Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ Tut ] Jak Go Przyspieszyć ;)

Peeja x6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam bezprzewodowy internet blueconnect. Jest bardzo powolny ale nie miałem możliwości założenia innego neta ale są sposoby aby go przyspieszyć. Operator tego neta stworzył mały program który pozwala go przyspieszyć :

1. Wchodzimy na stronę : Blueconnect Compressor

2. Instalujemy program

3. Włączamy go.

4. Program wygląda tak:

bleconnectcompresor.png

5. Im większy poziom przyspieszenia dajemy tym jest gorsza jakoś zdjęcia. ( Ja mam na "Średnio niski" jakoś zdjęcia różni się tylko trochę)

Jeżeli znacie inne sposoby na przyspieszenie blueconnecta to piszcie tutaj ! ; )

W dupie mam te całe +

Opublikowano

Moja mama miała bluconecta w laptopie służbowym, na początku lipa 5 kb/s max, potem jak zamontowali w mieście antenę prędkość wzrosła do ok 240 kb/s. Prędkość zależy od zasięgu, a to co dałeś to jest tylko wspomagacz - coś jak Turbo Opera. Może, niektórym się przyda. Temat powinien być napisany w Dobre Programy. +

1317454587-U195480.png

Opublikowano

ten program nie przyspiesza internetu , wręcz go spowalnia , bardziej praktyczną opcją wydaje się wyłączenie pobierania obrazków i innych mediów w przeglądarce

program służy tylko do kompresji obrazów po stronie serwera zmniejszając przy tym jego rozmiar, a co za tym idzie szybsze wczytanie strony tylko z grafikami

jesli wolne mieszka w okolicy gdzie nie ma nadajników UMTS to się nie dziw że ma wolne łącze , ja na swoim praktycznie cały czas jak ściągam coś z netu stale od 200 do 500 Kb/s, czyli nie tak źle i na pewno lepiej niż jakieś neo czy netie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@Doran prędkość aż tak podskoczyła ? Nieźle. ; )

@Kastek ja mieszkam na większej wsi no ale i tak net zamula

@robem mi ten program pomaga nie wiem jak innym ; )

robem jakiego masz neta ?

W dupie mam te całe +

Opublikowano

ja zaznaczam tylko jak działa , nie dajcie się zrobić w konia tłumaczeniami. prędkości nie przyspieszy , co najwyżej zmniejszy limit transferu , zamiast np 3Gb w tym samym czasie ściągniemy tylko 1Gb

mi właśnie w salonie piękna blondynka wciskała bajke że prędkość wzrośnie mi trzykrotnie

chcesz mieć szybszy internet przy blueconnect wyłącz tylko obrazki, flash i wszystkie media w przeglądarce, najlepiej z formatowaniem i wyświetlaniem takich stron radzi sobie opera

dla informacji : program działa wyłącznie dla użytkowników telefonów ERA . by go użyć wcale nie trzeba go ściągać, wszystko konfiguruje się na stronie operatora

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

www.era.pl/pl/indywidualni/uslugi-porady/internet/blueconnect/compressor

na tej stronie program do konfiguracji w przeglądarce , najlepiej tu konfigurować jeśli jeszcze przy okazji używamy internetu w telefonie

program na kompie to to samo i nalezy pamiętać że jego ustawienia zostaną zachowane potem dla telefonu. czyli wyłączając połączenie ustaw na takie jakie pużniej chcesz mieć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie, neta w komie nie używam ; ) ale zrobię z tą operą .

edit: robem a jakiego masz neta ? bo pisałeś że ściąga Ci od 200 do 500 Kb/s

W dupie mam te całe +

Opublikowano

normalnie stałe łącze , ale często używam blueconnect modem usb HUAWEI E122 ( noc bez limitów transferu od 0.00 do 9.00 rano ) , choć w dzień używam raczej w telefonie tylko

ściąganie dałem na przykładzie torrenta, takie mam transfery w nim , przy okazji oglądając jeszcze film online bez żadnych zacięć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

ahm ; p mi by pasowało zmienić neta jak najszybciej zastanawiam się na netią kumple go mają i mówili że im dobrze chodzi ; )

W dupie mam te całe +

Opublikowano

Żeby mieć netie musisz mieć możlwiości techniczne - na twojej wiosce muszą być wolne port do linii telefonicznej. Ja niestety nie miałem - przeprowadzka; musiałem wziąć radiówkę.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Tak wiem, 3 lata temu nie było możliwości założenia no to wybrałem blueconnecta. Ale może teraz już będą, trzeba będzie sie dopytać : )

