Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] sytuacja na metin2pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Drodzy Userzy,

Poruszyła mnie jedna sprawa, a dokładniej ceny rzeczy Metin2 PL na allegro. Jak sami zauważyliście ceny drastycznie spadły, co za tym idzie, przedmioty w grze zdrożały !

Może zaprezentuję Wam parę przykładów (dot. monastyr)... Kiedy 1KKK kosztował 40zł, to Stal+7 była za 1 - 1,1KKK. Aktualnie przy cenach 11zł za 1KKK, stał+7 kosztuje prawie 3,5KKK !

Kiedyś postaci Metin2 na allegro było mało, a dajmy na to Wojownik ze Skillami G, lvl 92 kosztował ponad 2tys. zł, a teraz kiedy kont są tysiące? Postać 95lvl, skille P i pro EQ kosztuje 1,2 - 1,5 tys. zł.

Pewnie sądzicie, że to nic - normalna sprawa. Naprawdę jest inaczej, jeśli ceny na allegro spadają, zwykli gracze nie korzystający z aukcji ani Item Shopu, tracą i kończą karierę na PL'u...

Powód? Muszą zarabiać trzy-czterokrotne sumy większe dropiąc YANG, żeby zakupić dany przedmiot.

Metin2 PL upada, nastaje koniec, niegdyś wspaniałej gry w którą grały miliony, ahh... moja pierwsza postać, wbiłem 91lvl, ale oczywiście ktoś wymyślił tyle hacków, cheatów i postać mi skradziono.

Nie ma sensu grać na polskim globalu, w wyjątkach polecam nowe obcokrajowe globale albo świetnie się zapowiadające różnego rodzaju privy hard, gdzie można wbić bardzo wysokie lvl.

Mam nadzieję, że choć "ziarnko zboża" tu zasiałem. Żal mi jest pisać takie rzeczy, wzruszam się, że taka gra jest teraz... gów*em za przeproszeniem.

Pozdrawiam i zachęcam do wypowiedzi!

@EDIT:

Piszecie, że niedługo s26... mylicie się! Teamowi nie chce się wgrać nowości jakie są od miesiąca na koreańskich, a co dopiero serwer26!

Kasy mają dość, która im się nie kończy... Jak gracze zrobią strajk co do cen rzeczy,allegro to wtedy spadną zarobki z Item Shopu, może wtedy wydadzą s26, może wtedy zrozumieją!

Opublikowano

Myślę że powinni zaradzić temu.

Yangów na allegro nie powstrzymają a wyzerowanie yang było by zbyt drastyczne.

bvzbvcjhsfsteamdfdgddf.png: Tubciu123

Nick w grze: [NoS] Tubciu

Dla mnie Liczy się plusioreknampc.png

Userbary i buttony:

18706.png

15221.gif

mpccopy.jpg

Opublikowano

Niby tak, ale to co się stało z Metin2 PL... rany...

Nawet jak wydadzą do dyspozycji s26, to na Syriuszu spadną ceny jak niewiem co!

Wtedy tylko s26 będzie normalny spośród prawie 30... ehh.

@:

Za co ten - ? Może ktoś wyzerować? :/

Opublikowano

To zrozumiale ze jak ceny idą w górę to działa w 2 strony, więcej trzeba wydać ale więcej zarabiasz, dla ludzi co umieją zarobić to niema problemu. A wy robicie z tego nie wiadomo jaka tragedie. To tak odemnie, wypowiadajcie się.

"Wyznacz Sobie taki cel, że gdybyś go osiągnął, to zwaliłby Cię z nóg."

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

ahh... moja pierwsza postać, wbiłem 91lvl, ale oczywiście ktoś wymyślił tyle hacków, cheatów i postać mi skradziono.

Byś nie ściągał, by nie ukradli.

@Topic

Po prostu inflacja...

Kiedys 1kk yang bylo warte co dzisiaj z 5kk.

+

dobo95.png

Sygrantura by AgatkaPL :) Dziekuję ;)

Opublikowano

:) Niby racja...

Po co mi dajecie -? Uszczęśliwia Was to? może ktoś wyzerować? :/

Opublikowano

to przykład tematu założonego przez typowego napsa :) inflacja się tylko zwiększa :) wartości itemków na serwerze pozostają takie same więc nie wiem z czym masz problem :) a kto ma kase w rl ten wydaje :) idź do pracy to też będziesz tyle wydawał jak chcesz a nie trujesz tutaj nam dupę :)

Opublikowano

Napisales '' Nie ma sensu grac na polskim globalu '' hmm dopiero teraz to zrozumiales ? Gra na PL-u nie miala sensu od kad wyszly yangi na allegro. Moje zdanie jest takie ze lepiej pobawic sie na privach niz zmarnowac wiele czasu na cos w czym i tak niczego bez IS/yangow z allegro sie nie osiagnie.

Opublikowano

to przykład tematu założonego przez typowego napsa :) inflacja się tylko zwiększa :) wartości itemków na serwerze pozostają takie same więc nie wiem z czym masz problem :) a kto ma kase w rl ten wydaje :) idź do pracy to też będziesz tyle wydawał jak chcesz a nie trujesz tutaj nam dupę :)

Ciekawy sposób przekazu, ale niestety tak jest ;/.

Po prostu ceny rosną, rosną i hmmm... rosną.

To co,że 1kkk jest za 11 zł, skoro aura miecza jest za 100kk (zależy od serwera, na jednym 50kk, innym 80kk itp.)

To 1kkk to nic...

Więc nie rozumiem was.

Opublikowano

jest na to rada chinczycy wkocnu nie dadzą rady i wysiądą i bedzie !koniec!

już nie będą sprzedawać kasy a ceny itemow stana w miejscu ;dl ub spadna bo noobki niebd umieli zarobic kasy proste i logiczne;d

Opublikowano

Napisales '' Nie ma sensu grac na polskim globalu '' hmm dopiero teraz to zrozumiales ? Gra na PL-u nie miala sensu od kad wyszly yangi na allegro. Moje zdanie jest takie ze lepiej pobawic sie na privach niz zmarnowac wiele czasu na cos w czym i tak niczego bez IS/yangow z allegro sie nie osiagnie.

jaki priv polecasz? najlepiej zeby nie byl za trudny i nie zalatwy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...