Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tpg-1 Pro Vs Trg 41

Ariss

Co wybrać?  

37 użytkowników zagłosowało

1. 1. Któr? wybra??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

już mam kasę na SR perm. Ale zastanawiam się nad wyborem, podobne bronie, ale każda z nich ma swoje zalety oraz wady.

Chciałbym poznać wasze zdanie na temat tych SNIPEREK.

Co lepsze? Które wybrać? Jakie są różnice? Która lepsza?

PS. Nie chcę czytać "wybierz DSR SUBSONIC" ani "bierz Arctic Wolf" ... Już wybrałem takie jak są w ankiecie - raczej nie macie możliwości tego zmienić ;]

AW - mały zasięg oraz nie zawsze zabija na hita.

DSR - nie lubię.

EDIT - proszę nie zamykać tematu do środy. Wtedy chce kupić broń - bo może coś z kaliki mi się dropnie xD

///Jeżeli będzie tutaj spam temat zamknę natychmiast

omekpall

Do zamknięcia. Dziękuję. TPG-1 PRO - lepiej wybrać nie mogłem <3

Opublikowano

Nie lubię, wręcz nienawidzę obu tych broni ... "4n00B's".

Ale jak już miałbym wybierać to TRG-41, ze względu na lepszy wygląd :P

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Prawdę mówiąc te bronie nie różnią się niczym oprócz tego że TRG 41 ma podwójny zoom .

Ogólnie podnosiłem te sniperki i bardziej przypadła mi do gustu TRG 41

9368_gold.png

Opublikowano

TRG 41 nie ma double scopa...

TRG 41 SE ma double scopa ale jest z myst N...

Więc omek - jak to zmieni Twoje zdanie to zagłosuj w ankiecie jeszcze raz.

PS. GalactiX - nie ma broni dla noobów.

M416 CQB - nie jest dla noobów, tylko jak lubisz tym grać to tym grasz... Ja lubie ludzi z M416 CQB - to dla mnie z XM-8 darmowy frag...

M32 na CW na EliPro też nie jest dla noobów - jak lubi to niech tym gra... Ja go z daleka sniperką ściągne jak jeszcze zasięgu nie będzie miał...

Spece na CW - nie dla noobów - jak ktoś lubi speca to niech ma, idealny do taktycznej gry z medami.

SMG - nie jest dla noobów - jak ktoś lubi to niech ma...

PS2. Nie ma broni dla noobów... Są tylko noob'y co krytykują ogar gracza przez jego broń... Z M416CQB z zezem nie masz szans trafić choć to taka "elo hejt kozacka broń" ...

PS3. - Proszę nie wyzywajcie graczy z danym modelem broni - każda broń może być suuuper jak nią ogarniasz... Jak Ciebie denerwuje TPG-1 PRO czy TRG 41 to znaczy że jej nie ogarniasz. Jak ktoś wyzywa gracza za broń od noobów to sam jest NOOB'EM i to płaczącym...

Opublikowano

Wybacz moja pomyłka .

Więc te bronie całkowicie się nie różnią.

Ja wybieram TRG 41.

Ładniej wygląda .

9368_gold.png

Opublikowano

ja tam amm TPG1 pro podnioslem pare razy tpg 41 ale jakos dziwnie sie nia gra niby taka sama ale TPG1 pro lepiej mi sie gra i lepszy wyglad ;p

-Ushio.png
Opublikowano

Ariss ... wejdź na CW z M32 ... graj z Flame na FT ... lataj na Black Market z M416CQB ... tylko później nie płacz że wszyscy Cię biorą właśnie za nooba :)

Każdy pro gracz powie Ci że tylko dzieci tak grają. A z co 2 rooma dostaniesz kicka po 1min.

Snajperki to co innego niż to co wyżej napisałeś.

Do TPG/TRG nie trzeba aż takiego skilla, jak do DSR czy L96A1 (zwykłego).

Wg. mnie to jest broń może nie tyle dla noobów (bo snajper to jednak musi mieć jakiegoś skilla) ale dla ... hmm ... "Semi-Pro".

