Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór Słuchawek!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystkie te pary słuchawek testowałem osobiście więc mam pojęcie jak grają. W tej ,,wojnie sprzętu" będę chciał przedstawić wam z których słuchawek będziecie zadowoleni a z których nie. Ok więc zaczynamy!

Specyfikacja:

SteelSeries H5v2

- pasmo przenoszenia słuchawek - 16 ÷ 28 kHz

- pasmo przenoszenia mikrofonu - 75 ÷ 16 kHz

- impedancja słuchawek - 40 Ω

- impedancja mikrofonu - 2 kΩ

- SPL @ 1kHz Vrms - 110 dB

- czułość mikrofonu - 38 dB

- dźwięk przestrzenny - efekt surround 7.1

- typ obudowy - zamknięty

- zlacze - 2 x 3.5 mm jack, USB

- kabel - 1 + 2 m (3 metry)

Sennheiser HD485

- pasmo przenoszenia: 16-24.000 Hz

- czułość: 110 dB

- Impedancja: 32 ohm

- zniekształcenia: poniżej 0.2%

- waga: 220 g

- długość kabla: 3 m, jednostronny

- wtyk: 3,5/6,3 mm

- typ obudowy- otwarta

Creative HS-600

- 50-milimetrowe membrany na neodymowych przetwornikach

- Pasmo przenoszenia: 20 Hz ~ 20 kHz

- Impedancja: 32 omy

- Czułość: 102 dB

- Pasmo przenoszenia microfonu 100 Hz ~ 16 kHz

- Czułość microfonu (1 kHz): -41 dBV/Pa

- Długość kabla: 2.5m, miedź beztlenowa

- Wtyczki we/wy: dwie złocone wtyczki 3.5mm stereo miniplug

- Waga netto: 210 g (bez opakowania)

Wyposażenie:

Do słuchawek SteelSeries dostajemy dodatkowo jedynie przedłużkę kabla (nie mówimy tu o słuchawkach na USB). Poza nią dostajemy tradycyjnie nalepkę z logiem firmy oraz reklamę innego sprzętu od steelseries. Przy unBoxingu senek znajdziemy wieszak na słuchawki. Przynajmniej nasz dźwiękowy przyjaciel nie szlaja się po biurku xD. W pudełku również mamy pozłacaną przejściówkę na dużego jack'a i co ważnie nie podczepianą lecz dokręcaną do mini jack'a słuchawek. Do Creativek nic dodatkowego nie dostajemy, same papierki. Może dlatego, że kosztują tylko 60 - 80 zł.

SteelSeries H5v2 - 2/5 pkt

Sennheiser HD485 - 4/5 pkt

Creative HS-600 - 1/5 pkt

Wygoda:

Słuchawki SteelSeries h5v2 mimo swojej konstrukcji zamkniętej są dosyć wygodne. Pozwala to na długą grę bez konieczności odpoczynku. Otwarte senki bardzo cisną w uszy, są mniej wygodne od steelseries'ów ale nie jest źle. Najgorzej jednak prezentują się Creative HS-600, co średnio godzine musiałem robić sobie przerwę. Miałem wrażenie że słuchawki wycisną mi mózg ;o.

SteelSeries H5v2 - 4/5 pkt

Sennheiser HD485 - 3/5 pkt

Jakość wykonania, wygląd:

SteelSeries z schowanym micro wyglądają dosyć ładnie, gorzej jednak gdy go wysuniemy. Mikrofony w tych słuchawkach wygląda jak zmutowany plemnik. Jakość wykonania tych słuchawek jest stosunkowo dobry ale po półtora roku użytkowania powoli kruszy mi się plastik od prawej słuchawki, tak że w każdej chwili może odpaść. Kabel obwinięty jest materiałowym obszyciem co znacznie poprawia jego jakość. Senki wyglądają znośnie, czyli nie są hiper czadowe ale też na pewno nie są brzydkie. Wyglądają dość solidnie i po 2 miesiącach użytkowania nic im się jeszcze nie stało. Niestety w przeciwieństwie do SteelSeries H5v2 kabel nie jest obszyty materiałem lecz wygląda na solidny. W Creativach jest gorzej. Mikrofonu nigdzie nie da się schować przez co można je używać tylko w zaciszu domowym. Plastik nie jest dobrej jakości przez co szybko któraś słuchawka nam poprostu się ułamie. Kabel przy tych słuchawkach również ma wiele do życzenia. U mnie przerwał się gdzieś w obudowie tak, że czasami muszę nim poruszać, bo poprostu nie słyszę na jedną słuchawkę.

SteelSeries H5v2 - 3/5 pkt

Głośność:

SteelSeries h5v2 razem z słuchawkami Creative HS-600 grają znośnie. Słuchawki Sennheiser HD485 przebijają je dużą głośnością, szkoda tylko że nie ma regulacji jej na kablu ale o tym napiszę później.

