Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Licencja Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar stawiać serwer Metin2 lecz nie wiem jak zrobić z tą licencją, bo strasznie dużo kosztuje... Nie wiecie może na jakiej zasadzie działają takie serwery jak AvalonMT2 , Dragon itd.. Licencje mają czy jakoś to obeszli...

Chcesz zarabiać przez internet? Napisz do mnie, wdrożę Cię do mojego biznesu.

Opublikowano

jaka licencje? przeciez te dedyki sie kupuje oni "instaluja" te pliki i gotowe czy czegos nie wiem?

jak Ci pomogłem daj minusa <-> gdyż mi to obojętne ale lubie czerwony kolor;]

gdyby moderator widział że pomogłem jakoś graczowi, proszę usuń te kilka % statusu ostrzeżeń gdyż jak nie chcący napisze niepotrzebnego posta choć się staram już tego nie robić bardzo przepraszam.

"to przygnębiające uczucie gdy po długim czasie wracasz z wysokim lv, profesjonalnym eq, na najlepszy spot w m2 gdzie "dawniej" ciężko było znaleść wolne miejsce a tutaj pusto i wszyscy o tym miejscu zapomnieli mimo tego że dawało ono najwięcej zabawy:( "

kliknij tutaj a dowiesz się wszystko o privach

Opublikowano

Ale jeśli bierze się zyski z tej gry czyli takie jak "itemshop" itd to trzeba mieć licencje poniewaz to jest wlasnosc firmy gameforge. Podają do sądu i po mnie... wiec sie pytam jak inne serwery to obeszly, bo wątpie zeby kupowali licencje

Opublikowano

Po 1 gra jest własnością firmy Ymir więc jak GF może brać od was kase ? To równie dobrze metin2.sg i metin2.jp też może od was kase brać .

Po 2 Postawienie serwera nawet na hamachi jest nielegalne gdy nie masz wykupionej licencji od Ymir-a , wiec nawet ten is nic nie robi .

Po 3 Wszystkie polskie dedyki jadą bez licencji na własne ryzyko ;)

Takie info powinno ci starczyc ;)

Opublikowano (edytowane)

@up gameforge nic nie może oni nie mają praw Autorskich kiedyś był temat na mpc forum na ten temat zaraz dam ci linka to sobie poczytasz

@edit up mnie wyprzedził ;x tak czy siak trzymaj linka może coś z tego wyczytasz ^^http://www.mpcforum.pl/topic/145395-dyskusjaitemshop-licencja-rozmowa-z-xaarem/

Edytowane przez Dominik2012
Opublikowano

licencja licencja jak sie nie oplaca nie rob takiego item shopa chyba ze chcesz na nim zarabiac;]

jak Ci pomogłem daj minusa <-> gdyż mi to obojętne ale lubie czerwony kolor;]

gdyby moderator widział że pomogłem jakoś graczowi, proszę usuń te kilka % statusu ostrzeżeń gdyż jak nie chcący napisze niepotrzebnego posta choć się staram już tego nie robić bardzo przepraszam.

"to przygnębiające uczucie gdy po długim czasie wracasz z wysokim lv, profesjonalnym eq, na najlepszy spot w m2 gdzie "dawniej" ciężko było znaleść wolne miejsce a tutaj pusto i wszyscy o tym miejscu zapomnieli mimo tego że dawało ono najwięcej zabawy:( "

kliknij tutaj a dowiesz się wszystko o privach

Opublikowano

Dedyki się zakłada zawsze z myślą o zarobku. Kto normalny by płacił najmniej te 300zł miesięcznie za to tylko by inni ludzie sobie pograli?

Od kiedy prywatne servery, w jakiejkolwiek grze, posiadają wykupioną licencję?

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

własnie o to choodzi ze ja chce miec wszystko legalnie

Opublikowano

@up

nie będziesz miał, takie ceny przerastają Cię, uwierz mi... Bodajże sama licencja na serwer bez Itemshopu liczy się w tysiącach PLN...

Opublikowano

własnie o to choodzi ze ja chce miec wszystko legalnie

Będziesz miał legalnie jeśli zamiast clienta zrobisz patchera, i dodasz odpowiednie info w IS'ie ;)

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Zamiast itemshop można zrobić dotację która jest dobrowolna i za nia dostaje sie jakieś tam itemki

i nikt Ci się nie doczepi bo to jest dobrowolne i każdy może wspomóż serwer lub nie jeśli ktoś nie chce :D

Opublikowano

Po 1 gra jest własnością firmy Ymir więc jak GF może brać od was kase ? To równie dobrze metin2.sg i metin2.jp też może od was kase brać .

GF na prawa autorskie a sg i jp i us maja u nich wykupiona licencje wiec mogą mieć swój is i na tym zarabiać ^^.

@topic Uwierz mi, nie chcesz wydawac tyle kasy, tylko zeby miec legalny serwer. Wszystkie polskie dedyki sa nielegalne, nie maja żadnej licencji ;)

;)

Opublikowano

A gdybym zrobil np vipy a do nich gratis SM :D ?

Opublikowano

Wątpię ze coś takiego ci się uda :) Nie lepiej zrobić zwykłego dedyka i na nim zarabiać? Niektóre polskie dedyki stoja juz od 1,5 roku i maja z tego sporo kasy ;)

;)

Opublikowano
Wątpię ze coś takiego ci się uda
ale dlaczego? za takie cos tez się mogą przyczepic, czy o co chodzi?

Opublikowano

NIKT sie do ciebie nie przyczepi jak zrobisz serwer bez "licencji" !

ale dlaczego? za takie cos tez się mogą przyczepic, czy o co chodzi?

Napisz do nich w tej sprawie a dowiesz sie o co mi chodzi ;)

;)