Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ukradli Ci Konto W Steam? Nie Płacz!

Czaka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradnik nie jest całkowicie mój...Został tylko trochę pozmieniany...

Złodzieje!! Ale ze mnie frajer!! *&^%& muszę kupić nowe opakowanie z moimi ulubionymi grami. Niestety, ale tak przeważnie ludzie, którzy nie mają uświadomione, że jednak mogą odzyskać konto, kupują nowe pudełko. STOP! Jeżeli ktoś ukradł ci konto STEAM, a zapisany miałeś w nim CD-KEY, który masz na pudełku (innymi słowy kupiłeś grę w sklepie) i nie wiesz co zrobić, to dobrze trafiłeś.

Jak dobrze wiecie, w naszym kraju kradzież kont steam jest na porządku dziennym. Niestety jest to smutne, ale przeważnie ofiarami złodzieja są ludzie, którzy dają się nabrać na gatkę typu "daj mi login i hasło a dam ci admina i jesteś w klanie". Osoba, która nadmiernie ufa obcym ludziom będzie przekonana, że ten "miły" gość da nam admina, a w zamian weźmie dane osobowe i konto. W takim przypadku trzeba działać szybko, gdyż okres odzyskiwania skradzionego konta może trwać nawet do czterech tygodni!

Odzyskiwanie konta

1. Pierwszą rzeczą, jaka jest niezbędna, jest zrobienie fotografii pudełka z grą. Najlepiej jest zrobić fotkę przede wszystkim z widocznym CD-KEYem. Zrobione w ten sposób zdjęcie wrzucamy do naszego peceta. Bez tego dowodu nie otrzymamy spowrotem konta STEAM.

2. Kolejnym krokiem jest wejście na oficjalną stronę STEAM'u - https://support.steampowered.com/

Wytłumaczę co oznaczają poszczególne wyrazy w formulażu. Przypominam, że pisany jest w języku angielskim i tego samego oczekują właściciele STEAMu. Innymi słowy, dobrze jest pisać po angielsku.

User ID - w to pole należy wpisać STEAM ID konta (Jeżeli nie wiesz jak to się robi, więcej w dziale FAQ) lub adres e-mail, który był używany w koncie.

Subject - w to pole należy wpisać temat wysyłanego formulaża. Powinien zawierać w sobie informację o kradzieży.

Question - w to pole wpisujemy co nas gnębi, czyli że ktoś ukradł nam konto. Warto dodać też stare dane konta.

Product - wybieramy rodzaj gry, jaką kupiliśmy (W przypadku CS może to być hl2:bronze, CS:CZ, CS:Anthology, itp. Wybieramy tylko tę, którą posiadamy!)

Category - wybieramy interesującą nas kategorię "Steam Account Questions".

Account name - tutaj wpisujemy nazwę naszego konta (Ważne, żeby nie podawać e-maila nawet, jeśli go używamy do procesu logowania! MUSI BYĆ LOGIN!)

CD KEY - w to pole wpisujemy swojego CD KEYa (nie jest to wymagane, ale dobrze jest podać).

Attach Documents to Question - W pole niżej (tam, gdzie jest ta "1") klikamy Przeglądaj i dodajemy fotkę z CD KEYem i pudełkiem z grą. Następnie klikamy "Add another attachment", żeby dodać fotkę do wysyłanego formulaża.

Ostatni krok to kliknięcie w "Submit Question" na dole strony i wysłanie formulaża.

Wysłany formulaż w takiej formie i z poprawnymi danymi powinien przyjść do nas z nowym hasłem maksymalnie w dwa tygodnie, aczkolwiek może to się przedłużać. Pamiętajcie, że e-mail z hasłem przyjdzie do was na e-mail, który był podany i który był poprzednio w koncie (to znaczy e-mail, który mieliście przed kradzieżą).

FAQ:

P: Kupiłem konto na allegro i ktoś ukradł mi je. Czy wysyłając ten formulaż odzyskam je?

