Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niech mi ktoś powie dlaczego ten zaje**** port 3306 mi sie świeci na czerwono... ? i nie mówicie mi że 2 portmap jest bo go nie ma i nie chce tu takich bajek...

ma to jakieś znaczenie że kolega nie umi wejść do gry bo ciągle go loga... ?

Proszę o odp. a jeżeli był już taki temat to przepraszam za nabicie posta... ale chciałbym otrzymać tutaj odp. a nie przekierowanie na stronę na której trzeba będzie szukać między dziesiątkami tekatów...

Z góry Dzięki.

Opublikowano

Po 1. Twojego kolege loga dlatego , ze:

-Dałeś za malo ram

-Masz portmap zbugowany

-Nie masz w portmapie wszystkich portów odpowiadajacych za mapy i np jak kolega chce przejsc z m1 do m2 to go wywala

-Pliki serwerowe sa zle tzn: mapy sa pobugowane

Po 2. Używasz xampa? Jeśli tak to wyłącz MYSQL w xampie .

Mozliwe rowniez jest ,ze masz zle skonfigurowane ip w portmapie (Dales koncowke normalna czy.100?)

Zbieram -

Opublikowano

znaczy jak mam sie inaczej połączyć... ? Mogę dostać dokładną instrukcję... taką "dla zielonych" poproszę o odp. w tym poście i nie przekierowywać mnie na inne strony...

Opublikowano

1.Dałem 1gb ramu...

2. Jeżeli zbugowany to poprosze o link do sprawnego

3.To proszę o portmapa sprawnego z tymi wszystkimi dziadostwami

4. Pliki Uploaded By Raven - są całkowicie sprawne... bo wtedy ja nawet bym do gry nie weszedł... a wchodzę... -L-"

5.Tak Używam... próbowałem wyłączyć ale jakoś nie chce sie wyłączyć... a pozatym wogóle niemam włączonego XAMPPA i co...? dalej to samo... >.<"

HELP ME !!! :/

Opublikowano

Proszę o nie zamykanie tematu dopuki nie uznam że sprawa została wyjaśniona... to tak na wszelki wypadek jakby komuś zachciało sie zamknąć temat... :/

@ReUP

Opublikowano

Moze po prostu ten port masz na sztywno odblokowany?

Sprobuj polaczyc sie z baza bez .100.

Sprawdz logi w kliencie kolegi i pokaz co masz tam napisane.

Opublikowano

Pobrałem ww. PortMapa... wszystkie kuleczki są na zielono... a mimo tego dalej wyrzuca... :/ (chodzi mi w oknie gdzie wybierasz postać dajesz np. jakąś postać i niby ma zacząć ładować a to okno nawet sie nie pokaże i wyrzuca do wyboru ch... :/)

powiedzcie mi jakie poprawne ip. powinno być w serverinfo.py... ?

kolega dał końcówkę 100 (błąd podczas łączenia z serwerem)

kolega dał końcówkę 1 (błąd podczas łączenia z serwerem)

kolega dał końcówkę 124(całe moje ip. z hamachi to 5.155.239.124 - no i wtedy ma to co napisałem w pierwszej linijce w nawiasie)

wie ktoś czego to może być wina...?

Błagam pomóżcie chciałbym już zacząć reklamować serwer ale nie mogę z tego powodu... :(

Opublikowano

ok już wsztstko działa to była wina tego że nie było spol. ;)

Temat do zamknięcia i dziękuję za pomoc ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...