Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, bardzo potrzebuję dwóch plików, dzięki którym będę mógł się pobawić w C++ na iPodzie, oczywiście mógłbym ściągnąć całe official iPhone SDK, ale po co mam pobierać ponad 4GB dla dwóch plików, i tak nie mam Maca, z góry dziękuję :D

Opublikowano

LOL, to macowskich bibliotek można używać na windowsie? Nie wiedziałem.

Ja tam ich na Windowsie używać nie chce, tylko na iOS 3.1.3 :)

To będziecie tak dyskutować w tym temacie, czy mi pomożecie? :)

Opublikowano

Ale przecież to są biblioteki pod mac'a, na mac'u musisz skompilować program, który z nich korzysta. Nie możesz kompilować na iOS...

RAsfepN.png
Opublikowano

up, czyżby ? A kompilator nie umie wklepać do pliku instrukcji dla mac'a ? To że tego nie uruchomisz na windzie to inna sprawa

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

@2xUP

Nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz :)

Na iPhony/iPody ludzie wszystko napiszą, wystarczy jailbreak, terminal (wiersz poleceń, konsola, czy jak to inaczej nazwać), gcc na iPhona/iPoda, bibliotekę libgcc, ldid do podpisywania aplikacji, tych dwóch plików i mogę programować. Na iPhona/iPoda można nawet wgrać Linuxa.

Opublikowano

Nadal nie rozumiesz, że na windowsie to ci się do niczego nie przyda?

gcc na iphona? LOL.

RAsfepN.png
Opublikowano

@UP

Nie wiem, jak taki idiota może być moderatorem. Jak byłem jeszcze bardzo aktywny na forum, starałem sie pomagać, ale widzę, że z twojej strony raczej nie mam na co liczyć. Proszę o zamknięcie tematu, nie mam zamiaru tu wracać, ale najpierw polecam zajrzeć pod ten link, ew. wpisać w google "iphone gcc".

Opublikowano

@2xUP

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

@UP

Nie wiem, jak taki idiota może być moderatorem. Jak byłem jeszcze bardzo aktywny na forum, starałem sie pomagać, ale widzę, że z twojej strony raczej nie mam na co liczyć. Proszę o zamknięcie tematu, nie mam zamiaru tu wracać, ale najpierw polecam zajrzeć pod ten link, ew. wpisać w google "iphone gcc".

Nawet nie będę wpisywał takich głupot w google, bo wychodzi na to, że ty chcesz ściągnąć gcc, wrzucić na iphona i skompilować na nim jakiś projekt, który wymagą Libobject.dylib i libsystem.dylib. Warto zaznaczyć też, że gcc nie może w żaden sposób używać bibliotek dylib. No ale nvm, przecież dziecko się uparło i będzie drążyć temat w nieskończoność -.^

RAsfepN.png
Opublikowano

Proszę o zamknięcie tematu, mam już te pliki, hello world się kompiluje, więc na razie wygląda dobrze :)

Dobrze, że są ludzie, którzy dzielą się z innymi swoją wiedzą, a nie tylko piszą głupoty na forum, gdyby nie ta strona, zapewne nigdy bym nic na iPhona nie napisał:

To jest ukryta treść, proszę

• Dodaj nową pozycję...