Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Migacze

Koniuh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstęp

Na początek chciałbym się przedstawić ponieważ jestem użytkownikiem tego forum od dziś lecz na news'y patrze codziennie.

W dzisiejszym poradniku pokaże jak zrobić migacze.Nazwa migacze może wam się kojarzyć od Ctsg lecz sam też ten system tak nazywam.

Co Zrobię

Pokażę wam jak zrobić system migacz'y który może wam się przydać do budowli typu latarnia morska czy też oznaczenie punktu odrodzenia.System będzie polegał na tym że gdy podłączymy wszystkie przewody zastaniemy efekt migania.

Do Dzieła

Co nam będzie potrzebne

-Red Stone

-Kilka klocków ziemi czy czegokolwiek

-Dźwignia

-Redstone Torch

Krok 1

Stawiamy 4 bloki obojętnie czego tak jak na zdjęciu poniżej

1ssl.jpg

Krok 2

Na każdym bloku stawiamy Redstone Torch w jednym kierunku.

Ja wybrałem kierunek na dół czyli od prawego górnego rogu stawiam pochodnie i zmierzam ku dołowi.

2ssm.jpg

Krok 3

Wszystko łączymy Redstone tak jak na zdjęciu

3ssv.jpg

Krok 4

Jak widzimy po połączeniu redstone dwie pochodnie zgasły więc nie wysyłają one prądu.Widzimy też że dwa kable się świecą a dwa nie więc łączymy działający z niedziałającym i powstaje nam "migacz".

4ssm.jpg

.

Krok 5

Teraz jeżeli chcemy wyłączyć migacze żeby nie migały wystarczy połączyć któryś z przewodów z dźwignią i system się zatrzyma.

5ssy.jpg

I Zrobione

I tym oto sposobem zrobiliśmy system zwany migaczami.Możemy podłączyć do niego czerwone pochodnie i użyć ich do swoich celów.

Jeżeli ten system wam nie działa to na pewno to jest błąd z waszej strony.Chciałbym również dodać że Ctsg wykorzystał trochę inny system a ja go zmodyfikowałem na własne potrzeby.

Możecie ten poradnik zobaczyć na innych forach bo też go tam wkleiłem.Pisałem go około jakiś tydzień temu

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...