Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak grać

Primaveraa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczynamy!

To zaczynamy... Tutek jest krótki. Więc robimy konto ja wybrałem maga.Potwierdzamy e-mail. Mamy 25 grzybów nie ruszamy ich!Robimy same wyprawy. Przy 100% awanturności w dzień powinniśmy mieć ok. 5-6 lvl. Na razie nie dokupujemy awanturności, czekamy na nxt dzień. Czyli na nowe towary. Mamy tak 10-15 złotych monet. Kupujemy jakąś fajna rózgę bądź co bądź inne bronie. Najlepiej z bonusem na inte, siłę itd. Jeszcze nie powiedziałem że nic innego nie kupujemy. Możemy tylko świnię. Nie rozdaliśmy statusu ani nic. Wybieramy wyprawy tylko z największym expem. Lub z rzeczą która daje inte itd. Bijemy wyprawy aż się nam awanturność skończy. Na razie ja nabiłem 8 lvl. Zacząłem wczoraj grać o 23.

Statusy powinny nie być rozdane ( na razie)

Kasy powinno być 30 złotych monet lub 20 u mnie 26

Grzybów 30-35 u mnie 43 ( xD fart ;pp)

Eq tylko z misji

O i od 20 awanturności robimy kasę

Min 80-60 srebrników na misje

Na 10 lvl+

Na tym lvl kupujemy eq i zbieramy trochę grzybów by kupić smokogryfa. UWAGA! NAJWAŻNIEJSZE SĄ STATUSY NIE EQ! EQ możemy się potem zająć!

To mój 1 tutorial. Miałem max 31 lvl nie oceniać mnie surowo :(

xxx

Pomocnik
Opublikowano

Jak możemy nie ruszać grzybków? Podstawa to kupić gryfosmoka/smokogyrfa. Wtedy można robić to co opisałeś w swoim poradniku. Chodziaż staty to radzę rozdawać na bieżąco, jeżeli gra się na nowych serwerach, ponieważ tam ataki są dość częste i możemy dużo zyskać.

Z eq zgodzę się, że nie ze sklepu, bo takie samo jest w misjach, aczkolwiek aktualnie(kiedyś tak nie było) po kupieniu przedmiotu wskakuje nowy, tak więc polecam po zbiciu awanturności zostawić sobie 10 złota i kupować rzeczy po 50/25 srebrników, a może się coś dobrego trafić - tak jak mi dobra broń, gdy startował s9, chyba najlepszą broń miałem wśród wojowników na serwerze.

Pomocnik
Opublikowano

Pff i - dałeś pff..

Ponieważ jak dla mnie jest to banalne i niczym nie pomaga. Nie wiem czy to dlatego, że mam 9 kont, w tym 2x100+ poziom, 4x 50+, 3x 30+

Ze smokogryfem bez gildii w ciągu 1 dnia można 8/9 poziom nabić, więc jest różnica, a z gildią 20% to już nawet 10 i zabezpieczać pierwsze lochy.

Nie ma to jak się zemścić i też dać minusa ;> eh...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

MAG

Na początku.Wogule nie marnować grzybków nie oplaca się wydawać.Staty:

sila-nic

zreczność-nic

inteligencja-Dawać jak najwięce

wytrzymałość-jak najwiecej

szczęście-ile chcesz

WOJOWNIK

Siła-dużo

zręczność-od 20lvl dużo

inteligencja-nic

wytrzymałość-dużo

szczęście-ile chcesz

ZWIADOWCA

Siła-od 20 lvl dużo

zręczność-od groma

inteligencja-nic

wytrzymałość OD GROMA

szczęście-Ile.Chcesz.

Jak dla mnie najlepiej tak robić: na początku grzybków nie wydawać

//Geoning

Pomocnik
Opublikowano

MAG

Na początku.Wogule nie marnować grzybków nie oplaca się wydawać.Staty:

sila-nic

zreczność-nic

inteligencja-Dawać jak najwięce

wytrzymałość-jak najwiecej

szczęście-ile chcesz

WOJOWNIK

Siła-dużo

zręczność-od 20lvl dużo

inteligencja-nic

wytrzymałość-dużo

szczęście-ile chcesz

ZWIADOWCA

Siła-od 20 lvl dużo

zręczność-od groma

inteligencja-nic

wytrzymałość OD GROMA

szczęście-Ile.Chcesz.

Jak dla mnie najlepiej tak robić: na początku grzybków nie wydawać

Pisałem, że grzyby najlepiej wydać na gryfosmoka, który opłaca się bardziej niż raptor/tygrys i 24 grzyby na awanturność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...