W dupie mam te całe +

Opublikowano

ja zaznaczam tylko jak działa , nie dajcie się zrobić w konia tłumaczeniami. prędkości nie przyspieszy , co najwyżej zmniejszy limit transferu , zamiast np 3Gb w tym samym czasie ściągniemy tylko 1Gb

@ Jesli zamiast otwierania strony co wazy powiedzmy 300 kb to pobiera ci sie 100 tylko z lekko gorsza jakoscia zdjec i obrazkow ktore sa na 90 % stron.

mi właśnie w salonie piękna blondynka wciskała bajke że prędkość wzrośnie mi trzykrotnie

@ Otwierania strony napewno , pomysl czlowieku a nie zawsze klócisz sie ze swoja ideologia. Lepsze to niz nic a nie odrazu gowno.

Nie chce mi sie wierzyc ze u Ciebie nie ma normalnego lacza bo to by znaczylo ze jestesmy 100 lat za murzynami. Rozumie internet w komórce 3G ale nie w komputerze z modemem. Chyba ze mieszkasz blisko nadajnika. Pamietam ktos z mojej rodziny mieszkal okolo 150 m od nadajnika i mial nieziemskie predkosci. Po kilka / kilkanascie mb down'u. Ale sygnal odbieral przez satelite.

32325.png9244.gif

17229.gif38649.jpg

15039.gif12994o.gif

Brak Polskich Znakow | Nie Hate'uj | Szanuj | Przestrzegaj

Mozesz Dac +

Opublikowano

ty czytasz co ja napisałem że mam stałe łącze?

pewnie wychodząc albo jadąc gdzieś muszę ciągnąc za sobą kabel , by nie być te 100lat za murzynami jak piszesz.

jeśli mi jest potrzebny komputer w pracy do pracy to jakoś połączenie na bieżąco trzeba sobie zapewnić, chyba że ty znasz lepsze rozwiązanie jak podłączyć komputer do sieci jadąc w samochodzie albo będąc w szczerym polu ?

nie wiem czy cie dziwią te prędkości w blueconnect ale przy modemie 7Mbps taki transfer ( 200-500 KB/s )to normalny transfer pobierania, szybszego mi jak na razie nie potrzeba

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

ty czytasz co ja napisałem że mam stałe łącze?

pewnie wychodząc albo jadąc gdzieś muszę ciągnąc za sobą kabel , by nie być te 100lat za murzynami jak piszesz.

jeśli mi jest potrzebny komputer w pracy do pracy to jakoś połączenie na bieżąco trzeba sobie zapewnić, chyba że ty znasz lepsze rozwiązanie jak podłączyć komputer do sieci jadąc w samochodzie albo będąc w szczerym polu ?

nie wiem czy cie dziwią te prędkości w blueconnect ale przy modemie 7Mbps taki transfer ( 200-500 KB/s )to normalny transfer pobierania, szybszego mi jak na razie nie potrzeba

Czytanie ze zrozumieniem sie klania.

"ja zaznaczam tylko jak działa , nie dajcie się zrobić w konia tłumaczeniami. prędkości nie przyspieszy , co najwyżej zmniejszy limit transferu , zamiast np 3Gb w tym samym czasie ściągniemy tylko 1Gb

@ Jesli zamiast otwierania strony co wazy powiedzmy 300 kb to pobiera ci sie 100 tylko z lekko gorsza jakoscia zdjec i obrazkow ktore sa na 90 % stron.

@ Otwierania strony napewno , pomysl czlowieku a nie zawsze klócisz sie ze swoja ideologia. Lepsze to niz nic a nie odrazu gowno. "

Ten tekst zostal zacytowany i jest do Ciebie a ty mi odpowiedziales na tekst do założyciela tematu <facepalm>

A co do pracy to chyba maja tam internet wi fi dla pracownikow no zalezy gdzie pracujesz. A na drodze masz racje dlatego mowie ze tylko z komorki korzystam ale nie mam az takiej potrzeby zeby w podrozy siedziec na internecie. A w pociagu znajdzie sie hot spot przenosny a w miescie zawsze jest jakis hot spot .

