Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kurs C++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zacząć edukację w zakresie programowania. Nie chciałbym korzystać z poradników dostępnych w internecie, gdyż nie wyjaśniają one niczego do końca. Otóż, szukam takiego kursu (płatnego) w formie książki, video ; który od podstaw by wszystko tłumaczył, całkowicie od podstaw. Chciałbym, aby cena nie była wygórowana - ok 70 zł z przesyłką. Dodawajcie tutaj swoje propozycje, a ja będę je na bieżąco sprawdzał.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Kursy dobrze wyjaśniają, to ty nic z tego nie rozumiesz. Programowanie to nie matematyka żeby się uczyć wzorów na pamięć. Musisz zrozumieć po prostu co do czego i po co jest a nie uczyć się ustawiania znaków. Moim zdaniem (jako iż sam się tak nauczyłem), jest lecenie po małych kawałkach, każdą nową funkcję, polecenie (...), i to samemu interpretować. Ja robiłem np. tak, żeby zrozumieć zmienne to po zapoznaniu się z ich teoretycznym zastosowaniem przechodziłem do praktyki pisząc banalne pierdoły w których wykorzystywałem je. Choćby pisałem ubogie kalkulatory czy coś w rodzaju formularzy które miały za zadanie zapamiętania informacji jakie wcześniej wprowadziłem - prościej, typowy schowek informacji, i tym podobne.

Tutaj masz temat mojego autorstwa w którym umieściłem przydatne akcesoria do edukacji:

To jest ukryta treść, proszę

2006-2010

Opublikowano

Kursy dobrze wyjaśniają, to ty nic z tego nie rozumiesz. Programowanie to nie matematyka żeby się uczyć wzorów na pamięć. Musisz zrozumieć po prostu co do czego i po co jest a nie uczyć się ustawiania znaków. Moim zdaniem (jako iż sam się tak nauczyłem), jest lecenie po małych kawałkach, każdą nową funkcję, polecenie (...), i to samemu interpretować. Ja robiłem np. tak, żeby zrozumieć zmienne to po zapoznaniu się z ich teoretycznym zastosowaniem przechodziłem do praktyki pisząc banalne pierdoły w których wykorzystywałem je. Choćby pisałem ubogie kalkulatory czy coś w rodzaju formularzy które miały za zadanie zapamiętania informacji jakie wcześniej wprowadziłem - prościej, typowy schowek informacji, i tym podobne.

Tutaj masz temat mojego autorstwa w którym umieściłem przydatne akcesoria do edukacji:

To jest ukryta treść, proszę

Energy, nie chodziło mi o te kursy do ściągnięcia, a o te poradniczki, które zamieszczane są w internecie.

1317454587-U195480.png

Bywalec
Opublikowano

tutaj na forum jest dzial o programowaniu i jest pare poradnikow wiec mozesz sie nauczyc ale jak szybko to zalezy od ciebie

.