O: NIE, gdyż kupując na allegro - kupujesz od właściciela konta. Jeżeli nie możesz się zalogować na konto po 2-4 tygodni od kupienia, to znaczy, że właściciel wysłał owy formulaż z prośbą o odzyskanie konta.

P: Jak się sprawdza SteamID?

O: Wchodząc na byle jaki serwer wpisuje się w konsoli komendę "status". Jeżeli jednak ukradli ci konto, a nie znasz swojego ID, to w takim przypadku wpisuj adres e-mail do konta.

P: Kupiłem oryginalną kopię mojej gry, lecz gdzieś zgubiłem pudełko i płytę cd/dvd. Ktoś mi ukradł konto, czy da się coś z tym zrobić?

O: W takim wypadku jedyny ratunek to oznajmienie, że posiadasz oryginała i podanie nr tego cd keya. Nie radziłbym jednak liczyć, że taka opcja pomoże, gdyż spora ilość osób mogłaby poprostu dowiedzieć się jaki jest cd key ofiary, a potem pisać maila z prośbą o wysłanie hasła na maila.

Opcja druga jest taka, że idziesz do kolegi, który akurat ma to pudełko co ty miałeś i robisz zdjęcie tak, aby cd key nie był widoczny. Oczywiście w tym wypadku musisz napisać, że nie masz dobrego aparatu i robiłeś zdjęcie telefonem lub coś w tym stylu. Najważniejszą sprawą jest podanie WSZYSTKICH danych, jakie wymagają. Jeśli nie podasz chociażby poprzedniego hasła/maila/odpowiedzi na pytanie - nie otrzymasz maila z hasłem.

P: Odzyskałem juz konto, lecz nie mogę wejść na żaden serwer. Czemu tak się dzieje?

O: W takim wypadku należy sprawdzić, czy nie ma się bana na VACa (Anty-cheat wyprodukowany przez Valve). Aby się upewnić trzeba kliknąć prawym przyciskiem myszy na ikonkę Steam w tray'u (koło zegara), a następnie wejść w settings. Powinno być napisane tak: VAC Status: In good standing. Jeśli jest napisane banned (lub coś takiego, nigdy nie miałem bana więc nie powiem : P) to oznacza, że ktoś ukradł konto i uruchomił cheaty na twoim koncie.

P: Co należy zrobić, jeśli ma się bana na VACa?

O: W tym wypadku możesz grać na serwerach typu novac (innymi słowy klikasz zakładkę not secure w filtrach wyszukiwania serwerów. Nie polecam tej opcji ze względu, że większość serwerów jest zabezpieczona VACem (na tych, na których gra się chociażby w ligach), poza tym na takich serwerach spora ilość osób używa wspomagaczy.

Życzę powodzenia w odzyskiwaniu kont.

Liczę na skromne +'iki :)

Opublikowano

Mogłeś to napisać tam gdzie CS/CSS.

Poproś moda niech przeniesie.

78520384107366447872.png

Mój brat, to mój Ziom, moje Ziomki jak rodzina. Zaraz po Matuli, o której nie zapominam. Kocham Cię Mamo, jeszcze wszystko się ułoży. Wnet kurwy pozdychają i to nam drzwi otworzy.

Opublikowano

Mogłeś to napisać tam gdzie CS/CSS.

Poproś moda niech przeniesie.

A gdzie tu pisze że to jest tylko do cs? cs to tylko przykład :<. Myśl zanim co kolwiek napiszesz.

Opublikowano

Steam nie jest tylko grą Counter Strike.

Jest bardzo dużo gier.

Od kiedy?

@Top

Super poradnik ,ale nie twój.

Trzeba być kompletnym debilem i niedorozwojem żeby dawać komuś passy.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Od kiedy?

@Top

Super poradnik ,ale nie twój.

Trzeba być kompletnym debilem i niedorozwojem żeby dawać komuś passy.

Żebyś nie myślał... Ja nikomu nie podawałem passów...Dałem ten poradnik z myślą o tych ,którzy stracili konto

Opublikowano

Tylko zanim Oni Ci odpiszą to lepiej iść kupić na allegro nowego keya, teraz to grosze ja tak robiłem 2 razy xD

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...