez sensu pierdolą jakie to życie jest czarne, o blokach, jakie te fundamenty złe, wez spierdalaj, pierdolony stereotypowcu

http://demotywatory.pl/2783406/Disturbed

Wypierdalaj pacani łbie.

@topic

Przesluchaj cala dyskografie dope, disturbed, dying fetus, motorheada, jak sie w to wkrecisz to juz bedziesz fajny ; o

logo_black3.png

Opublikowano

Ahahha Peja, to ten idiota? ; o

Ryj ma jak rozrzutnik do gnoju, do pieca z takimi zdymancami.

Metal - Bezlitosne napierdalanie w gitary i darcie ryja ; w gitare sie nie napierdala, no chociaz nie wiem moze jak byles maly to Cie napierdalali w łeb jedną.

Darcie ryja?

Hip - jeb tez jest nie zgorszy, klną i bez sensu pierdolą jakie to życie jest czarne, o blokach, jakie te fundamenty złe, wez spierdalaj, pierdolony stereotypowcu

(...)

Hip-Hop też jest fajny, ale wolę Reggae.

Też kiedyś tak broniłem metalu, ale się zmieniłem (albo szkoła mnie zmieniła) i szczerze? lepiej mi się zyje, zycie jakby nabralo koloru.

Wszyscy wykonawcy metalu... oni nie grają na gitarach, oni w nie napierdalają z całej siły, potem wychodzi takie gówno zwane "death metalem" i każda ciotka z długimi włosami sie cieszy że jest nowa pseudo "piosenka", w której nagminnie jest wykorzystywane słowo "SZATAN" .

Jeśli masz pisać takie bzdety jaka ta muzyka jest złaa, to może spójrz na siebie, długie włoski, cały na czarno... idź stąd emowcu.

@Topic

http://mates666.wrzuta.pl/audio/05Y6neuWjEg/dream_theater_-_the_dark_eternal_night

kiedyś to mi sie podobalo , Progress Metal, czyli gitarka, mało tekstów.

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Hip-Hop też jest fajny, ale wolę Reggae.

Też kiedyś tak broniłem metalu, ale się zmieniłem (albo szkoła mnie zmieniła) i szczerze? lepiej mi się zyje, zycie jakby nabralo koloru.

Wszyscy wykonawcy metalu... oni nie grają na gitarach, oni w nie napierdalają z całej siły, potem wychodzi takie gówno zwane "death metalem" i każda ciotka z długimi włosami sie cieszy że jest nowa pseudo "piosenka", w której nagminnie jest wykorzystywane słowo "SZATAN" .

Jeśli masz pisać takie bzdety jaka ta muzyka jest złaa, to może spójrz na siebie, długie włoski, cały na czarno... idź stąd emowcu.

"emowcu"

lawl.

mam długie włosy, ale nie chodze caly na czarno, bo nie lubie ; o

naprawde, rzadko w jakiej piosence wykorzystywane jest słowo "SZATAN"

ja tam słucham metalu od kiedy mialem 5-6 lat, ojciec mnie zarazil ; o

i uwierz mi, nie znudził mi sie.

dobra, ogar nie klocmy sie juz bo to nie ma przyszlosci

logo_black3.png

Opublikowano

Ja tobie polecam Metallice,Nightwish,Disturbed,stone sour.

1318801632-U103988.png

Chcesz sygnaturkę // avka // tapete czy coś w tym stylu ? Pisz na PW ( ma być podany stock/render czy jakiś inny materiał, wymiary oraz kolorystyka i jaki ma być napis czy nie ma być wgl napisu.)

Opublikowano

Nie podoba ci się metal? To po co piszesz w tym temacie? Nikt cię tu nie pyta co sądzisz o metalu... autor tylko chciał aby mu polecić fajne piosenki a ty już z takim wyjeżdżasz.

@Topic

Ja polecam Disturbed, System of a down i inne :P Dużo jest ciekawych piosenek na OpenFM w "ciężkie brzmienia" ja tam właśnie znalazłem dużo fajnych wykonawców.

