Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z wykonaniem skryptu. Nie wiem jak przy użyciu _FF.au3 zrobić aby skrypt klikał w dane współrzędne (przegladarka w trybie hide). Stronka we flashu więc nie mam innego pomysłu klikania w buttony niz podać współrzędne.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

odpuść sobie, nawet nie ma w czym pomóc

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jak ja wprost przepadam, kiedy wypowiadacie się na tematy o których nie macie najbladszego pojęcia...

This example demonstrates simulating a click (that is programmatically generating a click event) on a checkbox using DOM methods

To jest ukryta treść, proszę

Z podobnej metody korzysta oczywiście _FFClick(). Łatwo tym klikamy na elementy znając ich ID lub klasę/nazwę i indeks.

Z tym, że funkcja initMouseEvent przyjmuje grono argumentów, w tym te odpowiedzialne za konkretne umiejscowienie elementu w koordynatach X i Y - zarówno absolutnych, jak i relatywnych dla klienta.

Będziesz korzystał oczywiście z clientX i clientY. Po zainicjowaniu element wywołuj (dispatchEvent()) na dokumencie (lub oknie, nie jestem pewny). Pełny syntax wraz z opisem:

https://developer.mozilla.org/en/DOM/event.initMouseEvent

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

a ja wprost uwielbiam patrząc potem jak sobie łamią głowę usiłując zrozumieć co napisałeś i kiedy dasz im gotowy skrypt

;)

zresztą jak zauważyłem większość dzieciaków gry napisane w php ciągle nazywa grami we flash ( a same flash stanowią tam tylko jakieś gówniane przyciski itp bzdety nie potrzebne )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To nie jest gotowy skrypt, tylko syntax funkcji i przykład użycia, zerżnięte z MDC ;]

W każdym razie: da się.

Zaś w IE.au3 korzystasz z ControlClicka.

Sposób pobierania koordynatów obiektu flash:

- w IE.au3: _IEPropertyGet() [przykład w Helpie]

- w Firefoxie: element.getBoundingClientRect() -> https://developer.mozilla.org/en/DOM/element.getBoundingClientRect

@Edit:

Gotowy skrypt będzie teraz :D Scalone dwa skrypty w jeden, przeze mnie dodana linijka z getBoundingClientRect

Jakby cię zastanawiało, co ma kod html do operacji na FF.au3:

Wszystko.

Ta sygnatura jest pusta.

• Dodaj nową pozycję...