Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Zrobić Server Hamachi!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc moi drodzy na początek podam wam listę potrzebnych programów, których bynajmniej ja używam przy robieniu priva, więc:

- Navicat

- Microsoft Virtual PC (64 bit lub 32 bit)

- Hamachi

- PortMap

- Pliki Serverowe

- Fille Zilla

- XAMPP Control Panel

- Client 2008

- Metin2_Connect_Changer

Jeśli to wszystko macie to znaczy że jesteście w pełni wyposażeni w programy dzięki, którym możecie zrobić swój Server!

Jeżeli macie marzenie żeby zrobić server przy necie 500 kb/s i Pamięci RAM 1 gb to rzeczywiście jest to tylko marzenie ponieważ do gry jest potrzebna dobra pamięć RAM i net co najmniej 1mb/s. W moim przypadku mam na komputerze 3gb RAM-u, ale neta 1mb/s.

Przechodząc do robienia serva od myślników:

- Włączamy Microsoft Virtual PC

- Klikamy "New"

- Następnie "Next"

- Zaznaczamy górną opcję "Create a virtual machine" i "Next"

- Dajemy Nazwę Servera i "Next"

- Zostawiamy tak jak jest i "Next"

- I Teraz zaznaczamy Dolną Opcję, czyli "Adjusting the RAM" i suwakiem ustawiamy na pół lub tak aby komputer wytrzymał, czyli jak masz 3 gb RAMU na kompie to dajesz suwaczek na 1500. No to "Next"...

- Zaznaczamy "An existing virtual hard disk" i "Next"...

- I teraz zabieramy się za pliki serverowe, otóż do nieruszonych plików serverowych hasło brzmi "mcncc.com" i takie coś musicie wpisać przy rozpakowywaniu. Jak rozpakujecie wchodzicie do lokalizacji gdzie wypakowaliście pliczki. Aplikacje pierwotnie powinny być w folderze o chińskich znaczkach, zmieniacie jego nazwę na "Mt2" i wbijacie do niego.

W Folderze znajduje się prawdopodobnie 6 plików z chińskimi nazwami więc szukamy plików z rozszerzeniem ".vhd" i ".vmc" i robimy to samo co z folderem, czyli zmieniamy nazwę na Mt2 obu plikom.

Otwieramy notatnikiem plik z rozszerzeniem ".vmc", szukacie czegoś takiego:

To jest ukryta treść, proszę

I adres lokalizacji gdzie znajdują się pliki.

Dałem na przykład mój to jak ja mam zrobione ;p

Zapisujemy i Zamykamy!

- Wracamy do Virtual PC...

-Klikamy Browse lub wklejamy lokalizację pliku o rozszerzeniu ".vhd"

W moim przypadku to:

Zaznaczamy "Enable undo disks" i Next!

- Klikamy "Finish"

Właśnie pomogłem wam stworzyć silnik waszego servera bez którego na servie nie pogracie ;p

Teraz Powiem jak ten Silnik uruchomić!

Więc:

- Zaznaczamy nasz server i po lewej stronie klikamy "Start".

- Po chwili pojawi się okienko z siedmioma opcjami do wyboru, klikamy na klawiaturce "1".

- Będziemy musieli troszkę poczekać, więc bez obawy poszukajcie na dole okienka mniej więcej taki znaczek "_|_" kliknijcie go prawym klawiszem myszy wybierając opcję "Networking Settings"

- Po lewej stronie u góry w "Adapter 1" wybieracie "Hamachi Network Interfrace", klikacie "OK".

- Zapewne pojawiło wam się już "Login", więc wpisujecie "root">

Zaraz po tym Powinno pojawić się "Password", więc piszecie "mcncc.com" (jak piszecie Hasło to jego nie widać). Naciskacie Enter!

- Teraz pojawi się rubryka gdzie wpiszecie "sysinstall" i Enter!

- Wchodzicie w następującą Lokalizację:

- Naciskacie dwa razy Strzałkę w dół, wpisujecie IP z Hamachi bez końcówki .100.

- Znów dwa razy strzałka w dół i wpisujecie IP z Hamachi z końcówką .100.

- Strzałka w Bok i zmazujemy wszystko co tam jest, czyli "255.255.255.0" i zamieniamy na "255.0.0.0".

- Dwie Strzałki w dół, Enter ---> Yes ---> Cencel --> Cencel ---> Exit Install. Wszystko potwierdzamy Enterem.

- Piszemy:

A następnie:

Jak pojawi się:

To znaczy że server Stoi!

- Wchodzimy do folderu z programikiem "Port Map", jest tam pliczek "PortMap.ini". Otwieramy Go Notatnikiem.

- Naciskamy następujące Klawisze "Ctrl + H". W rubryce "Znajdź" wpisujemy IP które tam jest, czyli np: 5.123.54.665, a pod spodem wasze IP z Hamachi z końcówką ".100" i naciskamy "Zamień wszystko".

Powinno zamienić wam stare IP z PortMapu na wasze z Hamachi, jeśli jednak tak się nie stało to zróbcie to ręcznie :)

- Zapisujecie i zamykacie!

- Włączacie PortMap.exe i włączacie każde z tych szarych kółeczek, czyli klikacie kółeczko i u góry znaczek "Play". Szare powinno się zamienić w zielone.

- Minimalizujecie PortMapa!

- Następnie według Tego Tutoriala,by SagoX robicie konto lub według tego Tuta robicie rejkę i robicie konto.

- Do grania potrzebne wam spolszczenie, więc ściągacie ze Strony Kamera program do robienia spolszczeń.

Pokrótce omówię wam co i jak...

Więc wpisujecie tylko IP z Hamachi z końcówką ".100" i nazwę servera, naciskacie "Zapisz" i w folderze z programem pojawi się wam Laucher do metka 2008.

- Wklejacie to do clienta i uruchamiacie tym metka, wpisujecie passy, wybieracie postać i gracie!

Wkrótce powstanie więcej TuT-ków mojego autorstwa.

Zezwalam na kopiowanie lecz pod jednym warunkiem, na dole dopisujecie:

Dla MPC Forum stworzył Tasak!

0023hf.gif

Podziel się Plusem!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...