Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu mój ojciec maniakalnie gra na komputerze, ja i moja matka mamy już tego dość, postanowiłam wziąć to w swoje ręce.

Jako że ojciec potrafi na 5 rano nastawić budzik w weekend po to żeby grać, napisałam program w języku AutoIt bo jest dla mnie zrozumiały (w podstawach), który jeśli jest godzina poniżej 5:30 wywala komunikat, że nie wolno grać o tej godzinie, chcę do tego dodać jeszcze kilka rzeczy i wrzucić mu na komputer.

W tej chwili kod wygląda tak :

To jest ukryta treść, proszę

Chcę spytać o 1 rzecz, to pewnie nie realne do wykonania, ale może akurat..

Ojciec ciągle zamyka się z laptopem w łazience co strasznie denerwuje, chciałabym zrobić żeby program wykrywał jakoś, że laptop jest w łazience, wiem że to chyba nie realne, ale myślałam nad wykorzystaniem zasięgu z Routera? laptop korzysta z sieci bezprzewodowej więc może w zamkniętej łazience ma mniejszy zasięg i można by zrobić

If $zasieg < 100 Then

MsgBox( 0, "ZNOWU GRASZ?!", "WYJDŹ Z TEJ ŁAZIENKI TO NIE MIEJSCE NA GRĘ !!")

EndIf

Co myślicie? :P

PS.

Do mojego kodziku dodalibyście tylko wyłączenie komputera??

Pozdrawiam

Opublikowano

Do wyłączania użyj ShutDown ;)

Z tym zasięgiem możesz poszukać jakiegoś UDF na autoitscript.com, ale wątpię, że coś takiego będzie :P

Zamiast TrayTip daj sobie MsgBoxa ;)

Zrób może MsgBoxa z pytaniem "jesteś w łazience?" ^^

Daj jakiegoś sleepa do pętelki, bo będzie ciągnęło dużo procka, wystarczy sprawdzić raz na minutkę, nie? :)

Opublikowano

No tak wiem, że to raczej nie możliwe, ale spytać nie zaszkodziło :P

Co do TrayTipa, to MsgBox jak wyskoczy to pauzuje pętlę, więc MouseMove nie zadziała, a myślałam że TrayTip podobnie jak ToolTip nie zatrzyma pętli, może się pomyliłam? :P to w sumie nie ważne bo i tak użyje ShutDown więc MouseMove już nie potrzebne, dzięki :)

Opublikowano

O proszę o tej funkcji kompletnie nie wiedziałam, nie będę aż tak brutalna szkoda komputera, lepiej żeby się wyłączył, ale z pewnością przyda mi się ta funkcja na przyszłość :D choćby do zrobienia żartu koledze :P

Opublikowano

Zawsze mozesz napisac program ktory bedzie dzialal w ukryciu i ktory nie pozwoli na otwarcie sie okna gry ;p Na forum gdzies widzialem ten skrypt ;p Tu moj prosty programik w oparciu o niego ale po restarcie wszystko wraca do normy ;p kod gdzies sie zapodzial ;/

Opublikowano

wystarczy program, bez ikonki w tray , ładowany w autostarcie i z użyciem ProcessClose to sie nawet nie domyśli co sie dzieje

while 1

ProcessClose("nazwaprogramu.exe)

sllep(1000)

wend

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ale całkowite odcięcie od rozrywki byłoby brutalne, więc możnaby też dodać przedziały czasowe zamykania procesu jak to miało miejsce w pierwszym poście.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Dokładnie o tą funckję mi chodziło :)

No więc pamietaj o Notrayicon,@SW_HIDE najlepiej od razu, dodaniu sie automatycznym do autostartu oraz tym, zeby za kazdym uruchomieniem programu odczytywal ostatnio zapisane dane ( z nazwa procesu do zamkniecia) i powinno chyba byc dobrze ;p

Sprobuje zaraz cos takiego napisac moze mi sie uda nie wyglada na trudne :)

Opublikowano

@offtop

Ciekawe zjawisko, ktoś poprosi o kod to go wyzywamy a poprosiła o radę dziewczyna to już gotowce dostaje :D

@Edit

Na początku kodu spowoduje, że nie będzie żadnego śladu działania programu (oprócz procesu)

Z tym, że "nazwa_programu" musi być taka sama jak nazwa pliku, który ma rozpoczynać pracę przy starcie systemu.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Nie musisz :P umiem coś takiego napisać, ale jak już mówiłam, bez przesady nie mogę mu zabronić w ogóle grać.. w końcu to jego komputer, jego dom i jego internet.. jedyne na co się odważę to ta opcja z godziną przed 5.30, bo chyba sam ogarnie że to za wcześnie na grę i nie będzie prawa miał się do mnie przyczepić xD

Jeśli nie da się zrobić nic z wykrywaniem zasięgu to temat można zamknąć :P

Dzięki.

Opublikowano

Twoja historia poruszyła mnie do głębi. Pamiętaj, że zawsze Ty i Twoja rodzina możecie zwrócić się po profesjonalną pomoc specjalistów - psycholgoów i psychoterapeutów.

Trzymam za was kciuki i mam szczerą nadzieję, że uda się wam rozwiązać wasze problemy.

- - - -

Natomiast:

Z tym zasięgiem możesz poszukać jakiegoś UDF na autoitscript.com, ale wątpię, że coś takiego będzie
Człowieku słabej wiary! Czyś nie widzisz, że ja jestem syn człowieczy? Moje serwery nie z tego są świata, moje IP nie do wyśledzenia, a pingi mam po prostu nieziemskie! Idź w pokoju i głoś dobrą nowinę, iż o to wszystkie limity hostingowe zostaną obalone. I prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne, niż choke i loss na waszej szerokopasmówce się pojawi. I ogólnie, ten, zajebiście będzie...

http://www.autoitscript.com/forum/topic/91018-native-wifi-functions/

XP SP2 +

- - - -

choćby do zrobienia żartu koledze
Zaiste, waćpanno, przedziwnym twoje poczucie humoru być się okazuje. Żart jest w tobie silny.

- - - -

Ciekawe zjawisko, ktoś poprosi o kod to go wyzywamy a poprosiła o radę dziewczyna to już gotowce dostaje
Przestań offtopować i załatw nam azjatki.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Właśnie fli gdzie twoja azjatka co to ma być?!

wracajac do tematu może poprostu zamiast blokować gre dodać jakas ciekawą funkcjie która tylko ja utdudni:P co to za gra?

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

No, poprzedni avek był o niebo lepszy :)

Chyba nie masz wyboru...

Zaraz się zacznie szantaż :D

Jeśli do jutra do 12 w południe nie zobaczę azjatki w avku polecą -- i raport do modka ^^

Opublikowano (edytowane)

Do jutra do 12?! Ja już zaraportowałem pierwszą setkę jego postów!

Quick! Multi-account and ban this bigoted prude!

@Topic:

http://www.autoitscript.com/forum/topic/91018-native-wifi-functions/

@Edit:

Cholera, już to wkleiłem! x[

Nie ma już żadnego sposobu, żeby zostawic w tym poście cokolwiek poza czystym offtopem!

@Edit2:

AHA!

http://flaker.pl/f/4383284

Edytowane przez 4ggr35510n

Ta sygnatura jest pusta.

• Dodaj nową pozycję...