Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mod Kamera - Języki I Bindowanie Klaw.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dotyczy: moda do PL.

Kilka modów temu :) zaczął się ten problem i nadal występuje.

A mianowicie: pomimo posiadania założonego pierścienia języka nie można "zrozumieć" innych języków na czacie ogólnym. W szepcie działa poprawnie.

Tak samo jest w przypadku, gdy ma się znajomość danego języka na M1 (czyli "max zrozumienia" :) )

Czy można "zabindować" jakiś klawisz np. F7 aby uruchamiał autopotera ? Albo czy można dorzucić autopotera do opcji dostępnych po wciśnięciu F6 ?

Jeśli można to proszę o podpowiedź jak to zrobić :)

W najnowszym modzie nie widać nowych itemów (zbroje, hełmy itp) najczęściej widać "worek z żółcią". Czy trzeba czekać na aktualizację moda czy można coś samemu poprawić ? :)

Gdzie można poczytać o dostępnych opcjach do wpisania w mod_config.cfg ?

Pozdro ----------

Opublikowano

Je kiedys robilem takie modyfikacje kamermoda, teraz nie mam weny ;p Ale dzisiaj mam nocke wolna to sie pobawie z dodaniem autopottera do okna pod f6. A co do nowych itemow to prawdopodobnie bede musial sprawdzic liste itemow w orginalnych plikach root i w plikach root kamermoda, wtedy moze uda sie cos z tym zrobic :)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

A coś może wiadomo na temat "utraty znajomości języków innych królestw" na czacie ogólnym, pomimo posiadania założonego pierścienia języka lub umiejętności języka na M1 ? Problem nie występuje na oryginalnym kliencie.

Opublikowano

Ja tez czekam z niecierpliwoscia mam to samo co autor

a i jescze pytanko czy do samego moda trzeba zmieniac HS a na jakiegos i nnego czy wystarczy go zablokowac???

Niewalcz z idiota bo sciągnie Cię na swój poziom i zniszczy doświadczeniem!!!
Jak pomoglem daj plusika

Derides;PL Polecam nowy fajny inny serv.metina

Opublikowano

Do autora postu UP :)

Opiszę jak ja to mam:

1. zainstalowałem oryginalnego klienta do katalogu np. A

2. uruchomiłem zainstalowanego w katalogu A oryginalnego klienta.

3. poczekałem, aż A ściągnie wszystko co chce i potrzebuje :)

4. skopiowałem całą zawartość folderu A do folderu np. B

5. do folderu A zainstalowałem kamermod'a - uruchomiłem go zgodnie z zaleceniami (metin2client.exe)

6. --------- używam moda :)

7. śledzę różne fora dot. metina, modów itp.

8. jeśli pojawiają się informacje o : nowym HS'ie, nowym patchu do oryginalnego klienta, problemach z kickaniem itp. to wtedy zmieniam nazwę folderu A na C, zmieniam nazwę folderu B na A i uruchamiam oryginalnego klienta metina.

9. --------- używam oryginalnego klienta; śledzę jego poczynania, śledzę informacje na forach.

10. jeśli sytuacja wraca do normy, to usuwam C, kopiuję zawartość A do B, zaglądam na metin2mod.tk :), pobieram nową wersję mod'a

11. powtarzam czynności od pkt. 5 :)

Nic nie robię z HS ... i działa.

Może to szczęście, a może kamermod to kawał dobrej roboty :) :) albo jedno i drugie.

Pozdro.

Opublikowano

Ma ktos jakis pomysl bo Kamer i i Misiek chyba bardzo czasu nie maja;P

Jak pomoglem daj plusika

Opublikowano

Czy problemy opisywane w tym wątku zostały poprawione w najnowszym modzie Kamera (z 07.03.2011)?

tj.

"językoznawstwo" na czacie ogólnym,

widok ikonek nowych itemków.

Pytam, ponieważ na chwilę obecną używam moda z lutego (sprawuje się świetnie :) ), nie kicka itp. i gdyby nie opisywane wyżej problemiki mógłby zostać ... do następnej wymiany HS'a :)

:) w kolejnym modzie proponuję następującego haxa : kupujemy drzewo u rybaka, podkładamy je pod kowala, czekamy aż kowal spali ... SIĘ !! :)

Opublikowano

Z tym AutoPotem do F6 to może napisz do Kamera bo to nie głupi pomysł. Jeśli chodzi o Te Języki. w Cheatach i tzw. Dopalaczach nigdy wszystko nie jest Perfect. Zawsze musi być coś nie tak.

Opublikowano

Z tym AutoPotem do F6 to może napisz do Kamera bo to nie głupi pomysł. Jeśli chodzi o Te Języki. w Cheatach i tzw. Dopalaczach nigdy wszystko nie jest Perfect. Zawsze musi być coś nie tak.

Językoznawstwo w modzie było OK - do pewnego momentu.

Dokładnie już nie pamiętam, ale chyba zepsuło się w momencie zmiany trybu uruchamiania moda ( .exe -> .bin) - listopad lub grudzień 2010.

Przypisanie autopoter'a do F6 lub osobno do np. F7 baaaardzo by się przydało. :)

Opublikowano

Do autora jezykoznawstwo na najnowszym modzie nadal nie dziala.

A co do auto potu niezla mysl!! Dodam ze w najnowszym modzie jest to juz ulepszone.

N,ie jest to co prawda pod klawiszami ale jest bez potrzeby wpisywania na czacie wtstarczy kliknac

REF@;)

Jak pomoglem daj plusika

Opublikowano

Dzięki @UP za zainteresowanie się tematem i sprawdzenie językoznawstwa :) :)

Tak więc nadal pozostaje, na wypady ekonomiczno-handlowe do "innych kolorów", używanie oryg. klienta.

Na oryginalnym działa pierścień języka.

Szkoda, że na modzie "dekoder" jest popsuty :) ale dzięki tej "usterce" mam oryg. klienta zawsze aktualnego :)

O autopoterze zdążyłem przeczytać, że już nie musimy nic wpisywać tylko ... "jeden klawisz i myszka".

:) autopoter, autoPickUp, "przytulanie mobów do konika" (tylko w czasie nocnego expienia) i czasami teleport (jak mnie kox w wall wbije to czekam, aż sobie pójdzie, rozglądam się czy nikogo nie ma w pobliżu, jak jest pusto to --- STAR TREK --- :) czyli telepię się we właściwym kierunku i gram dalej ) <--- jak dla mnie, te funkcje by wystarczyły w modzie :)

Opublikowano

WITAM :rolleyes:

Mam pytanko takie co do moda czy macie cos takiego ze przy cieciu z siodla jest czasem takie cos jak 1hit kiler bo ja osobiscie mam i jak czasem kogos smigne moba czy nooba :P to leci i sie sciany niezdazy zlapac xD no i czasem tez kika przy cieciu,

Ps sorki zeci sie tak w temat wcinam ale mam nadzeje ze niebedziesz mnial mi tego zazle;P

Do @up Wejcherowo?? ty tam mieszkasz czy siedzisz xDxDxDxD

Jak pomoglem daj plusika