Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ Q ] Nuker Full Int

glogos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. Otóż zrobiłem sobie nukera full int narazie siedzi na taxi. I mam pytanie jaki jest najlepszy build pod nuka full int. Chodzic bedzie ze swordem i shieldem bo mam suny.

@Edit

Napewno bym wolał light miec , speed sie przyda , a reszte to juz nie wiem

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Fire/Light/Cold, bądź Bicheon/Light/Cold. Bardziej stawiam na tą pierwszą wersję typowy full int s/s :)

/gif

Opublikowano

@up

Wytłumacz mi czemu akurat Light/Cold ?

Przecież Fire jest mocniejszy od Cold'a.

Phtantomy z Cold'a nadrabiasz rzutkami z Bicheon'a.

Zamiast biegania masz speed drugi 50% oraz 100%

Nuki Light co prawda są rozpryskowe, ale z Fire podajże dwa też są, ale nadrabiają to hitami.

A czasami może być tak, że nuk z Light'a zluruje więcej potworów co dla full int nukera czasami kończy się zgonem.

@Fire/Light/Cold

Tylko do expa i plvl'u.

PVP taki buildem kompletnie odpada, nic nie zdziałasz.

10465336176777382411.png
Opublikowano

Bardzo polecam nukera bicheon/cold/light heh dlaczego... bicheon na pvp, w cold masz guarda na phy ataki oraz snow shield ktory w wielu sytuacjach bardzo sie przydaje np. na pvp lub gianty, light dodaje ci mag atak oraz speed... sam gram takim na csro i sprawuje sie swietnie.

Opublikowano

@up

Najlepszy nuk Light + mag buff 318% dmg

Najlepszy nuk Fire 330% dmg :D

Więc teksty typu Twój:

light dodaje ci mag atak

są po prostu głupie.

10465336176777382411.png
Opublikowano

Bicheon/Light/Cold szybko expi i na pvp kosiarka.

Jeśli masz coś zrobić dzisiaj zrób to jutro.

Ale czym jest dziś jeśli nie wczorajszym jutrem.

OWNED :D

Opublikowano
texty typu light dodaje ci mag atak
wcale nie sa głupie, widać ze nie grałeś nukerem z lightningiem. W buffach z lightningu jest jeden co zwiększa mag attack podobny buff jest w fire tylko zwiększa phy attack. Dlatego preferuje bicheon/light/cold (wszystkie za są wymienione wcześniej)
Opublikowano

Ludzie,fire dawno rozgromił lighta... w ogóle light jest słabszy i nie oplaca sie go dawac.Jeżeli robisz build pod pvp to bicheon/cold/fire

Dlaczego cold? nuker bez snow shielda pada jak żolnierz bez karabinu na wojnie.Snow shield to jego podstawowa obrona która ratuje mu dupe. Fire ma większe dmg od lighta dlatego ja bym robił fire.

Skoro masz suny to musisz miec i kase na drugi.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Ludzie,fire dawno rozgromił lighta... w ogóle light jest słabszy i nie oplaca sie go dawac.Jeżeli robisz build pod pvp to bicheon/cold/fire

Dlaczego cold? nuker bez snow shielda pada jak żolnierz bez karabinu na wojnie.Snow shield to jego podstawowa obrona która ratuje mu dupe. Fire ma większe dmg od lighta dlatego ja bym robił fire.

Skoro masz suny to musisz miec i kase na drugi.

Drugi? Rozwinąłbyś te myśl i powiedział ile za sztukę ?

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

250k bodajze czy iles za 30minut,a suny chyba są warte od cholery kasy nie? to chyba logiczne ze bedzie mu sie kasa zwracala z expa.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

@maroo

Widzę problem z czytaniem dokładnie postów, ale nieistotne.

Napiszę ponownie

Najlepszy nuk Light + mag buff 318% dmg

Najlepszy nuk Fire 330% dmg

Zagraj obydwoma buildami na max lvl'y, a zobaczysz który lepszy.

Co wyście się tak uczepili tego Light'a jak on INT'owi z drzewkiem broni jest nie potrzebny.