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Racja GalactiX ... z M32 nawet na black markecie kickują bo to wkurwiająca broń .... i pozdro jak na dużej mapce gdzie czyhasz ze snajpą wylatuje ci SPEC Z M32 ... tak to nawet najgorsi debile nie robią .. wiadomo że ma mały zasięg.

PS TPG-1 pro i TRG - 41 nie wymagają skilla , jak niektórzy go nie mają to się pojawiają takie spammerskie ankiety na forum.

OldLFsro.png

Może i wszystko robię chaotycznie, ale to mój styl życia. Sygnaturka własnej produkcji

^^

Opublikowano

@UP Jak jakakolwiek sniperka nie wymaga skilla to chodz KURWA zagrać only sniper...

KAŻDY, ALE TO KAŻDY SNIPER MUSI MIEĆ REFLEX...

Powtarzam 2309791347868975603740 raz nie ma broni dla noobów oraz takich co skilla nie wymagają. Nie podoba się? To nie graj nią, ale nie wymagaj aby inni przestali...

Do każdej broni trzeba skilla - więc proszę nie wkurwiajcie mnie tekstami że to '4nOOB" ... Nauczcie się grać, a nie że wyzywacie graczy od noobów a sami lamicie jak kompletni idioci... Ktoś kto pisze "M416CQB noob" albo "TPG-1 PRO noob" jest skończonym idiotom ! Tylko płaczecie jak was ktoś z w/w broni zabije... To właśnie tacy jak WY (Ci co bronie krytykują) są noobami oraz nie posiadają skilla...

Ja mam XM-8, wymaga skilla, ale choćbym padł 923074 razy od M416 CQB - to nie napisze do właściciela że jest noobem. Wiem że on dobrze ogarnia ją... I TYLE !

PS. Nie raz grałem CW na gości z M32, z turrentami, z AID KITS'AMI... I co? Nie płakałem jak dzieci "m32 noob" tylko grałem, wiecie czego mnie to nauczyło?

ŻE KAŻDEGO GRACZA Z KAŻDĄ BRONIĄ MOŻE POKONAĆ KTOŚ ZE SŁABSZĄ BRONIĄ A WIĘKSZYM SKILLEM - ZAPISZCIE TO SOBIE...

PS2 - sorka za słowa i treść posta - ale naprawdę WKURWIAJĄ mnie ludzie co osądzają gracz po jego broni....

PS3 - Jeszcze lepsze jest dla mnie nabijanie się z WAS - ludzi z których 3/4 mają hacki I NIE DAJĄ SOBIE RADY Z PRZECIWNIKIEM Z M416 CQB... -.-

Opublikowano

@up

Kazdy snajper musi miec refleks to wiadomo ja osobiscie jak jest tryb no bp to biore sama snajpe, nawet na male mapy ale double scope wiele pomaga.

btw.tpg-1 pro nie ma double scope.ma tylko troszke lepsze przyblizenie. DOuble scope-a ma np.m107CQ, gdzie musisz dwa razy kliknac aby na max przyblizyc.

xButlax.png
Opublikowano

Wiem, ale ja nie cierpię Double Scopa xD

Też często gram np. ShortFuse no backpack to sniperke biorę i np. USP.

Chodzi mi o to że chcę kupić TPG-1 PRO albo TRG 41. Nie mam zamiaru czytać takich wypowiedzi typu: "na tą sniperke nie trzeba skilla" - na każdą trzeba, ani "to jest dla noobów" - nie ma broni dla noobów...

Nie lubię gdy ktoś ocenia wyposażenie a nie styl gry... Ja osobiście grałem kilka ładnych lat w CS 1.6 (rok grałem ESL only AWP). Byłem w kilkunastu klanach, z czego ja byłem założycielem trzech... Zawsze grałem tylko jako sniper.

Reflex już mam troszkę wyćwiczony - niestety tutaj jest zupełnie inny realizm gry niż w CS. Uważam że CS był o dużoooo realniejszy - choć nie grzeszył grafikom ;p

Od teraz proszę tylko o wypowiedzi:

Jeśli TPG-1 PRO - napisz dlaczego

Jeśli TRG 41 - napisz dlaczego

Jeśli chcesz napisać coś innego - nie pisz wcale...

