Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Map Seeds

m1krus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak większość z nas wie, po ostatnim patchu (1.3) przy tworzeniu nowej mapy możemy nadać jej nazwę, jak również wpisać tzw. "seed". Zapewne większość z nas jeszcze z tej opcji nie korzystało, lub nie wie jak korzystać, więc przynajmniej po części chciałbym to wam wytłumaczyć.

Seedy mogą składać się z liczb, jak również z liter. Polega to na tym, że np ty na swoim komputerze wpiszesz seed 104561, twój kolega wpisze to samo, będziecie mieć prawie że identyczne mapy, tak samo dużo surowców, ukształtowanie terenu itp. itd. Opcja ta jest bardzo przytadna.

Dodam jeszcze tylko, że gdy np. wybudujesz coś na seedzie 104561, i dopiero po tym kolega zrobi nową mapę z tym seedem, nie będzie miał tej budowli u siebie. Działa to tylko na ukształtowanie tej mapy!

Chciałbym również, gdyż takiego tematu nie widziałem, abyście w postach niżej dodawali jakieś ciekawych seedy, wraz ze screenami, a ja będę dodawał do tematu.

Nazwa seeda: Glacier

Krótki opis: Ładny teren, dużo wzgórz.

Dodał: m1krus

Screen:

11685980411947441568.png

Nazwa seeda: bro

Krótki opis: Teren równinny. I tutaj ciekawostka, obok tych dyń, które widać na zdjęciu, jest dungeon

Screen:

81292163414494060015.png

Nazwa seeda: lol

Krótki opis: Teren lodowy. Bardziej równinny.

Screen:

18561590902285207457.png

Temat w 100% napisany przeze mnie.

Liczę na waszą pomoc, a więc jeżeli znacie jakieś ciekawe seedy, dodajcie je.

Trochę się napracowałem, więc jakimś + nie pogardzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...