SteelSeries H5v2 - 3/5 pkt

Creative HS-600 - 3/5 pkt

Dźwięk

W SS dźwięk jest płaski. To co rzucało mi się najbardziej w oczy to bardzo słaby bass. Testowałem je na zintegrowanej karcie dźwiękowej jak i na Xonarze DS co dało niewielką różnice. Bas w tych słuchawkach jest niewiele lepszy od basu który prezentuje niewielki głośniczek w mojej komórce. Pozycjonowanie w tych słuchawkach w cs jest dobre. W innych grach już trochę gorzej. Dźwięk 7.1 to jedynie chwyt marketingowy. Do muzyki te słuchawki również się nie nadają. Są poprostu słabe. Jedynie co ratuje te słuchawki to konstrukcja zamknięta która tłumi w jakimś stopniu dźwięki z otoczenia. Sennheiser HD485 pozytywnie mnie zaskoczyły. Bardzo dobry bas, ostro podbite wysokie tony. Dobre pozycjonowanie w róźnych grach FPS. Począwszy od cs skończywszy na Bad Company 2. Bardzo dobre do muzyki, gdyż są to słuchawki przeznaczone dla dj. Są to słuchawki otwarte, posiadają więc otwartą scenę ale i nawet dobrze wygłuszają dźwięki z otoczenia. Creative HS-600 również są bardzo dobre do muzyki. Grają niewiele słabiej od słuchawek Sennheiser HD485 może dlatego że o wiele tańsze. Mają bardzo dobry bas, co jest już znakiem firmowym Creative. Dobre pozycjonowanie w grach. Dobrze wygłuszają otoczenie. Naprawdę również polecam.

SteelSeries H5v2 - 1/5 pkt

Creative HS-600 - 4/5 pkt

Micro:

Co tu dużo będę pisał. SteelSeries oraz Creative mają średniej jakości mikrofony. Senki niestety nie mają mikrofonu.

SteelSeries H5v2 - 2/5 pkt

Sennheiser HD485 - 0/5 pkt

Creative HS-600 - 2/5 pkt

Cena/Jakość :

Najlepszym wyborem ceny do jakości będą słuchawki creative które kupimy już nawet za 65 zł.

Senki kosztują 300 zł również są dobre. Słabo wypadają SteelSeries'y które również kosztują w granicy 270 -300 zł a są o wiele słabsze od HD485.

SteelSeries H5v2 - 1/5 pkt

Sennheiser HD485 - 3/5 pkt

Creative HS-600 - 5/5 pkt

Podsumowanie:

SteelSeries H5v2 - 16/35 pkt

Sennheiser HD485 - 22/35 pkt

Creative HS-600 - 17/35 pkt

Najlepszym wyborem więc są słuchawki Sennheiser HD485, najgorszym SteelSeries H5v2.

Autorem jestem ja (FreaQ) Wszelkie prawa zastrzeżone !

sygnatura231rs5.png

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/359527-tutquesty-na-serwa/

Jeżeli pomogłem

Wiesz co dać

;)

81b37b2774.png

Opublikowano

Co to ma do niezbędnika cheatera? "Wszystko to, czego w innych działach nie znalazłeś - czyli jak napisać własnego cheata, czy bota. Z nami uda Ci się stworzyć każdy dotąd nieosiągalny dla Ciebie cheat!"

empty

Opublikowano

Weź siberie v2 zamiast tych 5h bo są po tej samej cenie ale siberia znacznie lepsza;> Albo jeżeli chcesz zaoszczędzić weź CREATIVE FATAL1TY HS-980 albo 4h.

Opublikowano
Weź siberie v2 zamiast tych 5h bo są po tej samej cenie ale siberia znacznie lepsza;> Albo jeżeli chcesz zaoszczędzić weź CREATIVE FATAL1TY HS-980 albo 4h.

Na słuchawkach się nie oszczędza! :DD B)

sygnatura231rs5.png

Moje TuTy:

Jeżeli pomogłem

Wiesz co dać

;)

81b37b2774.png

Opublikowano

Znam tylko te senki. Do domowego użytku "takie se".

Izolacja = ZERO, jeżeli masz dość "głośno" w domu nie będziesz mógł się nacieszyć dźwiękiem.

Wygodne niby, ale ten "misiek" jakoś tak pewnie się przepoci po dłuższym graniu i potem będą śmierdziały.

Dźwięk - przestrzenny do kwadratu, soczysty. Niestety testowałem w sklepie gdzie było dość głośno i "smaczków" nie udało mi się wyłapać. Delikatny bass o.

Za tą cenę - nie polecam.

f.png

Opublikowano

Ej, no dajcie tego + :D

sygnatura231rs5.png

Moje TuTy:

Jeżeli pomogłem

Wiesz co dać

;)

81b37b2774.png

Opublikowano

Mnie ciekawi, jak można porównać słuchawki za 60 złotych do tych 5 razy droższych?

Mało napisałeś i słabo, nie stylistycznie. Taka sobie ta recenzja.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

JA CI POLECĘ FAJNE SŁUCHAWKI SAM TAKICH UŻYWAM!!! Sennheiser PC 350

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano
JA CI POLECĘ FAJNE SŁUCHAWKI SAM TAKICH UŻYWAM!!! Sennheiser PC 350

Mam je xD

sygnatura231rs5.png

Moje TuTy:

Jeżeli pomogłem

Wiesz co dać

;)

81b37b2774.png