Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Używam sbota do expienia w pt 7 charów na raz... Na starej grafice wyciągałem 5silków i komp strasznie mulił... Teraz wymieniłem grafikę na radeon eah5670 i gdy odpale 5 silkow to moga leciec spokojnie na full detalach, natomiast przy odpaleniu 6 silka crashuje ;/

Sterowniki zaktualizowane, myślałem że to wina zasilacza, ale przy podłączeniu 500W to samo...

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Opublikowano

Podaj reszte konfiguracji komputera bo sama grafika to nie wiele daje. A tak swoją drogą po co się męczyć i puszczać 7 postaci na cliencie jak można na CL xD

Cierpliwość jest cnotą.

Moderator www.botshed.net

Opublikowano

Podaj reszte konfiguracji komputera bo sama grafika to nie wiele daje. A tak swoją drogą po co się męczyć i puszczać 7 postaci na cliencie jak można na CL xD

Własnie teraza czytałem o CL, ale wiem, że gdy poprzednio był to bany się sypały... A szkoda mi postaci ;/

Athlon II (modelu nie pamietam ;/ Chodzi dokladnie o kompa kuzyna) podkrecony do 2.75GHz

3x1Gb kingston 800mhz podkrecony CLA i timingi zmniejszone...

Zasilacz jak juz mowiłem na 230W i 500W to samo...

Reszta raczej nie istotna :D

Opublikowano

3x1Gb kingston 800mhz podkrecony CLA i timingi zmniejszone...

Istotny jeszcze jest dysk twardy, ale już widzisz w cytowaniu jaki kłopot, za mało ramu aż dziw że on ci 6 da rade uciągnąć na 3gb 800mhz i jeszcze jak ddr2 to wogóle jakiś cud :D

A i za CL nie dostaniesz bana, ja nie wyłapałem od 2 miesięcy jak boce 8 charów na nim.

Cierpliwość jest cnotą.

Opublikowano

Istotny jeszcze jest dysk twardy, ale już widzisz w cytowaniu jaki kłopot, za mało ramu aż dziw że on ci 6 da rade uciągnąć na 3gb 800mhz i jeszcze jak ddr2 to wogóle jakiś cud :D

A i za CL nie dostaniesz bana, ja nie wyłapałem od 2 miesięcy jak boce 8 charów na nim.

Ja u siebie też na 3gb 800mhz (tylko timingi i CLA podciagniete) wyciagam 8 silkow i spokojnie moge pograć np w COD4 :)

Jutro wezme do kuzyna swoje ramy i sprawdzimy, myślę że to bedzie to ;)

Co lepiej kupić 4gb 800 czy 3gb 1066?

Opublikowano

Zależy wogóle o jakich mówimy ddr3 czy ddr2, mi przy Athlonie II x4 640 3,0Ghz 4gb ramu ddr3 karcie GF 430GT dało rade zapuścić 8 silków ale na kompie niec pozatym nie szło robić (znaczy grać bo tam internet przeglądać itp to ok) ja akurat nic nie podkręcałem.

Cierpliwość jest cnotą.