Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Duży Problem] Użycie Procesora 60%-100%

ehem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam problem.

Mam strasznie duże użycie procesora i z tego co wyczytałem w necie to coś podłapałem.

Oto sreeny praktycznie całego Menedżera zadań m.in.:

Procesy:

procesy2g.jpg

Usługi:

uslugi0.jpg

uslugi1.jpg

uslugi2p.jpg

uslugi3.jpg

Wydajnosc:

wydajnosc.jpg

Sieć:

siec.jpg

Zapewne sieć i wydajność tu nic nie pomogą ,ale proszę o szybką pomoc i najlepiej jak ktoś wie to napisać co zrobić co usunąć jak naprawić ,żeby było wszystko jak kiedyś gdy procesy podchodzily do max 20%.

Proszę nie pisać mi żeby reinstal windowsa czy przywracanie systemu.

To zostawiam na ostateczność.

Czekam na pomoc i pozdrawiam.

Oczywiscie nie zapomne dodać 5* i +

hersygna.png
Opublikowano

nie wiem czego mozna wymagać od windows nie restartowanego od 7h , painta uruchomionego i firefoxa ( żrą pamięć te programy jak cholera ) , zresztą nowsza technologia użycia SuperFetch pamięci działa troche inaczej niż dawniejsze te pod XP i programy raz załadowane czy nawet nie uruchomione jeszcze ale uruchamiane często na koncie będą pozostawiały w pamięci czy będą wcześniej po starcie nawet zaraz ładowane do pamięci w celu przyspieszenia użycia ich

restart wystarczy a nie zapłakiwać się na zapas że coś uszkodzone

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up pierdolisz glupoty...

zerknij sobie na proces dwm.exe << 50 procesorow CPU czy jak to sie nazywa

jezeli to wylacze to przerzuci sie gowno na nastepny proces i tak napierdala po wszystkich... zlapalem jakies gowno i nie wiem jak to usunac :/ jezeli ktos wie to czekam na propozycje

naraazie wszystkim dziekuje za owe odpowiedzi ,ale nic z nich nie pomoglo

hersygna.png
Opublikowano

jak nie wiesz co to za program to się nawet nie wypowiadaj

dla ciebie specjalisto od systemu : dwm.exe to menedżer zarządzania oknami i interfejsem Areo w windows , stąd takie obciążenie systemu przez ten proces, wszystkie wodotryski w systemie to jego dzieło

jak najbardziej możesz go nawet wywalić albo wyłączyć nie przeszkodzi to działać systemowi znikną ci tylko bajery no i przy okazji obciążenie systemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@up

czlowieku ale jak to wylacze w procesach to mi te 50 procesow przeskakuje np na firefoxa pozniej na daemona po czym jak go wylacze to np na ts'a3 i co ?? ts powinien miec te 50 procesow ? klekajcie narody moze pro elo od systemu nie jestem ale chyba widze co sie u mnie na pc'cie dzieje....

hersygna.png
Opublikowano

LOL

50 to ty widzisz tylko przy tej opcji pokazywania procesów czy usług, reszty nawet nie widzisz bo i po co ci to potrzebna cała inna reszta jeszcze 100-200 procesów czy 700-1000 wątków dla tych procesów ?

jeden proces to czasem kilkanaście różnych usług w systemie nie związanych z sobą bezpośrednio

nie wiesz sam co robisz to co się dziwisz widząc dziwne rzeczy

sam sobie jesteś winien, nie potrafisz zoptymalizować nawet systemu, nie wspomnę że nawet nie chce ci się pewnie poczytać jaki i czym to zrobić

ps. jak procesy mogą przeskiwać na jakiś proces ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@up nie wiem

pewnie sie znasz z tego co piszesz okej ,ale to nie bylo przez painta tylko przez jebanego Win32:Sality < niby slabe gowno ,ale system byl bez zapory i gowno potrafil dopiero avasta zainstalowalem all przeskanowalem i usunalem caly syf

prawie 1000 folderow zainfekowanych to wiesz :/

mimo wszystko dzieki za pomoc i mozna powiedziec tjb. lekcje :) +siki poleca

hersygna.png
Opublikowano

w sumie widać programy wyraźnie aż 4 procesy wirusa , myslałem ze masz antywirka . instalke systemu zawsze przeprowadza sie wyłaczając internet całkowicie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

w sumie widać programy wyraźnie aż 4 procesy wirusa , myslałem ze masz antywirka . instalke systemu zawsze przeprowadza sie wyłaczając internet całkowicie

moje zaniedbanie ,no ale co zrobic...

dzieki jeszcze raz i pozdrawiam ;)

@topic

MOŻNA ZAMKNĄĆ

@up

nie spamuj tylko czytaj. jak widać problem już rozwiązany więc nie wiem po co tutaj twój post

hersygna.png
Opublikowano

polecam dla ciebie dobre okulary i nauke czytania najlepiej w wersji podstawowej

problem już dawno rozwiązany

ps. czytajcie uważniej, powtarzacie bez sensu to samo co jest napisane wcześniej już kilka razy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

http://wydajnykomputer.pl/czyszczenie-dysku-zwalnianie-miejsca-w-windows-xp

+ system explorer powywalaj w autostarcie syf.

Tyczy się XP"ka ale i tak na 7 też pomogło koledze.

za duża sygnatura

Opublikowano

Ja mam 100 % użycie procka bo komp stary ma już z 10/11 lat i nic nie był podkręcany xD a co do twojego kompa musi być w kij zapchany -.- tak jak wspomnieli poprzednicy ccleaner i combo fix :>

icecubea.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...