32325.png9244.gif

17229.gif38649.jpg

15039.gif12994o.gif

Mozesz Dac +

Opublikowano

wracając do tematu, wifi czy hotspoty nie zawsze są jednak dostępne, a i nawet nie każdy pociąg ma takowe zainstalowane. zresztą małe miasta praktycznie nie posiadają takich wcale.

co do pracy jeśli w ciągu całego dnia roboczego robisz ponad 200-300 km to jakiś internet mobilny powinien być a nie skazywać się na szczęście znalezienia kiedy potrzeba hotspotu czy wifi nie zablokowanej

mi do pracy potrzebny jest przesył danych w obydwie strony i taki kompresor nie działa wcale w tym wypadku czyli w żaden sposób nie przyspiesza łącza, zresztą stronę w przeglądarce ma się już dawno przed zobaczeniem jej tylko przeglądarka opóźnia pokazanie zawartości do czasu wczytania części grafik.

kompresor działa tylko dla elementów stron HTTP i nic więcej

P.S. pisanie ze zrozumieniem też się kłania, nie odpisuje się bezpośrednio w cytacie odpowiadając na niego, cytując mnie sugerowałeś odpowiedz związaną z moją wypowiedzią , czyż nie ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^(W dupe sobie wsadź ten userbar koniu jebany...Twojego starego wychodowały pajaki i dlatgo splodzil takie grzyba jak ty?

KECZUP NA PREZYDENTA! KECZUP NA PREZYDENTA!

KECZUP NA PREZYDENTA! KECZUP NA PREZYDENTA!

Odpowiedz na pw;)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

wracając do tematu, wifi czy hotspoty nie zawsze są jednak dostępne, a i nawet nie każdy pociąg ma takowe zainstalowane. zresztą małe miasta praktycznie nie posiadają takich wcale.

co do pracy jeśli w ciągu całego dnia roboczego robisz ponad 200-300 km to jakiś internet mobilny powinien być a nie skazywać się na szczęście znalezienia kiedy potrzeba hotspotu czy wifi nie zablokowanej

mi do pracy potrzebny jest przesył danych w obydwie strony i taki kompresor nie działa wcale w tym wypadku czyli w żaden sposób nie przyspiesza łącza, zresztą stronę w przeglądarce ma się już dawno przed zobaczeniem jej tylko przeglądarka opóźnia pokazanie zawartości do czasu wczytania części grafik.

kompresor działa tylko dla elementów stron HTTP i nic więcej

P.S. pisanie ze zrozumieniem też się kłania, nie odpisuje się bezpośrednio w cytacie odpowiadając na niego, cytując mnie sugerowałeś odpowiedz związaną z moją wypowiedzią , czyż nie ?

A zauwazyles "@" w cytacie twoim to oznacza relacje do Ciebie , pozacytatem to chyba to tematu . W takiej pracy masz racje .

32325.png9244.gif

17229.gif38649.jpg

15039.gif12994o.gif

Mozesz Dac +

Opublikowano

robem, nie zgadzam się.

bez odpalenia tego programu, przy zasięgu hspa/hsdpa mam transfer max 150 kb/s, z włączeniem idzie nawet 500 kb.

a co do tematu, znałem to już dawno ze strony ery ; )

Opublikowano

@Cookiee ty też masz blueconnecta ? nie wiem czy kogoś obchodzi czy to znasz z innej strony ;) ja ten temat napisałem dla użytkowników mpcforum którzy o tym nie wiedzą/nie wiedzieli .

mi ściąga 20kb/s a jak skończę limit to ściąga 2kb/s do 5kb/s . pisze wspaniały sygnał a tak powoli chodzi że masakra .

W dupie mam te całe +

Opublikowano

Cookiee , gdzie to ci pisze że przyspiesza połączenie ?

Podstawowe ustawienia kompresji umożliwiają zwiększenie szybkości wczytywania stron kosztem jakości mediów. Im wyższy poziom optymalizacji, tym krótszy czas potrzebny na wczytanie strony WWW. Im niższy poziom optymalizacji, tym wyższa jakość obrazów i video.

Zaawansowane ustawienia kompresji umożliwiają:

* Ustawienie pożądanego poziomu optymalizacji niezależnie dla obrazów JPEG i GIF

* Włączenie lub wyłączenie optymalizacji video. Domyślnie filmy video są optymalizowane zgodnie z poziomem optymalizacji ustawionym w podstawowych ustawieniach kompresji.

* Włączenie lub wyłączenie optymalizacji animowanych obrazów GIF

właczenie kompresji dla video strasznie zaczyna ciąć filmem, nie wznawia czasem połaczenia a nie wspomnę o pixelozie na ekranie :/

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

pewnie źle patrzysz na jednostki co są pokazywane w dialerze

program pokazuje w kbps , a to musisz sobie podzielić prze 8 by mieć Kb/s

kbps / 8 = Kb/s

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...