Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini-Tut]Xbox360 I Windows 7- Połączenie

Roue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś przygotowałem dla Was mini-tutka o połączeniu X360 z komputerem posiadającym system operacyjny Windows 7.

Wiem, że wiele osób ma z tym problemy, dlatego prezentują Wam tego oto tutka.

Funkcja Windows 7, która umożliwi nam połączenie z konsolą to "Udostępnianie połączenia".

Krok 1.

Wejdź do ustawień karty sieciowej, a następnie przejdź do zakładki "Udostępnianie".

Wszystkie opcje zaznacz tak jak na screenie poniżej (screen w spoilerze): (źródło screena: xboxforum.pl)

sieci.jpg

Krok 2.

Zmień ustawienia masek podsieci i IP tak jak na screenie poniżej (screen w spoilerze): (źródło screena: xboxforum.pl)

sieci2.jpg

W ustawieniach karty sieciowej, która docelowo łączyć się będzie z konsolą XBOX360 zmieniamy ustawienia na:

IP: 192.168.137.1

Maska : 255.255.255.0

Resztę zostawiamy niewypełnioną.

Krok 3.

Zmień ustawienia w konsoli XBOX360, tak jak na screenie poniżej (screen w spoilerze): (źródło screena: xboxforum.pl)

sieci3.jpg

W konsoli XBOX360 wpisujemy takie wartości ustawień:

IP: 192.168.137.2

Maska: 255.255.255.0

Bramka: 192.168.137.1

DNS: 192.168.137.1

Pozdrawiam!

Notka: Podawanie źródła to nie reklama! Nie chcę, aby ktoś posądzał mnie o rip, gdy np. nie podam źródła zdjęć i przypiszę wykonanie zdjęć sobie.

• 1 rok później...
Opublikowano

wiesz może jak to zrobić na WIndows XP ? próbowałem i mi nie wykrywa połączenia lokalnego a jak podlącze na Laptopie To wykrywa tylko laptop niestety ma windows 7 starter pack więc nie mogę połączenia mostkowego nawet.... i rozumiem że trzeba wcześniej kablem podłączyć? bo ja mam starszego xboxa

Opublikowano

dzięki leci LAJK :P

Da się wtedy oglądać filmy z kompa i takie tam :P ?

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...