Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zależy czy chcesz sam puszczać tego chara na bocie, czy będziesz siedział w pt 24/7???

poza tym takie odpowiedzi na takie pytanie znajdują się na polskich forach konkretnych gier i tam powinieneś szukać pomocy z tym pytaniem...

Odnośnie warriora do samotnego expa wybrałbym 2h / gra w pt 1h / gra w pt ale z późniejszym nastawieniem na pvp 2h+1h+axe'y :D

P.S. Jak chcesz torchę oszczędniejszy build to odpuść sobie axe'y a z 1h tylko skille z shielda weź... :)

Opublikowano

czego wymagasz od postaci ? Poza tym jak to bywa z newbie po tygodniu 3-6/24h bd miał ten powiedzmy 30 i Ci się znudzi... jak nie kupisz chara na allegro / nie zrobisz farmy to nawet się za to nie zabieraj, bo szkoda Twojego czasu.

Co do build'u polecam:

glavier/fire/cold

nuker heu/fire/cold

nuker bich fire/cold

wizard/cler

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

czego wymagasz od postaci ? Poza tym jak to bywa z newbie po tygodniu 3-6/24h bd miał ten powiedzmy 30 i Ci się znudzi... jak nie kupisz chara na allegro / nie zrobisz farmy to nawet się za to nie zabieraj, bo szkoda Twojego czasu.

Co do build'u polecam:

glavier/fire/cold

nuker heu/fire/cold

nuker bich fire/cold

wizard/cler

hmmm widzę, że obstawiasz postacie nastawione na def... :)

a ja z kolei jestem przeciwny temu rozwiązaniu dla "młodzików", gdyż za chwilkę będą narzekać, że char wolno lata a i kasy na drugi brak, więc jestem zdania, iż najlepszym wyborem byłyby postacie z light'em (większy dmg, szybszy exp i bieganie ) - większa radość z zabawy charem... ;)

Opublikowano

ja jestem nastawiony na to, co można robić między ludźmi w silku czyli pvp... W sumie wizard to najlepsze rozwiązanie, bo nie trzeba mu sp a zarobi na taxi na drugi

LifeSro

FusionRoad

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Juz Ci pisze kolezko ;-) mowa teraz o chinolach bo w euro chary sie nie bawie, jak dla mnie nr. 1 to :

Bowman ; Peachon 110, Fire 110, Light 80, Cold 30.

czemu 80 light a nie 110, poniewaz 30 do lighting duzo nie zyskasz a odlozyc 30 i wbic je do kolda bedzie bardziej oplacalne ( ms + def ) <- maly ale zawsze jakis jest

oczywiscie full STR dlaczego ? dlatego iz gram sam tym bowem i powiem ci ze na pvm nie pamietam kiedy padlem a dziennie leca po 140 % - 190 % expa wiec prawie 2 levele

na 55 levelu oczywiscie SOS Bow + 5, 50 m stoi ;-) Snake Bow oczywiscie garment bo na penonach life poty wogole mi nie zchodza a za to mana poty nakurwiaja ostro, wiec

garment na mniejsze zurzycie potow a co do pvp najpierw wbij kozacki level i zdabadz jakies itemku nie musza byc SOS,SOSU,SOM na wyzszym levelu dobre +5 blue i bedzie gitara pvp ( PROT )

PVM ( Garment ) i to tyle ;PP pisze o tym jak mi idzie takim bowem jedyny minus tego to ze strzaly zajmuja duzo depo w Bp, a expi wysmienicie ;-))) penonki leca na 2 klapsy i na expie praktycznie nigdy nie pada

chyba ze problem net a co do skili z Reduce do PVM jak i PVP sie nie przydaja to raczej do Taxowania charow sie przydaje jedynie ( zapomnialem jak sie nazywa skill ale to jest bez reduce i ma duza range i atakuje kilka na raz )

to tyle ale ja bym jeszcze posiedzial na forach poczytal, ale wszystko zalezy od Ciebie ile bedziesz poswiecal godzin Charowi itp ;- ) POZDRO :rolleyes:

sry zapomnialem jak masz na mase kasy to w bocie zawsze mozesz sobie ustawic zeby nic nie zbieralo procz elkow i items z blue + sosy (co maja jakos wartosc ) itp to wtedy bedzie expil strasznie ;-)

P.S : te przepiekne cricitale mniam ;DDDDD

Opublikowano

heh lepiej jest znaleźć kogoś zaufanego i u niego się podexpić za ciutek mniej gold-a. Faktycznie, taxi w C9 na heliosie ostatnio widziałem po 12m za 5h pieeeekielnie drogo, nie :rolleyes: ... fakt jak ktoś od 0 jedzie, to musiałby wydać 7 zł za 100m czyli 40h w taxi za to kupi (daje mu to hmmm... 2-3lvl-e ?).

Polecam bardziej zrobić albo goldbot party albo wiz/barda (clera) i robić nim taxi. Po pierwsze zarobisz, a po drugie wiz się przydaje do party praktycznie wszędzie (żaden chinol nie jest potrzebny w party. żaden. ewentualnie 1 jako lurer, ale to rzadko spotykane, bo na to miejsce można dać warriora co daje buffy dla party, w dodatku ma howling-a i lepiej luruje)

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Ja ci napisze co zrobilem i potem zalowalem.To tak wyfarmilem sobie 415k SP .Euro charem zrobilem 2h Clera.Nakupywalem zajebistych broni Sun som set +3 ladnie wszystko porobione a tu wbilem 72 i nuda..Teraz farmie bowa i to chyba bylby dla cb dobry wybor.

headerkzr.png

Jak sie podoba kliknijcie [Lubię To]

Opublikowano

czemu nuda ? No fakt na 110 warrior po prostu wszystkich (sorry za wyrażenie) rucha w dupsko na PvP... Ale na mass pvp jest cienki ;) uniqi itd. też... w sumie to chyba bower ciekawszy ...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

e tam, robisz fire/fire/fire nuker-a, a w light dajesz tylko bieganie colda nie (bo po co)

i bez farmy zajedziesz daleko ofc jak nie bd grać, bo każdy by Cię sfarmił :P

Chinole są inni i łatwiejsi od euro. nie trza walić między F1-F4 tylko luksusowo parę przycisków i w kółko.

LifeSro

FusionRoad