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Twoja wypowiedź jest całkiem nie na temat... Ja też słucham metalu i jestem zadowolony z tego powodu. Moim zdaniem hip hop rap itp. to muzyka wzięta z rynsztoku... Metal to muzyka z przesłaniem a to twoje gówno ??? Ciągle pierdolą o tym jak to życie jest chujowe i nic więcej

@topic

http://www.youtube.com/watch?v=_RzBp6sGju4

@recelo

SOAD gra raczej hard rocka :]

tCGj4L.png

Opublikowano

Czy mówiąc bez darcia ryjów chodzi ci o growl?

Moim zdaniem to właśnie dzięki growl'owi metal różni od innych typów muzyki...

Godsmack - Greed

Godsmack - Dead and Broken

Godsmack - relesing the demon

Slipknot - The Heretic Anthem

Slipknot - Vermilion

Slipknot - Before I Forget

Opublikowano

Przesłuchaj sobie All That Remains, najlepiej ich nowego albumu For We Are Many, trochę growlu jest ale bardzo mało, albo jak podobają ci się gitary to polecam All That Remains - Regret Not, zero wokalu, czysta muzyka. Co do wypowiedzi Magot'a666 słucham metalu już od przeszło 4 lat i ani razu mnie głowa od tego nie rozbolała, słucham bo lubię i podoba mi się, skoro ty nie lubisz to nie krytykuj. Tak samo mógłbym skrytykować twojego peje, grubsona czy east west rockers, ale sam lubię posłuchać czasem innych gatunków bo np. taka piosenka mi się spodoba, Ostatnio spodobała mi się twórczość Pezeta, East West Rockers też mi się nawet podoba (chyba ze dwie piosenki ich mam na kompie). Ale głownie słucham metalu i nie masz prawa krytykować żadnej muzy bo każdy ma swój gust i każdy do swojego gustu ma prawo. _PsycholPl_ także się mylisz, posłuchaj sobie Kilku piosenek Pezeta z albumu "Muzyka Emocjonalna" jeśli w tym nie znajdziesz żadnego przesłania to na prawdę będziesz dziwny, bo z Pezet opisał w tych piosenkach wszystkie swoje uczucia, szczerze a zarazem poniekąd poetycko, niektóre zdania wyjął mi z ust. trafia w sam punkt. hip-hop to nie rynsztok to też muzyka i teżma często przesłanie, ale oczywiście zdarzają się denne kawałki bez przesłania jak np propagujące kult JP.

Mariuszw13.png
Opublikowano

Mamusia nie pozwala mi słuchać takiej muzyki mówi że moje biedne uszka nie wytrzymały by tej piekielnej muzyki szatana

1342269791-U312181.jpg
Opublikowano

Dzisiaj się aż popłakalem jak małe dziecko przy piosence Metallici - The Uniforgiven..

Normalnie tekst mnie rozwalił na maxa + dźwięk muzyki i głos.

Może Ci się spodoba.

A jeszcze mam inną, : DREAM EVIL - The Book Of Heavy Metal.

54823f353119c_-_mcx-lorde-straight-hair-

Opublikowano

Przesłuchaj sobie te utwory:

Disturbed - Asylum,10000 Fists,Deify,Pain Redefined,The Infection,The Curse,Decadence i ogólnie całe płyty Asylum,Ten Thousand Fists i Believe.
Slipknot - Left Behind,Sulfur,Scream,Vermillion i oczywiście Psychosocial.
As I Lay Dying - I Never Wanted
I jeszcze polska Coma płyta Pierwsze wyjście z mroku

P.S Nie zna ktoś jakichś fajnych kapel death metalowych?

GG:5542533

Bez jakichkolwiek danych,proszę nie pisać w sprawie pomocy...

Opublikowano

@2x Up

Sam chciałem polecić mu DragonForce, a szczególnie Through the Fire and Flames, słucham jej już od dwóch dni i nie mogę przestać, 2 minutowe solo jest zajebiste. Polecam cały zespół(jak coś to grają power/speed metal).

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@up

gdyby nie guitar hero 3 to by nikt dragonforce nie znał.

tylko ten kawałek jest fajny, reszta to pseudo klasyczna muzyka wtf

tu macie pełną wersje piosenki brzmi o wiele lepiej

mileena lover <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...