Fire przerosło Light, a rozwijać Light tylko dla biegania i teleportu jest bezsensowne

10465336176777382411.png
Opublikowano

1. jak chcesz mieć typowego "tanka" bierz: Bitch/Fire/Cold -> set typu "protector" tutaj się najlepiej spisuje

2. jak chcesz mieć zabawę na pvp i job'ie bierz: Bitch/Light/Cold

3. jak chcesz mieć chara tylko do exp'a i uniq'ów bierz: Fire/Light/Cold (na pvp nie ma takim zbyt wielkiej frajdy, gdyż, ponieważ powolne ciskanie we wszystkich nukami nie daje wiele satysfakcji, a i szybko się nudzi <_< )

Opublikowano

@up.

3. +1

@top

bich/fire/cold i tylko on. Czemu ?

- fire phy buff + dmg do bicheon-a

-cold obvious...

-mocniejszy nuk.

Nawet jakby ten light nuk był mocniejszy to na pvp walisz też z bicheona, a fire ma phy buffa :P

light/cold jest dobry jak masz mocnego seta, bo mniejsze dmg ogólnie więc dłużej pvp trwa :D. Fakt to zabawy i dłuuuugich gier to może i lepszy light (do taxi też, bo ma przejście na mobki obok)...

Chociaż nuker prawie jak wiz na 110 dzień i 200m wpadnie.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

dla s/s polecam nuker Full Force Light/Cold/Fire lub Bich/Light/Cold

Bich/Cold/Light ---> Czemu cold a nie Fire?

1.Cold- moim zdaniem podstawa dla int czemu?...

a) Daje nam phy deffa którego mamy bardzo mało

b)Dzięki Ice Imbue jesteśmy o wiele lepsi do pvp + wall (często frozen)

c)Najważniejsze SNOW SHIELD! ;)

2.Fire jest bardziej pomyślany dla postaci full str ponieważ:

a) Fire daje duży attak a postać str ma mniejszy dmg niż int

b)Daje nam mag deffa int ma go dużo str nie zbyt dużo

3.Light:

a)Daje nam dużo mag att więć dla int się bardzo przyda

B)Średnie dmg z imbue

Takei moje zdanie ^^

Opublikowano

co ty pierdolisz (za przeproszeniem)

int nuker bez cold ? lawl...

jak to można wgl wykluczyć...

pisząc to wykluczasz light jako brakujący a tu chodzi o wykluczenie LIGHT nie cold...

@up

wychodzi czytanie postów poprzedników dot. % związanych z nukami z fire + na pvp bich ma jednak bądź co bądź phy dmg.

średnie dmg jak można mieć wysokie tak, to naprawdę interesujące O_o

@top

znając takie tematy zapytam dopiero teraz ale trudno... jaki lvl planujesz wbić ?

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

@up lama?....

na wysokim lv zutka ścigasz pt onga może nawet golema na hita, a zutka tak samo szybko atakuje jak bard.

z kombosów tez źle nie wali i ma jeszzce buffy co phy defa daja chyba.(nie pamiętam dawno nie grałem chinolem ;D)

Opublikowano

@up lama?....

na wysokim lv zutka ścigasz pt onga może nawet golema na hita, a zutka tak samo szybko atakuje jak bard.

z kombosów tez źle nie wali i ma jeszzce buffy co phy defa daja chyba.(nie pamiętam dawno nie grałem chinolem ;D)

omg! ale ty frmazony pi*****isz!!! o.O

w ogóle myślisz ty co piszesz czy tak na pałę/ odwal się aby pościki bić?! tak samo ze swoim topic'em o cliencie gry... xD

na co ci blade i ściaganie nim pt onga kiedy ty masz ściągnąć np. na skilla wiza, który stoi na przeciw ciebie?! rzucisz w niego phy. atakiem? nawet 1/4 hp'a mu nie zeżresz! jak chcesz zadać porządne dmg. nukiem to blade skutecznie ci je zaniży! czy może preferujesz zmianę broni na sword przy atakach magicznych i blade przy chain'ach i rzutkach? xD

dlatego int'y jak ktoś już wspomniał - tylko sword/ spear i nic więcej!

@up a ty pomyśl 3x zanim coś napiszesz... <_<

Opublikowano

@daniodm

wyjdź.

@top

ktoś odróżnia s/s od blade ? bo widzę, że niektórzy mają problem --.--

Dobra nie ma co pisać założyciel na pewno przeczytał i mu starczy, bo złazimy na bladera.

LifeSro

FusionRoad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...