Opublikowano

@Ariss te snajpy są praktycznie takie same...więc która Ci się bardziej podoba to ją kup...

@offtopic

jeżeli uważasz że wyposażenie nie ma różnicy to co powiesz na taką sytułacje:

Wbija do mnie kuzyn który ma 11 lat i grał w cs może 1/2 roku. Włanczam CA, zalogowałem się i dałem mu sobie pograć M416 CQB. Poszedłem zadzwonić do "królewny" po 30 min wracam, a ten snow valley ma staty ok 20 na 12(on w CA grał 1 raz). Sytułacja z życia wzięta... Więc mi nawet nie próbuj wmówić że broń nie ma znaczenia...

"Więcej czytam niż pisze"

x070x = 0 poczucia humoru.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Bierz TRG-41. :P

sygnanampc2.png

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę !

Opublikowano

Ja nie będę jak niektórzy wyżej i nie będę pisał nie na temat :P. Więc doradzam Ci TRG-41 a nie Tpg-1 Pro ponieważ :

Trg różni się od Tpg nie tylko wyglądem, lecz celnością.

Trg ma większą celność, Tpg szybciej włącza scope.

Ale to są prawie nieodczuwalne różnice

Werdykt: Ja stawiam na Trg-41 ponieważ dobrze się nią gra. :)

Ps. Powinieneś pograć obydwiema snajpami , najlepiej kupić je na 1 dzien dla porównania i wtedy samo się wyłoni którą się lepiej gra. B)

Opublikowano

@UP - Grałem 1 i 2 sniperką xD

Testowałem wgl:

Arctic Wolf - genialna, ale zabiera za mało HP, oraz mniej celna o reszty

TPG-1 PRO - grało mi się nią bardzo dobrze, fajnie wygląda, jest celna, dobra do FZ, oraz do np. DragShota. Wygląd zabija !

TRG 41 - grało mi się nią identycznie jak TPG-1 PRO, ma idealnie taką samą celność - na kill creek sprawdzałem, ale wygląda nudno jak dla mnie xD

L115A3 - nie grałem nigdy gorszą sniperką w grze, zamiast niej wolałbym 3 pistolety na perma xD

DSR-Subsonic - nie grało mi się tym dobrze, wygląda jak karton posklejany butaprenem...

Po odrzucenia tych co są słabsze zostały:

TPG-1 PRO

TRG 41

Nie odczuwam różnicy pomiędzy nimi, oprócz wyglądu i głosu strzału.

TPG-1 PRO nie ma takiego wielkiego płomienia z lufy jak TRG 41. Oraz ma taki dźwięk że trudno go namierzyć. Natomiast TRG 41 hałasuje baaaardzo i świeci się jak choinka na wigilie...

Ja gram raczej taktycznie, liczy się dla mnie "niezauważalność" oraz zasada "1 strzał 1 trup" - zazwyczaj trafiam. Często bawię się na only snipe - lubię FZ. Już ogarniam DragShot, No-Zoom tylko dla wkurwiania LT'ków xD

Co Wy na to? Widzę, że TPG-1 PRO ciągle dominuje w ankiecie. Powiem tak : TRG 41 tak samo fajna jak TPG-1 PRO. Celność taka sama, DMG taki sam, zasięg taki sam, ale wygląd TPG-1 PRO ma znacznie lepszy xD

EDIT DO ZAMKNIĘCIE - DZIĘKUJE. Kupiłem TPG-1 PRO. Powiem tyle... 1 gra (sector 25) na 1 magazynku ULTRA kill. 2 gra (costa recon) 17:4... 3 gra Snow Walley 20:5.

POLECAM KAŻDEMU ! Już nigdy nie zniknie z mojego plecaka ! GENIALNA !

Opublikowano

Do teraz mam DSR Suburtonic w inboxie i tam pewnie na zawsze zostanie ;P zleksza duzo broni tam mam i ludzie co gadacie na kogos noob sami nimi jestescie bo padacie i was to denerwuje? albo was nie stac an taka bron? jesli naprawde jestes dobry pokaz mu ze z gorsza bronia go pokonasz ;)

-Ushio.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...